planer för dagen

Idag ska jag sitta uppkrupen i mitt dagläger ( soffan med en massa kuddar och täcke upp till öronen) och titta på bröllop och gråta en skvätt eller två. Äta bröllopstårta ska jag också.. jo det är sant! Hoppas solen kommer att skina på brudparet!

bilder från Älvsjömässan i April.


rosor

Vad gulliga ni är som hälsar på! Och det fast jag inte varit bloggsocial alls på jättelänge. Det värmer, verkligen!
Jag har inte riktigt fått orken tillbaka än. Trött, trött. Helt normalt säger min doktor så det är bara att gilla läget. Det får ta sin tid.

Nä nog med elände. Här ett axplock av rosor från Chelsea Flower Show. Jag kunde inte låta bli att köpa med mig hem två kataloger, en med Austinrosor och en med rosor från Peter Beales. Bara ett fåtal av dem är härdiga här men never mind. Drömma kan man alltid :)!

Tyvärr var det svårt att ta fina bilder. Alldeles för mycket folk, det gällde att snabbt smattra iväg några bilder med automatiken innan det kom en armbåge eller en tant med hatt i vägen.
Princess Anne. Vilken skönhet! En av årets nyheter. Jag är väldigt svag för den violetta tonen hos rosor. Jag har haft några lila i min trädgård... men tyvärr har de frusit ihjäl i vinter :´(
Tur det finns nya på affären ;)Vitt husdjur :)... gulligt namn!Vilka färger ! som sorbet.lunginflammation

Nu ska jag berätta vad jag haft för mig. Jag skulle önska jag bara njutit av trädgården, rensat och kupat potatis och luktat på buskpionen ... men så mysigt har jag inte alls haft det.

När vi kom tillbaka från London så kände jag mig trött, hade ont i halsen och tänkte att jaha nu ska jag visst bli förkyld. Men solen sken och Gullegubben grävde för gång framför växthuset och jag passade på att vara ute hela dagen och rensa och fixa.

Nästa dag kom jag inte upp ur sängen, hög feber, illamående kunde inte äta. Hade frossa. Jättesjuk över en natt. Men dum som man är så tänker man att det går väl över ... men det gjorde det inte. Det blev bara värre, jag var alldeles vinglig och konstig så efter några dagar åkte vi in till lassarettet. Där röntgades jag och de hittade att jag hade en stor lunginflammation. Jag blev inlagd och fick antibiotika i massiva doser via dropp och dessutom togs allsköns prover. Så jag är väl genomgången nu, EKG, blodprover, halsprover.. you name it.

Jag behövde som tur var bara vara inlagd på sjukhuset några dagar (kändes som veckor!) Nu är jag hemma och kurerar mig själv. Jag äter antibiotika ett tag till, mår bättre men hostar som en hemul. Jag ska ta det väldigt lugnt så jag blir riktigt frisk för det där vill jag inte vara med om en gång till, har aldrig varit så sjuk, det var hemskt.

Potatiskupandet får Gullegubben fixa, och gräsklippandet. Rensandet får vara helt och hållet. Jag ska bara sitta under parasollet med ett glas alkoholfritt och vifta på tårna :)!

Vad har hon haft för sig den där Matte?

Till bakgrund skulle musiken från Kvitt eller Dubbelt gått.. hade jag tänkt för att öka spänningen.  Den gamla Diii du du du da ta taaaa , du vet. Men jag hittade ingen variant på youtube som ville låta sig bäddas in så då satt jag och letade i onödan. Så således, ingen spänningshöjande pampig musik.

Jo för Vad har nu denna Matte haft för sig sista tiden? Först kommer hon tillbaka från London och mässa och lovar bilder men inget händer. Nada, bara tyst på den här blommiga bloggen.
Ja Vad har Matte gjort sedan sist ?

Det finns tre alternativ, svar kommer i morrn om jag nu överhuvudtaget ska lova nåt...jo vad sjutton. Nu lovar jag det.. att svar kommer i morrn.  (du som vet svaret kan väl hålla det för dig själv till i morrn åtminstone så det blir lite spännande).1. Matte har snubblat på slippery mördarsnigel som krälade på trädgårdsgången. Hon har brutit strålbenet i armen på två ställen. Har numera ett tjusigt gips med en massa klotter och autografer och tecknade fjärilar på. Inget virkande på länge nu!

X. Matte fick skyhög feber. Stor lunginflammation konstaterades och sjukhuset behöll Matte flera dagar. Där fick hon vandra omkring med en droppåse med pencillin i och blev stucken gul och blå av snälla sjuksystrar.

2. Nej, inte alls så dramatiskt som någon av ovanstående. Matte har bara fastnat i blommornas värld och inte kommit loss. Vandrat omkring i trädgården bland irisar och pioner och njutit och glömt att det finns en bloggvärld där ute.Vad har jag haft för mig sedan sist vi hördes... vad tror du ? 1, X eller 2.


växthus i Chelsea

Vi hade det jättebra i London. Massor att se och jag har med mig fullt med ideér hem.  Men alldeles på tok för mycket folk och trafik det var det.. så det var väldigt skönt att komma hem igen. Jag är och förblir en lantis :)

Jag tog alla bilder som fick plats i kameran.. typ 500 stycken. Därför kommer det att ta ett tag innan jag har sorterat dem. Fler bilder lär dyka upp här :)

Växthus kunde jag förstås inte låta bli att kolla in extra noga eftersom vi håller på att bygga ett. Gud vad fina det fanns där. Engelsmännen är bra på det där romantiska stuket på växthus som jag gillar.
Det var grymt mycket folk på mässan och nästintill omöjligt att fotografera utan att det kom med en massa folk dessvärre.Det här var en bra idé. Odlingsbänkar vid växthusväggen. Tål att tänkas på.Vackert med perennaplanteringar vid växthuset. Det ska jag också ha!Det här var fiffigt. Raster inne i växthusgolvet. Perfekt när man ska sopa och spola golvet. Så har inte vi gjort.. det får bli ett hål i någon av väggarna längst ner istället, en spygatt så man kan spola ut jord och skräp.Inredning funderar jag mycket på... hur jag ska göra med det i mitt växthus som inte på långa vägar är klart än. Här var smart med förvaringsplats för krukor och div under bänkarna.Odlingslådor för sallad och annat snigelgott. Fint och praktiskt!Växthus inlindat i växter.Deras växthus hade för det mesta öppningsbara fönster, inte bara vädringsluckor i taket.Eller så har man bara stenplattor runt... nä, trist.Det här var typ "De hemlösas trädgård". Kolla växthuset! Ser du vad det är gjort av?Petflaskor!Det pyttelilla var urgulligt :)


Upphängning av hylla... så kan man göra.Lyxvarianten, inte en petflaska i sikte.Nä nu kan jag inte sitta vid datorn längre. Måste ut i min egen trädgård och fixa :D!


RSS 2.0