klickerträning

Hundar älskar klickerträning!
Har du inte provat. Gör det.
Man kan ha så mycket kul.
Har man aldrig tränat med klicker så börjar man med att "klicka" in hunden. Klick+godis, klick+godis, klick+godis... tills hunden får något förväntansfullt i blicken. Observera att ett klick ALLTID följs av en godbit.

Sedan bestämmer man sig för ett beteende man vill ha fram och minsta rörelse som hunden gör mot det beteendet klickar man. Något lätt till att börja med... t ex dutta med nosen på din hand. Vänta ut hunden... till slut gör den det du vill och då ... Klick + godis (inte torrfoder utan något extrasmarrigt i pyttebitar).

När jag övar Diva med klickern så är vi utomhus för det mesta... för Wilma vill annars vara med ( hon kan den leken ) och att klicka två samtidigt... nej.. är inte så lätt ;)

Diva är trög på att följa med in när vi varit ute på tomten... helst vill hon stanna ute och leka hela tiden men nu har jag lyckats klicka in henne så hon följer med glatt... in genom dörren. Och det bästa är att - Hon tycker det är kul! Med glad svans följer hon med mig in över tröskeln. Hihi - luuuurad  ... fast på ett bra sätt :)

Kommentarer
Postat av: Nina

Jaaaaaaaaaaa, klicker är hundfavorit nummer ett! Mina vovvar älskar klickern... kom på att jag nog har den i källaren sedan flyttarna. Den ska fram igen!

2009-05-12 @ 19:15:45
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Postat av: Tösasnodden

Jo det verkar vara en bra grej, allt som är roligt och lärande är ju kanon!

2009-05-13 @ 10:32:42
URL: http://carolaeriksson.blogg.se/
Postat av: Mossfolk

Vilket bra inspirerande inlägg.

Vi gick en introduktionskurs i klickerträning för ett par år sedan. Det gick sådär. Lurvig har alltid varit ganska svårmotiverad, och den stackars instruktören gick från att han skulle komma på helt själv, till att försöka fånga ett intresse till att göra det så lätt för honom att han inte behövde göra något alls. Helt misslyckat alltså.Men efter att ha läst här i förmiddags plockade vi fram klickern igen. Tjoho, vilken respons! Jättekul!

2009-05-13 @ 15:15:02
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: Lotta

vad roligt det låter!!! ha en bra dag gumman!!

2009-05-14 @ 12:07:22
URL: http://www.gottablandat.wordpress.com
Postat av: Daniel

NiceBorde testa med vovvarna!!

2009-05-15 @ 13:21:26
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: frejas matte

Ska ila och köpa en tror jag!!

Fick låna valpkurs instruktörens och testa med Freja. Tror på det! Och ditt inlägg att döma verkar det ju som jag tror rätt:)

2009-05-15 @ 19:07:09
URL: http://underbara.bloggsida.se
Postat av: Borzita

Ja, jag håller med, det är jättekul att leka klickerleken med hundarna. Och de lär sig ju så fort när de får sin belöning.

Nappevalpen har lärt sig att sitta, vinka, ligga, stanna och stanna kvar medans jag slänger ut en godis, ta kontakt och få varsågod innan han springer och tar godisen, med hjälp av klickern.

Hero lärde sig allt han kan idag, plus att räkna till tre, viska och vinka på samma sätt, med klickern alltså.

Alla har lärt sig att kloklippning är ok, med klickerns hjälp.

Den är ett helt suveränt redskap.

Ricky "dansar" och sedan faller han och spelar död. Det har han lärt sig med detta lilla verktyg.

Hälsningar

Borzita

2009-05-17 @ 16:04:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0