det blir en fin dag



Solen glittrar in genom fönstret. Det ser ut att bli en härlig dag. Ja jag vet jag borde städa, röja bland alla pryttlar men jag har inte tid. Jag har fullt upp med alla projekt som jag håller på och tillverkar.



Det här ska bli sockar. Stjärnsockar med spetskant. Feminint och fint. Stickar strumporna i tvåtrådigt ylle i ljusgrått och vitt med stickor 2.5 så att så mycket mönster som möjligt ska få plats. De blir riktigt frostigt vackra. Ska sticka fler av samma så fort jag skaffat mer garn. Det är så roligt att sticka mönsterstickat, att se mönstret växa fram. Svårt att lägga ner arbetet för kvällen faktiskt .. nä bara ett varv till och ett till. Den första strumpan stickade jag igår, det tar ungefär en dag att hitta på mönstret och färdigställa en strumpa (det är en hel del räknande till att börja med för att få allt att stämma) men då stickar jag förstås inte hela tiden men kvällen brukar bli sen..

Senare idag ska jag och Wilma hoppa på bussen till närmsta stad för att göra just det, skaffa mer garn och så ska jag ta en sväng till butiken och fylla på mina hyllor. Mina butikshyllor ska alltid vara välfyllda med allehanda vackra saker tänker jag mig. Dessutom ska det vara olika saker och alltid nåt nytt att frestas av. Få se hur länge jag håller de föresatserna, hur mycket jag hinner med.. i alla fall är det så jag vill att det ska vara.

På hittepålistan, saker som jag tänker göra har jag pingviner... funderar på stickade, ev filtade pingviner med stor mössa och halsduk.. fast jag har inte provat göra någon än så det kanske är jättesvårt. Det visar sig. Ska i alla fall göra ett försök.
Sedan har jag ideér om att sticka mobilfodral. I mönsterstickat ungefär som strumporna på bilden och det ska vara fodrat och ha blixtlås, visst ja blixtlås måste jag också köpa.

Så städa... nä det får vara, har mycket viktigare saker att göra ;)

Kommentarer
Postat av: Pysselfarmor

Åh så fina sockorna blir och tänk om man kunde få sticka hela dagarna....usch jag har ett jobb att sköta! Det har jag inte tid med ;-))



usch vad det regnar ute...skulle vilja ha litet snö och några grader kallt till jul så att det blir stämning. Jag som vill ha islyktor ute när gästerna kommer. Nu är det bara grönt gräs och trista rabatter som de möts av!

Ha en skön helg - sticka lugnt!

2011-12-16 @ 19:44:21
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: maja

Fint! Meeen vad är det för fin tapet jag skymtar???? Mer bild på den tack=)

2011-12-16 @ 21:32:12
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com
Postat av: maja

Tack! Nu har jag kollat in den lite bättre. Jättefin och ungefär en sån som jag är på jakt efter;) Trevlig helg på dig!

2011-12-17 @ 08:24:58
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com
Postat av: Nina Lindh

Grått och vitt är ursnyggt! Måste göra lite mer sådant själv. Fast just nu är det lila vantar och en lila sjal. Alla julklapparna är klara...

2011-12-18 @ 20:48:11
URL: http://ninalindh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0