hämtakuddarochskor-leken

Häromdagen när jag höll på att städa i köket... länge putsade och fejade jag, radion på hög volym. Diva hade tråkigt utan sin matte... tydligen.. för när jag kom ut till vardagsrummet så hade hon möblerat om och fixat. Dragit den riktigt tunga hallmattan in till vardagsrummet, vänt fåtöljen så den stod med ryggen mot rummet, vikt ihop en annan matta och satt igång DVD:n och sånär satt på en film för luckan hade hon lyckats få upp. (skivan som låg i var Dog Listener Jan Fennels... så den hade hon gärna fått titta på iofs)

Annars är Diva är hyfsat lugn inne nuförtiden (eller så har jag vant mig :)). Men då och då hittar hon på hyss. Speciellt om jag sätter mig vid datorn eller gör något annat och hon inte "kan vara med". Då hämtas det skor och kuddar och kökshanddukar och annat som hon inte får ha.

Numera vet hon vad hon får ha och inte. Men hon är inte dummare än att hon har fattat att det är ett effektivt sätt att få fart på matte att göra sånt hon inte får. Så nu har jag infört "hämtakuddarochskor -leken". Precis samma som "hoppauppisoffan-leken".  (vilken för övrigt gav mycket bra resultat - efter några "lekar" gav hon upp tanken på att överhuvudtaget någonsin försöka hoppa upp i nya soffan)

Hon kommer paraderande förbi mig med en förbjuden kudde i munnen. Då säger matte - Aha, du vill i buren! med glad röst. Och så blir hon instängd en liten stund.

Men jag har svårt att hålla mig för skratt .. för nu vet hon precis, hon släpper kudden direkt jag reser mig och går och ställer sig framför sin bur och väntar på att bli insläppt .

Kommentarer
Postat av: Lotta

gullig hon e!! kramkram

2009-03-30 @ 15:42:38
URL: http://www.gottablandat.wordpress.com
Postat av: Lotta

gullig hon e!!!

2009-03-30 @ 15:43:31
URL: http://www.gottablandat.wordpress.com
Postat av: Mossfolk

Haha, hon är för rolig. Långtråkigt lär ni ju knappast få i allafall :)

2009-03-30 @ 19:29:00
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: Naken

Vilken bra ide! När Nude tar något som är mitt ska jag stänga in honom i kattburen. Ska bara tänka ut hur jag ska få stängt dörren innan han hinner slinka ut.

Tass/ Naken

2009-03-30 @ 19:58:12
URL: http://nakensdagbok.blogg.se/
Postat av: Ninna

Hon söker uppmärksamhet, precis som du skriver. Tyvärr blir det i dessa fall när hon gör något dumt, men jag är säker på att du uppmärksammar en massa när hon gör något som är bra. Det har jag märkt i tidigare inlägg. Du beskriver situationen med en glimt i ögat, med humor. (Jag ler)

2009-03-30 @ 21:00:05
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Man kan inte annat än skratta!

Kramen!

Ragnvi

2009-03-30 @ 22:08:23
URL: http://rankans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0