hjärngympa

Det blir ingen skogstur idag. Det är så kallt och ruggigt .. solen har gått i moln. Brrr.
Jag och valpen tränar koppelpromenader istället. Korta promenader och många pauser. Mitt mål är att hon ska gå fint hela tiden... inte dra i kopplet och hålla kontakt med matte.

 Vi ska ta en sväng upp till centrum strax och besöka zooaffären. Vi behöver mer leksaker! Diva är väldigt klipsk och måste ha hjärngympa annars blir hon alldeles nipprig inne.

Vi gömmer godis, leker med tuggrep, gör lite övningar med sitt - stanna - kom och sånt. Vi gömmer saker, hon får hämta saker och lämna till mig.
Ibland får hon röja loss med en petflaska eller en pipgrej eller boll, men inte för mycket och länge för hon blir så uppjagad.

Någon som har fiffiga tips på fler lugna aktiviteter som man kan göra inne?Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Här blir man glatt påmind om hur det är att ha valp/unghund i huset, vill jag lova! :-DSvårt med inomhusaktiviter som inte ska stressa upp - allt med spår- och sök har ju en förmåga att göra det... Men varför inte köra helt vanlig lydnad inne!? Sånt där som platsläggande och stanna kvar, är ju lite jobbigt för hjärnan men ändå lugnt!?Ha en fin dag! :-)

2009-01-08 @ 12:26:42
URL: http://handerblandander.blogg.se/
Postat av: Lotta

vilken fin bild!

god fortsättning på det nya året vännen, hoppas ni haft en rba julledighet!!

2009-01-08 @ 13:12:38
URL: http://www.gottablandat.wordpress.com
Postat av: Anita o Uno

Det är svårt med lugna aktiviteter inomhus.Unos kong har vi bara framme då och då för den studsar och har sig så han blir alldeles stirrig. Det enda som får honom lugn nu är att tugga på märgben faktiskt.Jag har beställt via en uppfödare lite saker till Uno,Dyra är dom men dom skall hålla. Men oftast tycker han inte dom är roliga om det inte går att "döda" dom.Vi får se.Han har fått många gamla jeansben att riva i strimlor och det älskar han faktiskt att hålla på med fortfarande. Det är väl ljudet som han tycker låter mysigt ha ha.Han riktigt njuter och blir inte upphetsad. Nåt att prova kanske? Kostar inget heller.Innan när han var mindre sydde jag en stor kudde av jeanstyg och stoppade dom fulla med gamla jeans, det gillade han oxå och han var sysselsatt med att slita upp dem ganska så länge(2 dagar)Länge för en bulle. Lycka till med att hitta nåt bra.

2009-01-08 @ 13:23:43
URL: http://unoett.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0