äntligen igång med odlandetDagens outfit. Snyggt va ;)
Det är i alla fall praktiskt med jobbarbyxor, rejäla fickor och knäskydd.Min alldeles egna lilla stuga. Det är andra året som jag är med växthus och jag har varit jättelat och inte sått ett endaste dugg förrän i dag. Men nu är det igång :)Man måste ha någonstans att sitta och ta igen sig.Jag har fyllt lådorna med planteringsjord, det fattas bara plantor. Jag ska ha gurka och sallader av olika sorter. Inga tomater men chili ska det bli. Jag ska köpa chili på affärn och ta frön av, chilifrön gror bäst när de är färska.
Den bästa känsla som finns!Krukväxterna har fått flytta ut till växthuset. Det här tror jag är en Tamarind. Grannen tog med skott från Egypten och jag fick en bit. Jag har slagit i böcker och googlat och kommit fram till att det är en Tamarind men jag är inte hundra.Nu är det tur att jag sparat alla krukor genom åren. Jag har så jag kan slösa (om jag kommer in i boden vill säga, va mycket grejer!).
Wilma är och hälsar på i växthuset ibland men jag tror hon tycker det är för varmt där inne för hon stannar aldrig någon lång stund. Mest går hon ute och betar .. som en ko eller nåt. Kan det vara vitaminer i gräset som hundar behöver ? Hon gräver upp och äter rötter också, rötter och jord så det knastrar i huggtänderna.. kan det vara gott det.

Kommentarer
Postat av: Raija

Vilket fint växthus du har och ser väldigt städat ut. Ska bli kul att se hur det växer där ute sen.Jag har också en sån där hylla med massor av krukor sparade i källaren, vilket är praktiskt.Mina hundar äter också gräs nu, så det måste vara något de behöver som finns i gräset. För normalt äter de bara gräs när de mår illa, men så är det inte nu.

2012-05-13 @ 13:29:55
URL: http://www.nitida.se
Postat av: Ankii

Så fint du har de bland växthus och växter:)

Men jag gillar dina små "hantverk" bättre..fniss.

Okey, jag gillar dom inte bara, jag älskar domKramiz

2012-05-13 @ 14:41:03
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: Vida

Klart det ska vara praktiskt och funktionellt när man ska jobba. Min brorsas tjej fick ett par knallrosa arbetsbyxor när hon fyllde år av min bror eftersom hon arbetar som dekoratör och älskar rosa. Det tyckte jag var sött.

Vilket vackert växthus, en oas att vara i och det ska bli härligt att se när det gror.. för det hoppas jag att du visar.Kramen

2012-05-13 @ 22:19:21
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: Pysselfarmor

Så vackert växthus du har! Jag har förrut drömt om ett sådant, men inser att är jag fem veckor under sommaren på gården i Lappland är det inte så klokt att skaffa sig ett växthus!Såg dina fantastiska Magnoliabilder! Gosch så vackra de är!Känner du till om det finns ett bra vandrarhem i dina trakter? Så att man kan vara 10-12 tjejer ensamma i ett hus? När du läser mitt inlägg förstår du vad jag är ute efter......

2012-05-15 @ 00:04:52
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Dorothea

Aha!! Är det så du ser ut?! Roligt att ha ett ansikte på allt ditt fina! :D Kan du inte ta en "close-up", snälla? Tuffa byxor. Jag vill också ha! Bilder på din hund får mig alltid att sakna min Ebba som jag fick lämna bakom mig i USA....Men hon bor ju hos mamma min, så hon får kärlek i massor ändå... :")

2012-05-15 @ 16:39:15
Postat av: Pysselfarmor

Kom att tänka på när jag såg din tamarind att du kanske skulle tycka det vore intressant att läsa om en tjej som "odlar" bonsaiträd i norr....

http://bonsiary.blogspot.se/samma tjej har virkblogg

http://virkstaden.blogspot.se/

2012-05-15 @ 19:41:06
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Nina Lindh

Ååå, jag vill ha ett växthus... istället har jag en jättestor lekstuga!

2012-05-18 @ 19:24:33
URL: http://ninalindh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0