ätbartJapp, den botaniska explosionen, som Gullegubben kallar mitt växthus är ett passande namn :D
Tomaterna är på väg ut genom dörren och upp i taket! Ljuskronan har blivit inväxt med tomat. Och ändå har jag klippt bort en massa av grenarna och bladen, var tvungen för att komma fram och komma åt att vattna.Gröna än... måtte solen fortsätta skina så de hinner mogna. Annars får jag leta reda på nåt recept på stekta gröna tomater eller inlagda gröna kanske. Kan det vara gott det? Jag är skeptiskt.
Det här är busktomat. Den är den tomat med mest frukt (bär?) på.En bifftomat, tomaterna växer till sig långsamt på den.  
Jag tror jag satte fyra olika sorters tomater.. eller var det fem, kommer inte ihåg.Thaibasilikan blommar. Sött :) Jag använder bladen trots att den blommar, gott i thaicurry!Chili, ajio blanco crystal tror jag just den här heter. Jag har chili både i planteringslådorna och i lerkrukor. De i lerkrukorna trivs mycket bättre! Lärdom till nästa år - chili vill odlas i krukor. Det här med att odla ätbara saker är rätt nytt för mig, tidigare har jag mest fött upp blommor så jag håller på att lär mig hur man gör för att det ska bli som bäst.Zucchini (squash). En del ruttnar så jag har minskat vattningen och så får bladen mjöldagg. Jag tror jag planterat för tätt! Lärdom - plantera inte så tätt!Paprika!De här gula plupparna växer i landet och ska bli jättepumpor har jag tänkt... fast kan de hinna växa till sig innan det blir för kallt? Den som lever får se. En sak jag slarvade med i våras var att grundgödsla med naturgödsel, det gjorde jag aldrig utan jag slängde på algomin bara. Det duger inte! Nästa vår blir det till att gräva ner stall - eller kogödsel tidigt på våren.Bondbönor är en favorit. Marinerade med vitlök och chili, yummi!Sockerärtorna är godast att äta som de är. Nästa år ska jag plantera fler så jag kan äta sockerärtor varje dag :)!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilken växtkraft! Hur ska det då bli nästa år med naturgödsel!? Trist med mjöldaggen, kanske en fläkt behövs att vispa omkring luften med? Klart det blir varmt och fuktigt, det ska väl vara det i ett växthus. Nyttigt för hyn säkert.

2011-07-20 @ 20:57:52
URL: http://vitplister.blogg.se/?tmp=20204111
Postat av: NillaK

Ojojoj, det växer verkligen så det knakar! Bondbönor har jag i landet, första gången så det ska bli kul att smaka. Men mina är betydligt mindre...

2011-07-21 @ 23:00:05
URL: http://alladagarsomgick.blogspot.com
Postat av: ejmis

Ser ut som i mitt växthus =) Jag har också MASSOR med gröna tomater...vi får kanske byta recept för gröna tomater i höst... ;)

2011-07-23 @ 02:32:17
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Liv

Åh,att kunna plocka sina egna grönsaker det är sann vardagslyx.. och balsam för kropp och själ.Kramelikram

2011-07-26 @ 21:44:18
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: Annika

det ser gott ut :)

2011-07-26 @ 22:05:59
URL: http://happyfejses.webblogg.se/
Postat av: Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 5 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/july/tisdag-dagens-blogg-3.html#comment

2011-07-26 @ 22:19:23
URL: http://anneliih.blogg.se/
Postat av: isabel

fin blogg :D

2011-07-26 @ 22:51:36
URL: http://isabelmcloughlins.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0