Grattis!Idag fyller Wilma Lillstrumpa 6 år!


ruskväderekiperad

Höstrusket närmar sig och den här gången tänker jag vara beredd!Jag har klickat hem ett par nya kängor från Ellos. Jag hittar ofta bra grejer där.
Synd bara att de är fejk och inte riktigt skinn, fast det syns inte. Och med tanke på att jag inte äter kött så är det ju mer konsekvent att inte ha kossor på fötterna heller.Ägde ingen bra regnjacka.. Nu gör jag det. Lång med kapuschong och reflex på ärmarna. Nu Wilma slipper du inte promenaderna ens om det regnar småspik ;).Så här tyckte Wilma om att det kom paket som inte innehöll en enda grej till henne... Orättvist!

perfekta jycken!


bra!

I sin nya bok, Cesar´s Rules, om hundträning, har Cesar Millan inbjudit sina "motståndare" att vara med och visa deras träningsmetoder. Storartat tycker jag. Det är fortfarande min dröm... att hundfolk ska respektera varandra, lära av varandra och inte bara smutskasta varandra, vilket tyvärr är det vanligaste idag. Ett bra initiativ Cesar!
Ian Dunbar är en av de som inbjudits att vara med. Här kan man läsa vad som fick honom att vilja vara med i Cesars bok.


en bra dagVilken härlig höstdag! Snart ska vi ut på en cykeltur i skogen, jag och Wilma. Klarblå himmel, höstanemonerna skrattar i solen. Löven rasslar i vägkanterna. Bättre blir det inte.I förmiddags var jag och Wilma in till centrumkiosen och hämtade paketet som jag klickat dit. Ett paket fyllt med hundböcker. Här ska läsas!
Men det bästa med turen upp till centrum var att vi fick första kvittot på att Överinlärning (se inlägget nedan) fungerar. Wilma satt utanför kiosken, jag stod en bit ifrån på väg att sätta bokpaketet på cykelns pakethållare då hela hunddagiset promenerade mot oss! 7 stora hundar, flamsiga, skälliga och yra av att äntligen få komma ut på promenad.
-Wilma sitt! påminde jag henne. Och vad gör den kära hunden, jo inte ett smack, inte ett enda skall, inga öron fram eller rest svans. Hon bara satt lugnt och tittade på hundflocken som passerade alldeles nära. Och när jag med värme i rösten sa - Du är världens allra duktigaste! Nu går vi! tittade hon på mig och log lyckligt. Kan inte bli bättre :)

överinlärningNågon annan än jag som gått på det här :)? Köp Expressen på tisdagar och få köpa en hundbok till förmånligt pris (det blir totalt typ en tia billigare per bok än om man beställer dem på adlibris ( fast de säljs bara under begränsad tid tror jag)).
Nåja, spelar roll. Böckerna är riktigt bra och det är spännande att vänta och se fram emot nästa nya läsning. Jo faktiskt nya. Annars kan jag tycka ibland att hundböcker är rätt förutsägbara men de här har lärt mig en del matnyttigt.

I dagens bok, som man kan köpa i morrn med om jag fattat det rätt, lärde jag mig om Överinlärning.
Fiffigt! Jag har inte vetat hur jag ska göra ... i vissa situationer blir det för svårt för Wilma, frestelserna blir för stora och även om Wilma är jättesuperduktig så ibland blir det bara för svårt.. typ en kanin springer mitt framför näsan på henne helt plötsligt, eller tre arga hundar rusar fram och skäller på henne, eller någon ropar ett glatt Hej! (då kan hon bara inte hejda sig utan vill springa fram och skiter i om jag vill nåt annat). Och sådana situationer är ju nästan omöjliga att träna! Men då är överinlärning en jättebra metod. Tack för det, Steen. Ett verktyg som jag saknade fick jag .. för bara 69 kronor (och en dålig kvällstidning).

höstfixandeTa upp potatisen.
Plocka ner äpplen (tack för äppelkakereceptet Erica!)
Klippa allt.. pust!Alla pelargoner har fått komma in i huset, det är fullt på varenda fönsterbräda. De blommar riktigt fint än, jag ska fortsätta att gödsla och pyssla om dem. Måste testa om det hindrar dem från att gå i vila och risa till sig.. fast när det blir mer höst och mörkare och elementen är varma lär det inte funka.. jag ska prova iaf.Några pellisar bor i "krukor" som jag hittat på loppis.
Visst kan man nästan låtsas att det är sommar än :)!


hejdå latmasken!

Nä nu går det inte att ha bloggstopp längre. Det blev längre än jag hade tänkt men om sanningen ska fram så blev jag bekväm och iddes inte sätta mig vid datorn. Jag tycker ju att det är kul att blogga men latmasken flyttade in och ville inte ge sig av på hela sommaren. Få se om latmasken har flyttat nu för gott eller hur det blir.. hoppas verkligen den har gjort det för nu är jag urless på den!

Lite av det jag har haft för mig i sommar:

På sensommaren var vi på dop i norr. Gulligaste lilla Bebban, 4 månader fick namn och presenter som sig bör.
Av oss fick hon ett fikaset med prickiga koppar, fat och kaffekanna och mina virkade bakverk att äta till kaffet.
Svåger Sjöman och flickvän hade 60tals fest. Jättekul.  Speciellt kul var det att få klä ut sig :D! Efter mycket letande i butikerna fick jag ihop en outfit utan att bli alldeles ruinerad. 
Jag inspirerades av tidigt sextiotal och Breakfast at Tiffanys och spökade ut mig i Den lilla svarta (89 kr från Ellos, vilket kap va!), långa balhandskar (50 spänn på rea!), spetsiga pumps (alldeles för dyra men jag kan ha dem till annat, suveränt sköna faktisk), jätteglasögon (som jag redan hade) och pärlhalsband (29 kr från H&M). Eyeliner och håret uppsatt i en fransk twist...så gott det gick för det är lite väl kort, men med tusen hårnålar och spray fick jag till det någorlunda. (försökte fota mig i spegeln.. blev sådär :P)

 
Inga nya extrahundar... bara passning av kompis Oskar en vecka. Jag trodde Wilma skulle bli glad över att få någon att busa med.. men ICKE. Inte busade de med varandra inte, istället kastade de leksaker på mig hela tiden och stirrade uppfodrande... Gör något kul, Matte! Ja se dessa hundar :)... man blir inte klok på dem!

Kolla minen på Wilma på övre bilden, så såg hon ut när Oskar kom... förnärmad! Det ska ju vara du och jag Matte, bara du och jag sa hon.Hösten har kommit hit också. Den vingade benveden var först med att ändra färg. Alldeles knallskär är den. Tjusigt!
Växthusbygget går framåt så sakteliga. På taket ligger en presenning för takfönstren är intagna för målning och så ska det bli en plattgång framför växthuset. Planen är att allt ska bli klart i höst.. om nu bara Latmasken håller sig undan..


RSS 2.0