nytt och gammalt

Broddar har jag köpt. Mysko gummigrejer med piggar under som ska träs över skorna. Nu är problemet bara hur man ska kunna ta dem på utan att sabba hallgolvet med piggarna. Blir till att stå på en matta eller nåt. Men nu går jag stadigt iaf i alla väglag. Jag kommer att stå som nitad i backen! Det blir perfekt till Söndagens hundkurs ... för nu är det isigt och snorhalt ute.

Vi köpte en ny kaffebryggare också när vi ändå var i shoppingmode för den gamla hade gett upp sin sista suck... puttrat och fräst för sista gången. Den lät väldigt konstigt sista tiden och en flisa hade gått i kannan så det kändes som det var dags. Helst hade jag velat ha en som är både för vanligt kaffe och espresso. Gillar espresso mer än kaffe. Men de var så hiskeligt dyra så det blev inget av med. Utan det blev en vanlig bryggare, men en mycket finare än den gamla. Alltid kul med nya saker!

En annan gammal sak vi - äntligen - ska göra oss av med är ett piano som står och tar plats. Den enda vi haft det till är att samla dammet på...ingen av oss spelar men Gullegubben har av nostalgiska skäl inte velat sälja det. Men nu...kors i taket! ...har han satt ut annons på det. Skänkes mot hämtning. Äntligen! Svart och stort.... alldeles för stort. Och fem personer har redan ringt så  .... bye bye pianot.
Tänk vad bra det kan bli :)

Kommentarer
Postat av: sadia

ja det är verkligen halt ute!

2009-01-30 @ 08:40:29
URL: http://sadia.blogg.se/
Postat av: GÅRDSROMANTIK

Hihi!Kul det där med broddarna - jag skal nog skaffa mig ett par - är så rädd att ramla!Måste spana efter ett stort svart Piano på Blocket - men säg inget till min make - då svimmar han.KraMaud

2009-01-30 @ 09:31:15
URL: http://havsviken.blogspot.com
Postat av: Anna-Karin

Isgator är inget att leka med. Jag kommer ihåg när jag köpte broddar när jag bodde i skogen och hur mina arbetskamrater skrattade åt det. Men vad vet dom, stadsbor ;-)

Hur som helst den vintern slutade med ett brutet revben för Christer och ett brutet ben i ansiktet för en grannne. Så ta det lugnt på isgatorna. Lovar visa bilder från hemmer snart.

2009-01-30 @ 11:42:00
URL: http://nancyandi.blogg.se/
Postat av: Mossfolk

Oj, fem stycken var ju bra.

Mina föräldrar sålde sitt stora gamla piano för ett par år sedan. De skänkte bort det och betalade dessutom för resan till de nya ägarna.

2009-01-30 @ 14:37:16
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: AnnaKK

Nä, kan man förhindra ett lårbenshalsbrott så!!! :-)Hörde ett underligt ljud bakom mej i en mataffär nyligen - det klapprade lite konstigt!? Vände mej om och konstaterade att det kom en tant gåendes på det stenhårda affärsgolvet med isbroddar på fötterna. Otroligt att hon inte for omkull, för där inne gav då inte broddarna något fäste - tvärtom!!!Ha en fin fortsättning på dagen! :-)

2009-01-30 @ 15:15:49
URL: http://handerblandander.blogg.se/
Postat av: Ninna

Hi!! (..som fastnitad...) Ta't lugnt.Jag gillar espresso mer än "vanligt" kaffe jag också.

2009-01-30 @ 15:23:36
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Tösasnodden

Hoppas du inte fastnar för gott i backen bara.. :-)

2009-01-30 @ 18:04:28
URL: http://carolaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0