i min trädgård








över 25 grader

Det blir inte mycket bloggande nu. Alldeles för fint väder och det känns som det är läge att passa på att njuta. Vem vet hur länge det varar. Trädgården visar sig från sin bästa sida. Rosorna har börjat blomma och jasminen fyller luften med parfym.
Hundarna tycker det är för varmt. De skulle behöva ett blixtlås så de kunde kränga av sig pälsen. Tänk att gå omkring i päls i sommarhettan ... måste vara fruktansvärt! och inte kan de svettas heller... bara genom tassar och genom att flåsa.
Diva har det värst men sin täta underull men Wilma, den smartingen har ruggat av sig allt.. bara tunn päls kvar och underull det har hon ingen... fast hon är svart så solen steker bra.
Promenaderna får vänta till kvällen. Men som tur är kan de vara på baksidan av huset och härja av sig den värsta energin i lagoma doser. Sedan in och dricka vatten.

Nu ska jag ut och duscha rosorna så de inte blir lusiga i värmen.

äntligen

Femdygnsprognosen säger varmt och sol.
Det gör ingenting.


20 grader drygt

Sommaren har kommit. Äntligen!
Jag ska cykla iväg och leta ängsblommor att föreviga.
Mrs Bateman har slagit ut. Hon svingar sig upp i Valnötsträdet.
Inget ska kunna växa under ett Valnötsträd sägs det... men det vet inte Mrs Bateman om.


midsommar i stugan

Diva har åkt båt för första gången i sitt liv. Det gick över förväntan. Hon var inte ett dugg rädd och satt stilla och fint i båten.
Ute vid stugan kan hundarna springa omkring som de vill. Bada och busa och leva rövare. Så skulle jag önska att de fick ha det jämt.



Wilma badar mest. På slutet var hon helt trött av allt spring och badande.
Ögonen gick bokstavligen i kors :)



Midsommarbukett med ovädersmoln i bakgrunden. Vi klarade oss från regnet men det blåste nordan. Fy vad ruggigt det var att sitta på bryggan och äta sillunch!



Trollskt ljus sent på natten.
Vem vill sova.



Nästa år ska jag banne mig ta med vinterjackan!


Glad Midsommar!


tomteverkstad

Gårdagen tillbringade jag i mitt arbetsrum. Inte ofta jag sitter där och jobbar, brukar släpa ner allt till köket och sitta och trängas. Men med sällskap av radion så var det riktigt mysigt att sitta ensam en trappa upp.
Jag sydde nya gardiner till sovrummet. En vit våd ytterst och en beige med vitt mönster innerst. Det blev ganska fint... får duga.
Men idag tittar solen fram. Kors i taket! så det blir inget mera sitta inne och sy på ett tag. Jag ska försöka komma ikapp i trädgården. Efter allt regnande är gräset jättelångt ... fullt med maskros"maskar", häckarna behöver klippas.. och buskarna. Det har vuxit otroligt sista dagarna... inte konstigt med allt vatten som växterna fått. En hel del av växterna har rasat omkull... det ser för trist ut.


less

Det har snart regnat ihållande i tre dygn. Nu räcker det!
Är det växthuseffekten ... eller lagen om alltings jävlighet tro.
Ska man vara positiv så är det perfekt väder för handling iaf. Vi köpte gardiner, sänglampor och lite till igår. Linneskåp hittade jag inget. De som fanns var svindyra. Jag ska leta om det kanske finns något gammalt skåp att få tag i som jag kan måla om så det passar.




göra om

Igår fick jag ett ryck och började göra iordning sovrummet. Möblerade om och fixade. Jag har inte vetat hur jag skulle göra med det rummet... har aldrig trivts att sova där ens. Jag tror sängen stått felplacerad ... fel energiflöden. Jo jag tror på sådant. Nu har jag kommit på hur det ska vara. Det kommer att bli så fint och i natt sov jag jättebra efter att sängen blivit flyttad :)
Idag ska vi åka och leta gardintyg och gardinstänger och tyg till kuddar och annat och sänglampor och så önskar jag mig ett linneskåp... ett vitmålat.


nybadad

Men gud vad det regnar! Till och med Diva tyckte det var i mesta laget när vi var ute och gick. Hon höll öronen platt mot huvudet och hukade sig. Men nu är hon fin, som nybadad.
Nu ska vi titta på Cesarreprisen och vänta på Gullegubben. Han är på väg hem  - äntligen!


Gratis är bäst

Pyssellusten kommer tillbaka så fort det blir kallt och ruggigt. Inte nåt dåligt som inte har nåt bra med sig :)
Därför sitter jag och letar inspiration och mönster. Gratis måste det vara.
Här är något av det jag hittat.

Mönsterarkivet
Figurer av pärlor
gullig katt
till mobilen i vinter

sniglarna trivs

Det behöver inte regna mer nu :/  men det tänker det visst göra.
I går kväll gick jag runt iklädd gummistövlar i det blöta gräset och högg itu mördarsniglar med spaden... för de trivs i regnet de fulingarna. Inte min idé om hur sommaren skulle bli..
Jag gillar inte att döda någon men med mördarsniglar har man inget val... de blir för många annars och äter upp allt som växer. Och mina planteringar ska de ge sjutton i!

regn


En dag som gjord för att sitta och mysa med en kopp varmt te.
En bok.
Lyssna till regnet.
Hundarna sover och snusar... jag tänker inte väcka dem och erbjuda promenad. Nix
 
                                                                                                                                                                                                      bild från filmen ´Gifta på låtsas´


fortsatt anarki

Vi skäller och busar och skrattar högt ...jag och hundarna. När inte husse är hemma kan vi leva om ordentligt. Han blir störd av för mycket oväsen när han är hemma... vill ha lugn och ro. Så nu passar vi på :) Sliter strumpor i stycken... morrar och bits och brottas! Sover alla i sängen och bäddar om så madrassen hamnar överst :D

comfort"food"



Så här blir det när man är övergiven. Nåt måste man trösta sig med ;)... det blev en Chokladfondant som avnjöts med jordgubbar. Av förklarliga skäl har jag ingen bild där jag vände chokladfondanten över på tallriken... den höll inte ihop alls. Nåja det gör detsamma, smaken var chokladigt god ändå. Jag äger inga små ugnsformar men det gick lika bra att baka i kaffekoppar.

(nu när jag hittat picnik kommer alla bilder att vara suddiga eller på sniskan ;) )

kall juni

Jag laddar med varmt kaffe ... ska ta en skogspromenad med Diva men det är svinkallt ute så jag måste värma upp mig först. Det är kallt inne med. Tänkte göra en brasa men så eldade jag upp några papper i kaminen och då blev det ett väldans hallå uppe i skorstenen... prassel och höga pip. Jag tror kajorna har byggt bo där. 
Jag fick ta på mig strumpor och en fleecetröja istället.  

Vi är fortfarande övergivna... Gullegubben seglar ända till fredag. Jag och hundarna passar på att ha anarki. Båda vovvarna får sova i sängen med matte. Myyyysigt :)!


piprankan blommar

Det är lätt att förstå hur Piprankan fått sitt namn.
Inte de vackraste blommor jag sett ... men väldigt speciella.



lästips

Säkert någon av er där ute som gillar att läsa vad andra skriver om hund.
Det gör jag också! Så nu ska jag dela med mig en del av vad jag hittat på nätet. Skulle du ha någon rolig läsning att tipsa mig om så blir jag glad :)

Patricia McConnells blogg. bl a författare till "The other end of the leash" och "Feisty Fido". Kolla hennes hemsida också, en massa bra bok - och träningstips.
Eva Bodfäldts blogg. Sveriges gladaste hundkonsult. Har en ny egen labbevalp. Har skrivit "Kontaktkontraktet"
Dog Star Daily. Artiklar, hundbloggar, gratis nerladdningar och annat.
Memea Molins blogg. Huntränarcoach och författare till bland annat "Inkallning är så mycket mer"  Lite att läsa, verkar som hon tagit paus.
Mervi Kärkis blogg. Kallar sig doglistener. Använder Amichen Bonding metoden.


glömde en grej

En superviktig sak...glömde det förut när jag skrev ett inlägg om Tamar Gellers hundträningsfilmer (vilka är riktigt bra - kolla på dem!)

Jo det superviktiga...det finns i filmen som handlar om hur man "barnsäkrar" hunden. Där visar hon hur man ska huka sig inför en hund som är osäker på människor. Hon visar så bra hur viktigt det är att när man hukar sig så MÅSTE man vända ryggen... (eller åtminstone sidan till)... och ABSOLUT INTE titta hunden i ögonen!

Många människor har lärt sig att om en hund är "blyg" eller osäker inför nya människor då kan man huka sig... och det är iofs rätt... men här är problemet... man sätter sig på huk, tittar hunden i ögonen, ler (alltså stirrar och visar tänderna vilket betyder hot för en hund) och dessutom sträcker man fram händerna.
Hela positionen som den välvilliga människan intar liknar väldigt mycket en annan hund som precis är på väg att anfalla!

Allt i bästa välmening ... men hur fel kan det inte bli.

Finlands vita ros



bild från i fjol.

Det sken ingen sol på Finlands vita ros idag. Kanske för att det är svenska nationaldagen...
Finska rosen blommar så fint nere hos Svåger.
Jag ska sno några skott av den nu när han inte är hemma ;)

allt väl

Nu har Gullegubben ringt.
Fast typiskt så var jag inte inne... och mobilen låg kvar på bordet.
 Men då vet jag att de inte kapsejsat i vågorna iaf.
Det går inte att ringa tillbaka av någon anledning.

Nu sitter jag inne och väntar på att solen ska titta fram bakom molnen.
När solen visar sig ska jag gå ut och ta kort på en ros...Finlands vita ros.

inte ett ord

Inte ett ord från segelgänget. Inget godnattsamtal igår kväll... inte ett ljud idag heller. Men de har det säkert bra. Det är nog dålig täckning på mobilerna. Jag tänker iaf inte oroa mig, det tjänar inget till.
De har en liten gnutta finare väder idag. Blåsten har avtagit och termometern har klättrat upp till hela tio grader. Ute till havs kanske solen skiner t o m. Hoppas det :)

träningstips från Tamar Geller

Genom Oprah har hundtränaren Tamar Geller blivit känd över hela USA.
 Här finns några filmer med träningstips från henne. Bland annat inkallning och intehoppapåfolk.


trevlig helg!


hejdå...

Nu har Gullegubben åkt iväg. Inte utan att det känns ensligt.
Hejdå....puss puss.
Eftersom det blåser så dant i dag ska de bara ta en kort tur till Waxholm och lägga till där över natten. Det lät som en bra idé tycker jag. Åksjukepiller har de visst med sig också om det gungar vilt och det lär det göra.

Jag har roat mig med att lära mig hur Picnik fungerar. Det var rätt lätt... och framförallt gratis.
Jag skulle vilja kunna bättre... kunna Photo shop och göra en massa kul. Men jag har inte riktigt ro att sitta vid datorn så länge som det behövs för att klura ut allt. Photo shop har jag inte ens laddat ner. Men endera dagen så gör jag nog det. Får sätta en mjuk kudde på datorstolen :)


kuling

Det blåser kuling vid kusten.
Svåger Sjöman, hans bror Gullegubben och några till ska iväg ut och segla i 11 meter segelbåt som de hyrt. Flott värre. Det kommer säkert att gå undan i blåsten! Hoppas ingen blir sjösjuk.
En hel vecka tänker de tillbringa ute på havet.
Jag som är en obotlig landkrabba stannar hemma.
Lite ensamt blir det nog... men skumpa omkring på havet i höga vågor lockar mig inte alls. Jag och vovvarna ska ha mysfredag i stället :)


vill

Jag måste sortera och packa bilder. Det är alldeles för mycket att bläddra omkring i. Majfotografierna ska bortstuvas och göra plats för Junifotografier.
Måste ska man visst inte säga... det ska bytas ut mot Vill... så alltså idag vill jag stuva undan en hel hoper med bilder.
Tydligen är det lättare att få saker gjort om man säger Vill istället för Måste.
Jag vill verkligen dammsuga också... det ligger en halv Wilma i drivor på golvet. Den andra halvan ligger i fåtöljen och snarkar.


Solen tittar faktiskt fram mellan molnen nu. Najs.


fortsatt sommar

7.9 grader läser jag på utetermometern.
 Det har börjat regna.
Jag slipper iaf vattna.


bra för pälsen

Wilma fäller och ser ut som en rugguggla fortfarande. Så jag ger extra ägg och så någon matsked rapsolja i hundarnas mat. På Wilma märks ingen skillnad... men borta är Divas sträva schäferpäls. Hon är numera mjuk och glansig som en bichon frise!

älskade gaphals

Av Wilma och hennes syskon så valde jag henne för att hon var söt. Söt med den vita bläsen och de vackra ögonen. Inte en tanke på att hon var den självständigaste och gapigaste i kullen. En utmaning med andra ord. Inte för att det är något fel med utmaningar... men jag gjorde det inte lätt för mig.
Jag tror det är vanligt att man väljer så... den av valparna som är söt ... eller modig och kommer fram direkt och hälsar (ofta en kaxig typ ;))
I dag är Wilma jättefin och följsam men det har varit mycket jobb innan vi kommit dithän. Gapar gör hon fortfarande. Speciellt när hon har roligt. Då tjoar hon så högt hon kan. Eller om någon hälsar på henne... Hej, vilken söt vovve! HEJ HEEEJ HEEEEEEJJJJ!!!! ropar hon så folk hoppar baklänges.
Jag är supernöjd med Wilma, förstå mig rätt... men nästa hund ska jag inte välja efter utseendet :)


åtta grader över noll

Jaha du sommaren. Till att ta paus igen... bara åtta grader. ÅTTA GRADER! Det är juni nu.


så det så

Frejas matte... Nu får du se till att starta upp en ny blogg... så här kan vi inte ha det ;)!

i hundtankar

Hundarna är busiga. Alla leksaker är sönderlekta så nu leker de med ett tuggben. Man tager vad man haver.
Det är  roligt att de kommer så bra överens nu. De har verkligen glädje av varandra. Stackars de båda när Diva ska flytta... och stackars mig. Snart 10 månader är Diva nu och när hon är 15-18 månader ska hon in och testas hos militären. Det närmar sig..Jag kommer att sakna schäferplutten. Jättemycket!

Redan nu har jag börjat planera för nästa hund. Vet inte ... men det är kanske är dags för en vovve som ska få stanna.
Fattas bara att bestämma vilken ras. Mina funderingar går i riktning BC... vit herdehund eller kanske schäfer (fast inte med räkrumpa)... australian cattledog.. alltså någon typ av vallhund. Jag är såld på vallhundar. Men det är svårt. Jättesvårt. Det måste bli rätt. Vi ska leva samman så länge. En frisk hund vill jag ha... en som inte är sönderavlad och en som jag kan jobba med. Och så ska det vara en tik... med bra flockkänsla. En som inte skäller.. som inte kräver en massa pälsvård.  Listan är lång på vad jag vill ha hos nästa vovve. Det enda som inte är viktigt är utseendet. Få se vad och om det blir till slut :)


RSS 2.0