mer jobb än man tror

Det är mer jobb än man kan tro att sy små kläder till dockorna. Det tar timmavis bara att få till ett endaste plagg. Gu vad jag håller på! ;)Jag har inte hunnit än att sy kläder till Love Lejonhjärta men nu har jag i alla fall startat projektet.
Jag har suttit i syrummet och sytt och funderat och till dockklädestillverkningen har jag lyssnat till Marie Göranzon som sommarpratat. Mysigt!
Love får lov att agera provdocka om än motvilligt. Jag håller på med blusen/skjortan eller vad det nu ska kallas.
Först klippte jag till bak och framstycke, zickzackade och sydde axelsömmarna och sydde in mitt fram, dubbelvikt fåll för att kunna sy knappar i senare så det blir hållbart. Här håller jag på att prova ut kragen.Jag nålar och kollar att kragen blir lagom lång.Ena sidan av kragen går att sy på maskin men den andra måste handsys för att det ska bli någorlunda snyggt.Ärmarna tillklippta, zickzackade. Ärmkullen rynkad och fastsydd. Sorry Love, dags att prova igen.Shit! den vita tråden är på upphällningen och jag har ingen mer. Det blir till att cykla bort till Konsum och köpa deras svindyra tråd.. nåja så får det bli.Men först syr jag på så länge tråden räcker. Syr ärmsömmarna och blusens sidosömmar.Love Lejonhjärta har så stora händer att jag måste sy sprund i ärmsluten så han kan få på sig blusen.Och så måste ärmslutet rynkas och manschett sys fast... med maskin på ena sidan och för hand på andra.Yepp, dags att prova. Jag ska sy en tryckknapp i manschetten så småningom så att ärmen blusar sig så där som jag tänkt.Till blusen ska det bli byxor i rött och en blommig väst. Tror det blir perfekt.
Men jag har lite huvudbry... jag hade tänkt mig krås på blusen men hur sjutton ska det få plats ... väst och manen som jag inte har virkat än, men ska.. det kommer att bli alldeles för fullt och inget fint. Jag kanske gör en stor rosett i blushalsen istället för krås.. eller, nä vet inte än men det ger sig alldeles säkert. Jag får nog lov att virka och sy fast manen först så jag ser hur det blir.- Nå Lovisa Lejonhjärta, vad tycker du om din tilltänkte? Duger det?
- Å Kanarin, så SNYGG han blir! Och du ger sjutton i att sälja honom separat! Vi vill alltid vara tillsammans.
Så det så!
- Okej, jag lovar.

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vilket supersött litet par.

2012-08-18 @ 17:59:54
URL: http://skaparlusta.blogspot.com/
Postat av: Classes Lilla Blogg

vilken extremt häftig blogg du har, jag vill bara säga det att detta måste vara den bästa bloggen jag sett vad gäller flera aspekter, jag hoppas du förstår vilken underbar blogg du har....allt är så samspelt på bloggen...designen, inläggen mm....jag är riktigt imponerad....jag upptäckte din blogg av en vän på facebook, hoppas du gillar min blogg på facbook också, då syns du där så fler av mina vänner får syn på dig,dom är väldigt bloggintresserade.

https://www.facebook.com/pages/Classes-lilla-blogg/143702972315095

2012-08-18 @ 18:39:24
URL: http://classeslillablogg.wordpress.com
Postat av: Fanny

åh, vilka söta!

2012-08-18 @ 19:49:33
URL: http://akafaws.blogg.se/
Postat av: VilmaLindberg

Gud va gulliga! :)

2012-08-18 @ 20:42:07
URL: http://vlmusic.blogg.se/
Postat av: Raija

Förstår verkligen att det tar tid att pyssla fram de små kläderna. Men så mysigt att få följa det du gör, även om jag aldrig skulle tordas ge mig på det själv.

2012-08-19 @ 11:09:57
URL: http://www.nitida.se
Postat av: Annika

Hej! Vill dy synas inför mina 200 unika besökare? Då kan du nu få en gratis länk. Endast det du behöver göra är att hjälpa mig att vinna. Läs mera här (direktlänk): http://blogofphoto.webblogg.se/2012/august/hjalp-mig-att-vinna.html#comment Jag ber jätte mycket om ursäkt om du inte gillar såna här kommentarer.

2012-08-19 @ 11:55:04
URL: http://blogofphoto.webblogg.se/
Postat av: Amanda

Så duktig du är! :)

2012-08-19 @ 12:00:33
URL: http://neverstopsmiiling.blogg.se/
Postat av: Vida

Å så vackert.. vilket tålamod och skaparlusta.. du inspirerar i allt du gör.Kramen

2012-08-19 @ 20:52:35
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: Pysselfarmor

men oooooo vilket sött par - förstår att de vill hänga ihop!

Ja det måste ta en himlarns massa tid att göra dessa små fina välarbetade kläder du gör - med många fina detaljer! Förstår att du liksom "försvinner bort" i tid och rum...ett sätt att koppla av/meditera......

2012-08-20 @ 10:46:28
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Ingegerd

Har Du ngt särskilt smalt strykjärn för att kunna stryka i så små arbeten? Jättefin skjorta, kanske han kan ha en slips om det är lättare att få till.

Jag tycker om att sy för hand, det är rogivande.

Postat av: Herr Nilssons Fru

Underbart - Underbart!!!! Du är så duktig o syr så söta saker så jag sitter här och är alldeles grön av avund:)Kramiz

2012-08-21 @ 08:52:04
URL: http://anki-nilsson.blogport.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0