heta skor

Aftonbladet skriver att träskorna är tillbaka - hetare än någonsin.

Det är en gammal idé det där med träskor, redan på 1500-talet började de användas i Sverige. Sedan har de kommit och gått i olika utföranden genom århundradena.

Många snygga finns, vita med remmar.. söta som karameller. Svindyra, designade kurbitsmålade med hög klack : finsko och arbetardoja i ett av Åsa Westberg. Billiga på stormarknaden (måla lite kurbits på, voila!).
Träskor är både praktiskt och opraktiskt. Bra att sitta i .. att kippa på sig för att ta ut hunden på en snabbpink .. jättebra. Helt suveräna att hämta posten i . Att gå i överhuvudtaget .. nja, bara om man går sakta och behärskat ... att springa i .. helt omöjligt eller i vart fall förenat med livsfara.
Lätta att sparka av sig..men också det är livsfarligt då de får snurr och gärna hamnar någon helt annanstans än man tänkt sig.
Det finns många associationer att göra till träskor.. från raggaren med nedhasade brallor à la Ronny och Ragge iklädd snedslitna en gång svarta träskor .. till bonden med raggsockor nerkörda i träpjucken ... till Nils Holgersson och runda skåningar i gamla svartvita filmer som klapprar omkring på kullerstenar.
 
Enligt aftonbladets artikel är det framförallt naturfärger som gäller på träskorna nu i vår, det känns sjuttiotal - väntar bara på att det ska bli poppis med hennafärgat hår.
- Näbbstövlar! Ja  - näbbstövlar kommer alldeles säkert att få en revival till hösten, känns så, få se om jag får rätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0