schäferträff

Håller som bäst på att nerladda 315 bilder från kvällens schäferträff. Tar en EVINNERLIG tid.
Gullegubben höll i kameran med strikta order att ta så många bilder som möjligt ... i förhoppningen att någon bild blir bra. Inte lätt att fånga stolliga schäferpluttar med skärpa - jag vet. 

I dag och kväll var  vi nämligen på träff med valpar och unghundar som fötts upp av Försvaret. Fodervärdskonsulterna höll i det hela. Flera timmar tillbringade vi på Täby-Danderyds brukshundsklubb. Tre fodervärdskonsulter försökte hålla ordning på folk, valpar och unghundar. De gjorde ett bra jobb :)

Den senaste kullen ...nu på bokstaven E var där (vi tillhör en av förra årets, alla hette då något på D ... Devina (som jag kallar Diva)är ju min raring). Åååå vad söta de var de nykläckta schäfervalparna. Man smälter vill jag lova . Det nya gänget var nästan svarta till färgen och alldeles slängigt valpigt underbara, fyra månader gamla ungefär.

Av Divas syskon var bara en kullsyrra med på träffen (hon har två systrar och en bror).

Vi delades upp efter ålder på hundarna. Tre grupper med varsin fodervärdskonsult som "lekledare". I vår grupp var hundarna från 8 månader till dryga året. Snart dags för att de ska in till Försvaret för lämplighetstest! Nu i augusti väntar årlig vaccinering och avmaskning och snart kommer kallelse till ledröntgen. Efter det är det test. Diva kommer att klara lämplighetstestet med "flying colors", det har jag ingen tvekan om :)! Det är bara att hoppas att hon inte har några problem med knän eller höfter... hoppas, hoppas...
Jag önskar att hon ska få jobba!

På träffen fick vi träna linförighet, inkallning, passivitet och lite annat. Det var roliga att se hur olika alla hundarna är. Diva är väldigt stabil och bra. Så vitt jag kan bedöma är hon en bra hund för det hon är ämnad att bli ... men det återstår som sagt att se.
Fortsättning följer... alldeles säkert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0