gurka i växthusetI fjol som var mitt första år med växthus satte jag frön från högra påsen. De blev superbra, smakrika. Trodde faktiskt inte att gurka kunde smaka så gott som de gjorde. Plantorna blev friska och fina också.
I år har jag inga Impectafrön utan jag köpte en påse gurkfrön på ICA. Ska bli spännande att se om de blir lika bra.. eller kanske de t o m är bättre.Jag har satt gurkplantorna i mittenlådan. Jag tog de längsta bambupinnarna jag hade och stack ner som framtida stöd. Skulle faktiskt behövt ännu längre pinnar men det får duga. Gurkorna får slänga sig i ljuskronan som hänger ovanför dem i värsta fall.

De lådor jag inte planterat nåt i än har jag täckt med täckväv så jorden inte ska bli eländig och torr innan det är dags för växterna att flytta dit.Så här ser en gurkbebis ut. Gullig visst! :)
Jag borde väntat på de riktiga bladen men jag hade inte tålamod så jag skolade om mina tre gurkbebisar redan i hjärtbladsstadiet. I morrn bitti kommer jag antagligen att springa ut i växthuset och kolla om de har växt det första jag gör!
Jag har satt ner huvudsalladbebisar och mangold i en av de mindre planteringslådorna och i morrn ska isbergssalladen också få flytta till låda.Vi har haft riktig sommarvärme. Dryga tjugo tror jag. Jag klippte halva gräsmattan men sedan blev det för varmt, kanske klipper jag resten till kvällen.
Dörrarna i växthuset har stått på vid gavel hela dagen och vattenslangen får ligga på golvet inställd på mist för att kyla och fukta luften så småplantorna inte kroknar alldeles i hettan där inne. De är så små och inte vana än.
Vattnet är sommarvatten från en å så det är betalt och klart så jag kan slösa :)Det här munstycket är ett av våra bättre köp. Det går att ställa in på shower, cone, mist, angel och några till inställningar som jag glömt. Det är praktiskt som sjutton. Ibland vill man vattna försiktigt, ibland behövs en hård vattenstråle för att städa bort jord.

Kommentarer
Postat av: Ankii

Vad fint ditt växthus är, lite annorlunda mot de här som har fönster uteslutande:) tänk jag minns när du började förbereda för det förra sommaren o följde dig sedan på vägen:)

Kul att se saker växa o bli stora, gurkor är ju hur kul som helst att följa.Kramiz

2012-05-23 @ 19:38:11
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Pysselfarmor

Snyggt växthus! men jag har lagt min dröm om sådant på hyllan för vi är borta fem veckor på sommar på gården i norr och jag vill inte belasta kära grannen med mera att passa....ja eller så använder jag ett sådant bara för att sitta och njuta...vi får se vi får se....

2012-05-23 @ 23:26:08
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Raija

Det är så fint, ditt växthus :-) och så spännande att få följa hur det kommer växa där inne.

Jag har ett likadant munstycke och det är verkligen bra. Och visst är det skönt att kunna slösa med vatten. Vi har egen brunn och kan också slösa som vi vill.

2012-05-24 @ 08:48:08
URL: http://www.nitida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0