glömde en grej

En superviktig sak...glömde det förut när jag skrev ett inlägg om Tamar Gellers hundträningsfilmer (vilka är riktigt bra - kolla på dem!)

Jo det superviktiga...det finns i filmen som handlar om hur man "barnsäkrar" hunden. Där visar hon hur man ska huka sig inför en hund som är osäker på människor. Hon visar så bra hur viktigt det är att när man hukar sig så MÅSTE man vända ryggen... (eller åtminstone sidan till)... och ABSOLUT INTE titta hunden i ögonen!

Många människor har lärt sig att om en hund är "blyg" eller osäker inför nya människor då kan man huka sig... och det är iofs rätt... men här är problemet... man sätter sig på huk, tittar hunden i ögonen, ler (alltså stirrar och visar tänderna vilket betyder hot för en hund) och dessutom sträcker man fram händerna.
Hela positionen som den välvilliga människan intar liknar väldigt mycket en annan hund som precis är på väg att anfalla!

Allt i bästa välmening ... men hur fel kan det inte bli.

Kommentarer
Postat av: ingegerd

Ja, visst är det så! Har inte tänkt på det så mycket, brukar faktiskt råda folk att inte sätta sig, för jag har märkt att det har motsatt effekt. Nu förstår jag ju varför! Därför upplevs också små barn som hotfulla, de stirrar ju ofta på låg höjd.

Alltid lär man sig något nytt, kul!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0