mätta och belåtna

Mätta och belåtna. Det godaste i vår "halv åtta hos mig middagsmeny" var blomkålssoppan som fick 10 poäng. Sedan kom chevren på god  :) andraplats.


Blomkålssoppa:
I gul lök (eller en bit purjolök), hackad.
2 vitlöksklyftor, hackade.
fräs i olivolja en stund
tillsätt:
blomkål i bitar,
ett par potatisar,
häll på mjök och en buljongtärning, småputtra en kvart.
Mixa med stavmixer.
Salta och peppra (grovmalen svartpeppar), häll i lite grädde och vitvinsvinäger.
Späd med mer vatten om det behövs, Koka upp, smaka av.


Till soppan gjorde jag parmesansnittar. Tunnbröd bredda med ett tunt lager smör och riven parmesan gratinerade i 175 grader, 5 minuter. Godast ljumma.



Inbakad Chevre
Lägg en bit fårost på smördeg (färdigköpt). Bred på en "pesto" på osten ( t ex.spenat, basilika, vitlök och pinjenötter, salt och peppar). Ringla sedan över rikligt med honung. Vik ihop smördegen över osten. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 200 grader i 15 minuter till osten har smält .  Servera gärna med en god marmelad. Osten blir godare med sött till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0