svartvit ohyra i växthusetVindruvan har fått blad. Står inte på innan den gått i taket :) Det är fantastiskt vad det kan växa fort bara värmen kommit.Men hallå där! vad är det som äter på min fikonplanta? Har det redan kommit in ohyra i växthuset! Å nej..Jasså, var det bara du.
Den lilla svartvita fröken hon gillar fikon. Den röda solhatten i rabatten tuggar hon också på. 
Tokfia, ät inte upp mina växter!bäst jag håller henne med märgben :) 
Wilma är inte typen som bara ligger still i trädgården och myser. Nix. Hon fixar och donar och fixar... och donar. Gräver ett hål. Äter rötter. Äter mina växter. Busar med grannpojken. Spanar på lekparken. Hämtar strumpor från smutstvätten och bär ut. Äter hönsgödsel (jag ska aldrig mer gödsla med hönsgödsel hon är under buskarna och slickar i sig allt.. kan inte vara nyttigt) . Skulle vara skönt om hon var still den kära hunden.. bara en liten stund.. men det är inte hennes grej.Titta vilka söta! Grannen hittade vita förgätmigejer hos sig och delade med sig. Jag har satt dem i kruka så länge tills jag vet var de ska bo. De lyser verkligen upp. Vi delar växter med varann. Alldeles perfekt. Jag har nåt som blivit över och hon har nåt som hon inte behöver. Kul att ha en granne som också gillar blommor :)Sommarväder idag. Jag behöver inte titta på termometern längre för att veta hur varmt det är. Det är bara att titta om takfönstrena öppnat sig. Står de så här på vid gavel - då är det varmt!Dörrarna får också stå fullt öppna. Det är full aktivitet i lilla stugan nu. Härligt, härligt :)
Jag har bl a krukat chili, tagit skott av vit mossflox och satt i krukor, planterat cossallad i en av golvlådorna och vattnat och vattnat lite till.Pumporna har fått komma ut i landet och mer sallad och gräslök och koriander. Det besvärliga är att sommarvattnet inte funkar. Vet inte om det är nåt problem med pumpen eller vad, hursomhelst så kommer inte en droppe ur slangen. Jag har varit tvungen att bära vattenkanna idag. Otaliga vändor in till köket och vattenkranen. Får se det som träning :) Jag kan ju inte låta bli att vattna allt jag planterat ut. I den här värmen skulle de dö på studs. Det blir några vändor till i kväll med vattenkannan.

Kommentarer
Postat av: maja

Ohyra? Nääe matte nu får du va snäll mot lille sötnosen:) Ditt växthus är SÅÅÅ fint. Avis.,..JAA

2011-05-20 @ 23:09:23
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com
Postat av: Ingegerd

Tur att det var Wilma, ändå! Annars tror jag det är lätt att få in ohyra i växthus, hoppas du slipper. Jag har gödslat lökväxterna med benmjöl, hundarna är tokiga i det! Likaså blodmjöl, går inte att ha här.

2011-05-23 @ 19:17:44
URL: http://vitplister.blogg.se/?tmp=23191057
Postat av: Blekinge

Vilken gullig ohyra! Här finns bara mördarsniglar och bladlöss...

2011-05-24 @ 14:45:25
Postat av: Smsa Låna

Kul sida! Det märks att du gillar att skriva!

2011-07-20 @ 05:13:35
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0