who´s the boss

Ganska långt radiosnack men väl värt att lyssna på. Ian Dunbar om sin syn på ledarskap.

Går man in på den sidan så kan man klicka där det står RADIO och där får man upp en massa ollika snack av Ian Dunbar. Nästa gång ska jag lyssna till "pulling on leash". Finns alldeles säkert ett och annat för mig att lära!

IKEA

Det är alltid lika roligt att åka och handla på IKEA.
Det finns för det mesta något nytt som jag bara mååååste ha.
I går köpte jag ett nytt täcke. Massor med värmedoftljus (jag är beroende :))
Doft av frukt och bär, vanilj och kryddor.

Det här påslakanssetet i Fleur de toile - stil roffade jag åt mig på direkten. Jättefint tycker jag.
Passar min inredningsstil perfekt.

IKEAS lakan är skön kvalitet. Mjuka mot skinnet. Enda nackdelen är att påslakanen saknar öppningar i övre hörnen och det gör att de är svårare att trä på täcket. Så jag syr alltid om så de blir mer praktiska. Klipper upp hörnen och fållar. Sedan är de hur bra som helst :)IKEA har många fina tyger tycker jag. Bra pris och alltid något nytt och spännande. I H&M katalogen fanns de här fina kuddarna. Speciellt den som ser ut som en rosett och den med volang gillar jag. Men de var för små i storleken.
Därför köpte jag ett svart underlakan och 40x60 innerkuddar på IKEA som ska bli rosettkuddar. Finns inte att köpa färdigt som man vill ha så kan man alltid prova göra. Jag gör ofta så. Härmar, snor ideér. Roligt och mycket billigare :)

Idag ska här sys :)
Men först hundar. Speciellt Diva behöver aktiveras. En cykeltur tror jag hon kommer att uppskatta.stolleryck

Diva har varit helvild i kväll. Vet inte vad... kanske för mycket uppdämd energi efter några timmar ensam hemma då jag var på IKEA och för att vi inte gått långpromenad i dag... eller så tänker hon börja löpa eller så testar hon var gränserna går, vem som ska bestämma.. Eller allt på en gång. Nåt är det. Nog för att hon brukar vara stollig då och då och väldigt busig men i kväll var det mer än vanligt.
 
Hon betedde sig precis som i början när hon var valp. Hämtade varenda sko från hallen, flera gånger.
Började t o m bita på en sko. Det har hon inte gjort på väldigt länge. Stal klädesplagg som låg på ett bord och spred ut över golvet. Sedan fick hon stolleryck och började härja med Wilma så Wilma nästan blev förbannad och så for hon i hundraåtti genom hallen och krumbuktade sig. Helt som en galen hund. Herregud!

Då satte jag på henne halsband och koppel (inte det lättaste för hon var helvild) och så knöt jag kopplet om min midja. Då blev hon lugn på en gång. Ett par timmar fick hon sitta fast så. När jag gick gick hon också, när jag satt still hade hon inget val än att vara still hon också. Hela tiden sa jag inte ett ord till henne, tittade inte på henne utan gick bara och gjorde mitt som om hon inte fanns. Och jag har aldrig varit med om maken till följsam hund! Hon rörde sig fint med mig hela tiden och mesta tiden bakom mig helt kolugn.

Bra knep!

Nu har hon somnat på mina fötter... tokvovven :)

utsikt och nattvak

Igår kväll, på väg hem från jobb ringde Gullegubben och föreslog middag ute.
Gulligt :)
Här åt vi. Restaurangen med den finaste utsikten. Såg solen gå ner över havet till musselsoppa med vitlöksbröd och till varmrätt torsk. Allt nersköljt med rött och som avslut en espresso.

Den espresson skulle jag inte ha druckit!
Pling! Hela natten låg jag och såg in i mörkret. Klarvaken! Vän av ordning kanske säger ... om man inte kan sova så är det lika bra att gå upp... inte ligga och vrida sig timmarna igenom. Men har man två stolliga hundar som precis kommit till ro i samma rum plus en Gullegubbe som har klockan ställd på svinottan då är det bara att ligga kvar och se glad ut. Hade jag gått upp så hade jag väckt hela gänget. Inte populärt!

Snart ska jag till IKEA och shoppa. Köpa täcke och lite annat. Bara jag inte somnar där på sängavdelningen ;)


eller

Eller så köper jag upp mig på mer Konsumgarn och stickar den här.

en till mössa

På nästa mössa skrev jag Snow.
På nästa.. om jag virkar fler, kanske det ska stå Kallt,
eller så blir det någon figur.

Förslag någon?mössa

Nä inte gick det att vara sysslolös. I går var jag tvungen att ta med några garnnystan hem från Konsum. Min kära handarbetsaffär har stängt :( och nu är det två mil till närmsta handarbetsaffär. Trist men sant. Konsum fick duga.
Mönstret hittade jag här. Jag är riktigt nöjd med mössan, ska nog virka några till. Kanske ge till syskonbarnen.Känsliga tittare varnas!

Det ser värre ut än det är :o

Wilma visar värsta varggapet med blottat tandkött. Man skulle kunna tro att hon var den tuffare av de två. Det är precis tvärt om. Det är Diva som är den kaxiga, har första tjing på alla saker, går ut först genom dörren. Ja den som bestämmer helt enkelt.
Wilma kan visa tänder hur mycket som helst... Diva bryr sig inte.

lilltjejen

Lilltjejen, gogumman, tokfian. Kärt barn har många namn så också kär hund.
Hon är också en jättejobbig hund. Mycket hund som man brukar säga. Inte en som bara vill ligga och mysa även om hon gör det ibland också. Helst kryper hon då upp i gästsängen. Den enda säng hon får ligga i. Annars är det golvet som gäller. Då ligger hon helst vid mig med huvudet på mina fötter. Gogumman :)
I sovrummet har hon en egen madrass på golvet nu för tiden. I början sov hon i bur för husfridens skull men den behövs inte så ofta längre.

Hur jag ska klara av att hon flyttar vet jag inte... det blir hemskt. Bra för henne för hon får jobba men hemskt för mig. Det kommer att bli tomt.
bara dåliga kläder

Det regnar.
Grått och trist, slask och blask.
Mysigt inne men ute vill ingen vara.
Det finns inget dåligt väder, bara... jo jag vet.
Det är det som är problemet. Jag har ingen regnjacka värd namnet. Måste köpa mig en bra regnjacka för att tro att hösten endast ska bestå av klara, friska, soliga dagar är nog att hoppas för mycket.
  
Idag har jag lust att skicka ut hundarna och gå alldeles på egen hand. Stå i dörröppningen och vinka. Hejdå, kom tillbaka när ni gjort det ni ska.

nöjda och belåtna

Hundarna är nöjda och belåtna. Först skogspromenader, sedan lek med boll och ett träningspass på det. De behöver verkligen aktivitet. Får de det så är de mycket lugnare inne. Speciellt på Diva märks det skillnad. Hon blir rätt pestig, hittar på hyss värre än Emil om hon inte får göra av med energi.
Det värsta är att jag själv blir trött av att trötta ut hundarna. Lagom till jag har vilat upp mig har de det också och då är det slut på friden :/


skogspromenad

Matte kliver försiktigt över vissnande ormbunkar.

Hunden springer före i en egen värld. En bråttomvärld av dofter.


Sommaren packar sina väskor. Fyller dem med vemod. Kastar ner huller om buller; 


Liljekonvalj med Sandiga sandaler. Ljummet regn med Nyfödda harungar. Solbrända axlar med Näktergal. Kluckande barnskratt med Blåklocka. Doft av nyklippt gräs med Hög musik i natten.
 

Sommaren måste sitta på väskorna för att knäppet ska gå igen.
 

Vita fjärilar dansar runt par om par. Den sista dansen. Får jag lov.

Rönnen tittar på. Mallig. Förebådande.
 humle

Det går alldeles utmärkt att ta skott av humle. Titta vilka fina rötter :)
Jag gjorde toppsticklingar och de har stått i vatten ett par veckor ungefär.
Nu ska jag plantera dem i krukor och om de hinner växa till sig innan det blivit för sent och kallt då ska de planteras ut.
Hinner de inte ... gör jag nya till våren.
Slutresultatet ska bli humlestörar vid grönsakslandet har jag tänkt.


slutet gott

Hon fick tag i röda Kongen genom att sträcka sig ut på tårna och behövde som tur var inte hoppa ut.
Tur - för hur kul blir det om när hon lär sig ta sig ut genom fönstren... då kommer jag inte kunna ha öppet och vädra utan att jycken drar iväg på äventyr i grannskapet.  

Hon kan redan öppna så gott som alla husets dörrar. Hon vet hur dörrar med handtag öppnas och hur man puttar upp en skjutdörr. Grinden som vi har upp till övervåningen har hon inte klurat ut hur hon ska få upp ... än. Men hon försöker envist en stund varje dag så snart har hon säkert kommit på knepet hur man gör för att få upp en hasp.


rörelse

Veckans fototriss är rörelse. Jag kan inte tänka mig någon som bättre illustrerar rörelse än schäferplutten. Hon är i konstant rörelse den hunden.

Här har hon slängt ut en av sina leksaker, en röd Kong genom fönstret och den har hamnat i blomsterlådan utanför. Snabbt kom hon på hur hon skulle kliva upp på kistan för att nå leksaken. Snart kommer hon på att man kan hoppa ut också ... bara en tidsfråga.

(i nästa inlägg kan man få veta hur det gick)

tjatigt

Jag ska sluta tjata med mina spetsar. Det här är den sista för garnet är slut.
Den här var den roligaste att virka. Nu har fingrarna inget att göra till tevetittande eller sommarpratslyssnande. Hur ska det gå..


läst ut

Sådärja. Nu har hon söta små runda tassar. De ser verkligen pyttesmå ut när "tofflorna" är nerklippta. Klorna ska vi också ta men det blir senare. Hon får vila en stund emellan. Nya saxen var suveränt bra. Jag köpte den minsta sax de hade på zooaffären till tassar och det var verkligen lätt att komma åt mellan tår och under och runt med den. 

Jag har läst ut "Ur Vulkanens Mun" av ... måste kolla hur hon stavar... Helena Von Zweigbergk. Människa till att ha ett krångligt namn! Sträckläste boken på två dagar. Fantastiskt välskriven är ett av omdömena på pärmens baksida. Jag kan inte annat än hålla med. Rekommenderas!

nerhårad

Tittar på Cesarreprisen som jag missade i måndags och snyggar till hundarna. Det blev en hel soppåse fylld med hår efter att jag borstat igenom Diva. Mina svarta mysbyxor ser ut som de suttit på en renfäll. Fulla i stela beigegråa hårstrån. Först lossnade underullen tussvis nu verkar överhåret vara på väg bort det med. Hon borde tänka på att det blir vinter snart!
Wilma lossar inget alls nu, hennes päls är blank och vågig. De kunde väl synkronisera sig kan man tycka och underlätta för matte, men icke. Här ska visst håras ner året om.
Nu fortsätter skönhetsvårdandet. Jag ska klippa Wilma tassar. Hon ser ut som hon har tofflor på fötterna med all lång päls. Jag har köpt en speciell tass-sax med rundade spetsar för att det ska bli lättare att klippa. Hon är så rädd om sina fötter hon.
Efter allt klipp och borstande blir det dammsugning - igen.


my good

Ja just ja....
Som nummer 1 på  Adlibris best seller- lista hittar man den här boken!!!!:
 "Konsten att läsa tankar: hur du förstår och påverkar andra utan att de märker något"
 av Henrik Fexeus.

Undras om någon jag känner har läst den  .... inte märkt nåt  iaf. ... :/


beställa böcker

Sitter sent och tittar igenom pocketutbudet hos Adlibris.
 
- Skriv en lista på vad jag vill ha, sa Gullegubben. Och vad du vill ha, tillade han.
Själv hade han inte tid för han måste i säng då han jobbar hela helgen.
15 titlar hittar jag som verkar spännande. Till honom historiska böcker, spänning. Helst vill han ha manliga författare. Jag tror jag hittat en hel del som ska passa.  Han litar på att jag vet vad han gillar. Vi har levt lång tid tillsammans :) 

"Vi, de drunknade" av Jensen Carsten är en av de böcker jag skriver upp till honom på önskelistan. Tror han kommer att gilla den jättemycket. En annan handlar om Finska vinterkriget, skriven av Robert Edwards. En Guilou slinker med och några till.

Till mig Birros "Svarta vykort" även om jag vet att jag kommer att gråta när jag läser den, att den kommer att göra ont. Och "Zahiren" av Coehlo för att jag har hört att den är riktigt, riktigt bra och "Guldkompassen" av Philip Pullman för att jag älskar sagor. "Att välja glädje" av Kay Pollac, för att jag lyssnade till en intervju med honom och imponerades. Och några till.

ska bara

Wilma är extra omständlig och långsam. Polemasar fram så sakteliga. Varje fläck fastnar hon med näsan i, läpparna darrar och blicken blir drömmande.  Hon får gå som hon vill ett tag men sedan måste hon gå vid min sida. Annars skulle promenaden ta hela dan!
När vi kom hem såg jag runda röda fläckar på golvet. Aha därför är hon extra nosig. Hon har börjat löpa. Då måste hon ha full kontroll på vilka snygga killar som rört sig i grannskapet förstås.
spets och prat

Spetsvirka och lyssna på sommarpratare passar bra ihop.

En och en halv rapport av rosmönstret hann jag med samtidigt som Petra Mede berättade sin historia. En människa som fått så mycket negativ kritik... hur är hon... hur klarar hon att fortsätta vara i rampljuset. Det var jag nyfiken på.
Låt inte andra definiera vem du är, sa hon. Det har hon förbaskat rätt i.kylig natt

Vill inte... Vill inte... Vill inte! Jag skulle kunna lägga mig på golvet och sparka och skrika så mycket vill jag INTE att sommaren ska ta slut. Tecknen finns otvedtydligt där. Kyligare på kvällar och nätter. Radband av äpplen i träden. Rodnande rönnbär. Röda blad här och var. Vill inte!


trapp

Nästa steg  är trappgjutning. Gullegubben bygger lustiga lådor och häller cement i. Jag fattar inte riktigt hur han ska få ihop det hela men han verkar ha en plan:)


lyssnar vidare

Idag har jag fortsatt att lyssna till sommarpratarna. När jag klickat på Play måste mitt intresse fångas på några minuter annars byter jag till annan pratare - utan pardon!

Sverre Sjölander, professor i zoologi som jag lyssnat till förut och som brukar vara väldigt underhållande tappade mig redan efter tre meningar. Högtravande och tam början. Nä han fick va.
 
Men Sofia Jannok höll ett superbra sommarprat, från början till slut. Bara hennes röst är njutbar... mjuk norrländska... så jag får hemlängtan. Från henne tar jag med mig känslan av vinter och styrka. "På scen kan jag vara helt oemotsagd... för då är det bara jag som har mick!" sa hon och lät väldigt nöjd. Go girl!

Just det där att man tar med sig något .... några ord stannar kvar... är en stor del av nöjet med att lyssna.

Som orden Hanna Hellquist sa i sitt prat om när livet är förjävligt: Allt är övergående.

Helena Von Zweigbergk orkade jag bara lyssna till fem minuter... men jag ska ge hennes bok "Ur Vulkanens Mun" en chans. Fick den av syrran och hon sa att den var läsvärd.

ut i solskenet

Dags att gå ut med vovvisar. Det blir Diva först. För nu har hon väntat hela morgonen och har en massa uppladdad energi och att gå med båda då är att be om trubbel.
Nej vi ska ta en harmonisk promenad bara jag och hon först. Och träna gåfint som vanligt. Idag kommer hon att vara alldeles perfekta hunden... det har jag bestämt. Jag tror fullt och fast att man påverkar jyckarna omedvetet och därför är det bäst att tänka att allt kommer att fungera jättebra.


kodak moment

Om man kör upp temperaturen i bilderna till max blir världen vackrare... åtminstone på bild. Som att titta genom varmt tonade solglasögon eller som när över en åker ladorna färgas rödaste varmt röda av de liggande solstrålarna en kväll på sensommaren.
Häromkvällen åkte vi förbi en hästhage precis i det ljuset men ännu finare för det var just efter regnet och en dimma låg över sceneriet. Två hästar i varsin ton av blankt brunt gick nära varann i det vackraste av ljus. Som i en saga. Den bilden kommer att finnas kvar hos mig länge. Kameran var med, den är nästan alltid med, men det gick inte att stanna med bilen just där. Synd det för vilka bilder det hade blivit!


växthusplaner

Jag kanske ska få ett växthus :D
Jag säger kanske ända till det står här på tomten.. för jag kan knappt tro det.
Hurra vad jag är glad!
Gullegubben satt här om kvällen och kollade på Blocket och hittade där en firma i sydsverige som säljer fina växthus som inte kostar en förmögenhet. Gulle han :) som tänker på mig.
Jag har önskat mig ett växthus sedan början av nittitalet fast vi har aldrig kunnat prioritera det och jag hade mer eller mindre gett upp hoppet. 
 Den som väntar på nåt gott :)

Man vill ju inte köpa grisen i säcken så vi fick telefonnumret till några i närheten av oss som köpt ett växthus från samma firma och vi ringde och de vänliga människorna sa att vi gärna fick komma och titta.
Så här såg det ut som de hade byggt upp (det kommer i byggsats)

Växthuset har dubbeldörr på långsidan och "fot" och så är reglarna i trä, inte aluminium. Precis som jag önskat mig. Fast vårat kommer inte ha fot i trä som de vi tittade hos utan vit rappad fot som vi ska bygga av lecablock.

Jäklar vad här ska odlas om jag får ett växthus!


mysstund

Det regnar.
En spetsbård av rosor växer fram mellan mina fingrar samtidigt som jag lyssnar till sommarpratande Bodil Malmsten på bärbara.
Kort blir bara kortare ju längre tiden går säger hon.
Så är det.
Klok människa den där Bodil och modig och skräckslagen på samma gång. Gillar henne mycket.


trissen

Kommunikation handlar det om den här veckan.

Säger bara... www!i den här bilden är det ett väldans kommunicerande.
Mellan människa och djur och mellan människa och människa. det här är också kommunikation.


spring runt och grillning

Det blev inget cyklande. Hundarna fick rasa av sig på tomten istället. Vilket hallå! Wilma gapar och så jagar de varann runt runt dammen i hundraåtti så bladen yr av buskarna som växer i vägen, turas om att vara varg eller byte. Det är som en våldsam balett. Otroligt nog krockar de aldrig när de springer runt och jagar varann...då och då byter någon varv mitt i allt. Jag bara väntar på att de ska smälla ihop. Men hittills har det gått bra. De är suveräna på att parera. Efter några springvarv med tillhörande skall (Wilma=gaphals) tar de en dans med mycket visande av tänder och nackbett... men allt i största samförstånd.

Väntar i skrivande stund på att grillen ska bli färdig så maten kan läggas på. Jag får lax och tigerräkor, marinerade i olja, tomatpuré, senap och tabasco... kan det bli gott tro.. får se snart. Gullegubben får entrecote och så blir det grönsakspett och vitlökssås och sallad med basilikaolja och det var allt. Ska bli gott med mat. Jag tror jag bara ätit frukost idag.... glömmer bort att äta ibland.
Ja visst ja. Det blir efterrätt också. Blåbärspaj med vaniljgrädde. Egna blåbär jajaminsann. Årets blåbär är alldeles snart uppätna. Jag har några påsar kvar i frysen men de är himmelskt söta och goda i år så snart är de slut. Synd att vi inte plockade mer! Nästa år ska jag (säger jag varje år :)) men nästa år SKA jag.

walkabout

Jag och Diva var ute och gick jättelänge. Först var hon dragig och trist... gick inte med mig. Det är ofta.. nästan alltid så i början av promenaden. Bråttom bråttom. Efter ett tag gick det bättre och efter en stund till gick det riktigt bra så därför fortsatte jag promenerandet. Ville utnyttja att hon var lugn och fin. Tror vi var ute en och en halv timme och gick i solskenet. Härligt!
Det är det bästa ..när vi kan gå utan dragkamp.. ja utan kamp överhuvudtaget. Promenera som en enhet inte som två som vill olika saker. Det är enorm skillnad.
Man kan tro att hon skulle bli trött av allt vandrande och det att hon måste skärpa sig... men icke. Himmel vad med energi hon har den jycken! Man kan bli matt för mindre...Fast det är klart, hon är avlad för det. Att ha energi i massor för att kunna jobba, jobba. Om jag har tid till kvällen ska vi ta en cykeltur... när det blivit svalare. Det var längesen vi cyklade.

Wilma fick förstås också en walkabout. Vi lyckades pricka tiden när alla andra hundägare var ute. Jag kommer ihåg  då vi letade och förföljde andra hundar och deras ägare för att träna hundmöten. Då var Wilma pest och pina. Gjorde utfall och "skämde ut" mig. Det var inte alls länge sedan men nu är hon "botad" (eller rättare sagt jag har nu lärt mig hur jag ska få henne att bli cool). Såååå skönt. Det gick att ändra ett jobbigt beteende! Nu kan vi passera jyckar utan några större problem. Möter vi stora hundar med svansen hög som går före sin förare är det förstås svårare, då hör jag att Wilmas andning blir hastigare och att hon spänner sig men ett dovt "icke!" från mig och hon lugnar sig.

de pratar med mig

Jag älskar mina blommor och de älskar mig tillbaka :)

Jag nästan känner när det är något fel.. när de inte mår bra. Matte jag vill ha ny jord kan jag höra någon viska ... någon annan vill ha mer vatten eller byta fönster. (nej jag har inte blivit knäpp det är sant, det är så ;))

Gardenian har blommat ihärdigt i flera månader. Nu kommer bara någon enstaka knopp men istället har hon satt igång att växa. Blomman bor i ett norrfönster och jag ser till att den alltid är fuktig - nästan blöt i jorden. Jag har planterat ner den i en porslinskruka som saknar hål i botten . Hon verkar trivas med att ha det precis så. (råkar jag hälla i för mycket vatten tippar jag bara krukan så det värsta rinner ut).


hibiskus rosa sinensis - kinesisk ros

Hibiskusen trivs i uterummet. Hon blommar precis hela tiden och ser riktigt glad ut.
Det är en ättling från min mammas hibiskus. Jag har haft den plantan i hur många år som helst.Det skulle vara roligt med någon annan färg också tänkte jag och köpte en rosa hibiskus på affärn. Den ser också glad ut... men växer gör den inte. Jag har hört att de man köper ska vara behandlade med något medel som gör att de inte växer utan hålls små och knubbiga men att medlet ska gå ur om ett tag. Så få se då vad som händer.
Verkar som den är dopad också.. bladen är så stela och väldigt mörkgröna. Säkert får de massor med näring i växthusen där de drivs upp.
Hibiskusar gillar inte mycket näring alls. De kan "växa ihjäl sig"... dvs de blommar och blommar, bladen blir mörkt gröna och de är riktigt fina ett tag men så vips dör de. Jag vet för jag hade ihjäl en en gång på det sättet :o

Den här lilla knubbiga varelsen ska jag ta hand om på bästa sätt. Jag är nyfiken på att se hur lång tid det tar innan den sätter igång att växa!grus

I går kom det fiberduk och grus i diket. Efter det ska trappan gjutas om jag fattat det hela rätt.
Lilla huvudet som skymtar längst upp till höger är grannkillen, 8 år. Han är alltid med och hjälper till .. speciellt när det är maskiner inblandade. Han har Gullegubben som sin stora idol för han har så många maskiner. Ibland får lillgrabben köra någon av maskinerna och då är lyckan fullständig.


skokartong

En skokartong har fått ny klädsel. En gammal Fantomentidning fick sätta livet till.
Jag klistrade på bilderna och lackade med hoppylack över alltihop.


dike

Här är diket som Gullegubben har grävt. Och nej det ska inte bli en pool även om det verkade så ett tag under gårdagens störtskurar. Nu har det torkat upp och ser bättre ut.
Det ska bli en plattsättning med vanliga grå betongplattor och så en trapp in till husets andra dörr. Den gamla trappen var vi tvungna att ta bort när vi dränerade runt huset för en massa år sedan och inte förrän nu ska en ny trapp gjutas. Bättre sent än aldrig.

Till vänster är huset och till höger är potatislandet på bilden. Det blir bra med plattor där emellan istället för gräsmatta som det varit. Mindre att klippa... hurra:)! Klippa gräs gillar jag INTE. På våren brukar det bli lerigt där av att vi går där ofta men inte nu längre :)


frestande tulpanlök

Det kom ett mejl från  Jennys frön och sånt .
Frågan är nu om jag kan motstå att skicka efter den här tulpanlöken. Hur söt som helst!
Den ser nästan god ut.. gissa vad den heter... Icecream :)


bild från Jennys frön och sånt

smartingar

I sin blogg berättar Eva Bodfält om en spännande ny hundträningsmetod. Ny för mig i vart fall.
Kolla även in Kayce Covers blogg och filmsnuttarna som finns där.
Hundar är smarta!


pool

Jahaja det var väl typiskt. Här har vi (läs Gullegubben) grävt upp en stor del av tomten. Ett brett dike som ska fyllas med grus och så ska det betongplattor på. Så fort han hade grävt klart började det åska och ÖSregna. Nu har vi en pool istället... inte riktigt som vi tänkt ;)! Ja det kan välan bli trevligt. Ska plocka fram badankan.
Ojdå man kanske inte ska ha på datorn när det åskar. Hejdå.

sommar än

Det är mycket bättre väder idag. Fast natten kändes kylig för första gången på länge. Det är glömt för nu skiner solen och fjärilarna fladdrar.
 
Jag har smattrat iväg en hundratjugo bilder sisådär på fladdret. Älskade digitalteknik. Vilken lyx att bara ta hur många bilder man vill ... inte 24 eller 36, känns urfuttigt idag... tänk att det var så ganska nyss, det enda som fanns. Skicka in filmrulle och vänta på att få se resultatet. Vad skönt att slippa det tjafset.

Nässelfjärilar och Påfågelfjäril (så tror jag de heter, måste kolla) mest. Jag har aldrig sett så mycket fjärilar på en och samma gång. Helt makalöst! Hos Svåger Sjöman (som bor i samma kvarter som oss) har jag planterat en massa oregano och röd solhatt och där var de - hela gänget, fjärilarna alltså. Svåger Sjöman är ute på de sju haven igen och missar spektaklet. Vad är väl Indiska Oceanen eller var han nu befinner sig mot fjärilsfladder i en kryddbuske :).
När han kommer hem är sommaren över, tänka sig, kan det vara möjligt. Jag vägrar tro att det ska ta slut. Vill inte!
trädgård i augusti

FunkiaKlematis Rouge Cardinal
Aronia med bär i bakgrunden.Persikoträdet har växt på sig rätt så mycket i sommar.
Men än ingen frukt... vet inte om det ens är möjligt.
Nästa år ska jag prova att hjälpa trädet med pollineringen när det blommar.Liljan Star Gazer. Doftar fantastiskt.
Jag går omkring med gul nästipp efter att ha varit för närgången :)Mer doft. Speciellt på kvällen känns Kaprifolen långväga.
Det blir mycket frukt i år. Det här trädet är stolligt. Alla äpplen på samma gren!
Kanske skulle ha gallrat... äsch det blir nog bra.De flesta rosorna har gjort sitt och ser ut så här men några blommar än.
Valnötsträdet (manchurisk valnöt) har växt något kopiöst i år.
Minst en meter nytillväxt. Vart ska det sluta.Perukbuske har jag planterat in för att få färg bland allt det gröna.
I fjol frös den nästan bort men har nu tagit sig igen.
 Hoppas den är tillräckligt etablerad nu för att inte frysa bort så mycket.
Jag ska täcka med löv till vintern för säkerhets skull.Olivträdet ska jag pina med en vinter utomhus.
 Men den här citrusen ska få komma in när det blir kallare.
Så länge temperaturen håller sig över nollan ska den få vara ute.


förvarning

Nä det är väl inte förvarning om höst....
måste vara torkan som var som gör röda blad på vildvinet.
 Visst då?


Katsuran har bråttom.
Från en dag till nästa gulnar bladen och går man
riktigt nära känner man doft som av pepparkaka.
Några dagar senare har alla blad trillat av.


rock the dog

Kläder med hundtryck brukar oftast vara töntiga men kolla på de här. Riktigt läckra!

schäferträff

Håller som bäst på att nerladda 315 bilder från kvällens schäferträff. Tar en EVINNERLIG tid.
Gullegubben höll i kameran med strikta order att ta så många bilder som möjligt ... i förhoppningen att någon bild blir bra. Inte lätt att fånga stolliga schäferpluttar med skärpa - jag vet. 

I dag och kväll var  vi nämligen på träff med valpar och unghundar som fötts upp av Försvaret. Fodervärdskonsulterna höll i det hela. Flera timmar tillbringade vi på Täby-Danderyds brukshundsklubb. Tre fodervärdskonsulter försökte hålla ordning på folk, valpar och unghundar. De gjorde ett bra jobb :)

Den senaste kullen ...nu på bokstaven E var där (vi tillhör en av förra årets, alla hette då något på D ... Devina (som jag kallar Diva)är ju min raring). Åååå vad söta de var de nykläckta schäfervalparna. Man smälter vill jag lova . Det nya gänget var nästan svarta till färgen och alldeles slängigt valpigt underbara, fyra månader gamla ungefär.

Av Divas syskon var bara en kullsyrra med på träffen (hon har två systrar och en bror).

Vi delades upp efter ålder på hundarna. Tre grupper med varsin fodervärdskonsult som "lekledare". I vår grupp var hundarna från 8 månader till dryga året. Snart dags för att de ska in till Försvaret för lämplighetstest! Nu i augusti väntar årlig vaccinering och avmaskning och snart kommer kallelse till ledröntgen. Efter det är det test. Diva kommer att klara lämplighetstestet med "flying colors", det har jag ingen tvekan om :)! Det är bara att hoppas att hon inte har några problem med knän eller höfter... hoppas, hoppas...
Jag önskar att hon ska få jobba!

På träffen fick vi träna linförighet, inkallning, passivitet och lite annat. Det var roliga att se hur olika alla hundarna är. Diva är väldigt stabil och bra. Så vitt jag kan bedöma är hon en bra hund för det hon är ämnad att bli ... men det återstår som sagt att se.
Fortsättning följer... alldeles säkert.

raringen

Kolla den blicken... hur kan man motstå..Olivträd i backen

Träd och träd... nja mer som en pytteliten buske. Måste förevigas, vem vet om det finns något kvar att se till våren. Men man måste vara optimist . Hur skulle livet annars vara. Klart den överlever. Jag har satt en lång stödpinne för säkerhets skull så det inte lutar när det har vuxit sig jättestort ;)


torrt

Vattenspridaren  står och går över gulnande potatisblast och nyplanterat olivträd. Få se hur det går, kan olivträdet överleva en svensk vinter. Måste bara prova!
Gullegubben är ute och åker båt med "grabbarna". En årlig tradition. De har bästa vädret, säkert är det riktigt varmt i vattnet så de kan bada också.


grattis gumman!

Jag är en dålig matte... har missat Divas födelsedag.
Hade för mig att hon var född 8/8 men så kollade jag i hennes pärm och hon är född 6/8. Oooops :o
Vi firar idag istället.
Det blir en lång, rolig promenad (med kasta boll och leta saker)
så fort det blivit svalare och något extra gott snack till kvällen ska jag hitta på.
Ett år gammal! Vad fort det gått.


fjärilar

Vad mycket fjärilar det finns nu. Antingen är det för att min trädgård börjar bli uppvuxen och det finns många växter som drar fjärilar eller så är det bara ett fjärilsår. Jag tror på det senare.

Rosenstaven flaxas det mest kring. Min fjärilsbuske, buddlejan är dessvärre bara i knopp än... annars hade den också varit full av fjärilar.De kommer in i huset också (till Divans stora förtjusning).


olivträd

Sommaren gör ett sista ryck. Inte mig emot. Jag vill inte att sommaren ska ta slut. Tror aldrig jag känt det så starkt något år förut. Jag ska trotsa allt vad vinter heter och plantera ut ett olivträd i trädgården banne mig!

nya tider

Redskapsgymnastik är inte längre töntigt  ;)


inte perfekta vovven

Det låter säkert som Diva är duktig alltid. Det är hon INTE. Jag försöker bara att se det positiva, framstegen som vi gör och koncentrera på det. För hon blir bättre och bättre men visst tar det tid och visst är det urjobbigt ibland.

vädrar

Alla fönster står öppna och gardinerna fladdrar.
En av sommarens hetaste dagar. 27 i skuggan. Det var lite väl varmt för Diva på prommisen.Vi gick i skogen mest där det är skuggigt men jag borde ha haft vatten med mig till henne.
Hon var duktig idag den lilla skruttan. Först var hon dragig och stressad men sedan gick hon en stor del av promenaden i löst hängande koppel utan att dra det minsta. Och så apporterade hon bollen utan att retas och sticka iväg med den. Jag blir så stolt så jag kan spricka!
På hemvägen gick hon okopplad ett halvt steg bakom mig och brydde sig inte om cyklar och folk som passerade. Gumman... hon var välan helt utmattad av värmen.

först en kopp kaffe

Laddar med en kopp kaffe innan Divapromenad. Bollen ska få följa med. Då vet jag en som blir glad :) Diva älskar bollar över allt annat.
När jag gått med båda jyckarna ska jag göra färdigt rensningsprojektet. Får ta lite i taget så inte ryggen går av.
Solen gassar.


gröna fingrar

Ja jag tror banne mig att jag har gröna fingrar.

I fjol hade jag vita petunior i den här blomlådan.
De stod kvar vissnade efter vintern och då tog jag bort dem i maj och planterade murgröna i lådan istället.
En dag såg jag att något annat växte bland murgrönsplantorna ... nej inte ogräs här oxå var min första tanke, tills jag tittade närmare ... och jo var det inte... petuniorna från i fjol hade sått sig och kom tillbaka.
Det har jag aldrig varit med om förut. Jättekul.
Säkert för att jag lät petuniaplantorna stå kvar sedan de vissnat, då hann de fröa av sig.
Ibland lönar det sig att inte ha för bråttom att rensa bort och städa på hösten!

Nu är det aningen trångt i blomlådan...


handdukar

Jag har virkat några till kökshanddukar i bomull.
Ju mer man tvättar dem desto bättre blir de.
Och de är rätt söta tycker jag. Speciellt i rosa.
Snart är garnet slut då vet jag inte vad jag ska hitta på.. eller jo det vet jag.
Har några möbler och annat som ska målas.


fjäril... eller katt?Jag ser en mangakatt med safirblå ögon och röd rosett i pannan. Ser du den också?

rensar

Fortsatta planer för idag är fortsätta att rensa kullerstensgången som går genom potatislandet. Jag gjorde gången för några  år sedan och hade täckväv och grus under men lik förbaskat växer det massor mellan stenarna... snart syns stenarna inte.  Lite likt straffarbete att rensa men fint blir det när det är klart :)
Hitom landet ska det bli stensättning också så småningom. Jag gillar inte gräsmatta! Finns inget tradigare än att gå fram och tillbaka med gräsklipparen. Hellre rensar jag!Skottkärran fylls nere till höger.
Plattgången har jag rensat. Hurra! one down one to go.


varm prommis

Svettiga och flåsiga är vi alla tre. Det är varmt och fuktigt som en bastu ute. Först gick vi en timme jag och Diva och sedan gick jag med Wilma en kortare runda.
Diva var riktigt sansad efter ett tag ... men phu vad jag fått kämpa med den hunden... att få henne att sluta stressa och inte dra i kopplet är jättesvårt.  Jag måste vara luuuugn luuuugn och samtidigt bestämd med var jag vill ha henne på promenaden och det är inte två meter framför mig stretande i kopplet utan vid min sida lugn och fin. Vi går förbi skogen så hon får springa av sig och vara okopplad ett tag också.
Det svåra är att inte bli frustrerad och lockas med i hennes stress när hon är i koppel, inte helt lätt ska jag säga. Men det går - djupa andetag!

utsikt från köksfönstret

Härliga sommar. Önskar den aldrig tog slut.


fler pelargoner

Den engelska pelargonen blommar äntligen. Hela sommaren har hon stått grön och grann men först nu har blommorna slagit ut. Jag har aldrig provat ta skott av den. Kanske ska prova, det borde gå.pelargonbebbar

En del av sticklingarna har fått komma ner i krukor.
Nu har jag snart pelargoner så det räcker och blir över :)


ugglar

Tittar på UFC, Ultimate fighting champinonship. Och virkar samtidigt spetsar :) Ja varför inte.
Det är aldrig någon tvekan om vem av de två som går in i ringen som kommer att vinna. Det syns jättetydligt vem av de två slagsmålskämparna som har bäst självförtroende. Den som har det vinner alltid - utan undantag. Förloraren borde ge sig direkt så slapp han ta så mycket stryk...aj!
Hundarna sover raklånga.
Gullegubben ska upp före tuppen i morrn och sussar sedan länge.
Det ska inte jag så jag ugglar ett tag till.


spets och lavendel

Händerna måste ha nåt att göra. De vägrar vara still.
Den översta spetsen heter Blad, den i mitten Marie-Louise och den nedersta som jag håller på med nu heter Kaprifolium. Två lavendelpåsar har det också blivit. Den knypplade spetsen på påsarna är loppisfynd.såhärserdetutdärjagäridag

Veckans fototriss.
Här var vi idag. På årliga Bondens Dag vid hembygdsgården.
Gamla rostiga traktorer, ponnyridning, kasta stövel... rulla höbal
...gulliga kalvar, ulliga får, åka höskrinda  
och det viktigaste fikapaus med hembakta bullar.
RSS 2.0