mer klickerträning

Diva är smart. Eller rättare sagt ... hundar är smarta! Jag är rädd för att vi ofta underskattar dem...what a shame!

I kväll har vi fortsatt klickertränandet. Hon lär sig så fort. Jag får påminna mig om att ta korta pass... för hon kan hålla på hur länge som helst men det blir bättre med korta pass och många pauser.

Hon har lärt sig att dutta med nosen på en "target stick" (en pinne med en kula i ena änden... har man ingen kan man ta en blompinne och sätta en flirtkula i en ände) ... jag ska använda det för att hon ska gå fint vid sidan så småningom har jag tänkt för där har jag inte lyckats riktigt med andra metoder.
Och så har hon lärt sig att låta matte hålla framtassarna länge och klämma på dem (underlättar kloklippningen) ... sitt, ligg, trä halsbandet över halsen med munnen stängd (jo det har varit ett problem för hon gapar varje gång halsbandet ska på ... men inte längre .. :) hurra!

Jag har också klickat in sitta när dörren öppnas... gå långsamt nerför trapporna... inte dra matte. Det går så himla bra och hon tycker det är kul. Det är det bästa! En glad hund som VILL göra det jag vill att hon ska göra. Inga tvång... inget NEJ .. dumma hund. Skönt! (tror jag Diva också tycker )

(Den filmen jag la in förut om clicker training puppy var bra... kolla in hur hon som tränar valpen gör. Så fort valpen tappar koncentrationen tar hon undan sin hand.. så gör jag också. Så fort Diva tappar koncentrationen tar jag bort mitt handtecken eller vad det nu är.. och så börjar vi om. På det sättet tjatar jag inte och det blir lättare för henne att förstå vad jag vill. )

Nu vill Diva fortsätta den roliga klickerleken... men tråkiga Matte sitter vid datorn. Gissa vad hunden hittar på... jo hämtar ved som ligger  i uterummet. Hon kommer in med vedträd efter vedträd i munnen, stolt fram till mig och klart jag berömmer! Hon tänker själv, samarbetar... Jättebra! Tack gumman, precis vad jag behövde säger jag och lägger in vedklabben i öppna spisen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0