ohoy!

Matte: Svåger Sjöman är snart på väg hem. Varje jobbperiod är ca 10 veckor, sedan är han hemma och ledig lika länge.
Ohoy!


Det känns som att vi börjar komma till hemmavatten snart. Det är som värsta tomteverkstan ombord. Vi ska till 5 hamnar i norra Europa. Då ska det beställas varor. Vi ska ha svensk mat, vi ska fylla på i apoteket, helst med svenska mediciner. Vi ska skicka iland gamla mediciner och utgångna nödraketer.
Alla kollar igenom vad som finns och vad vi kan behöva. Mycket av det vi har ombord kan vi bara få tag på i Europa, som påfyllning till tvåldispenser, torkpapper som passar våra hållare, vissa reservdelar och liknande, och det kan dröja flera månader innan vi får nästa chans.
Flera av våra system ombord behöver service, en del i Sverige, andra i Tyskland. Sånt måste beställas i god tid. Flera av oss ska mönstra av. Då vill man avsluta så mycket som möjligt så att avlösaren får en bra början på sin törn. Det är mycket att göra den sista tiden.


Igår ankrade vi ett tag utanför Teneriffa för att ta bunker, eller bränsle. En lots skulle komma ombord för att ta oss till ankringsplatsen. Sedan skulle en liten tankbåt komma med olja till oss. Nu råkade ett annat fartyg komma 10 minuter före oss, så lotsen gick till dem först.
Vi fick vänta. När vi till slut låg väl ankrade, visade det sig att fartyget som tjuvade vår lots även tagit vår bunkerbåt. Denna lilla 10 minuters försening ledde till att vi fick vänta 3 timmar extra. Så är det ofta. 2 fartyg är på väg till samma hamn och den som kommer först får först komma till kaj. Kommer man några minuter efter kan det bli att vänta i dagar om det vill sig illa.


Kommentarer
Postat av: Bitte

Inte utan att man skulle vilja vara med på en av havsresorna!Fast,jag har lite fobi mot enorma båtar,de ser lite skrämmande ut.

2008-12-18 @ 08:57:34
URL: http://www.metrobloggen.se/leva

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0