:)

Tack alla söta bloggisar för grattishälsningar! :D
Nu är firandet över för den här gången... förutom en liten fest till helgen. Då kommer Svåger Sjöman hem från de sju haven. Och fest är aldrig fel :)
By the way.. det lutar åt New York... fast jag har inte kryssat i rutan än. Blommor älskar jag och Chelsea Flower Show är en dröm sedan länge.. men kan jag motstå stadspuls och shopping och sevärdheter... tror det blir svårt. Jag fyller kanske jämnt fler gånger... Kanske till och med passar bättre i halmhatt med rosor runt brättet ju längre tiden går :) och det måste man ha när man går på blomstermässa!

födelsedag

Hembyn ligger 100 mil norröver.
Hösten hade kommit lite längre där än här.Det är vackert i naturen den här tiden och framförallt MYGGFRITT!
Det blå som skymtar mellan träden är Lilla Luleälven.Kyligt men soliga fina dagar.Vovvisarna var med förstås. Lillasysters Pudel kom också. Av de tre tikarna är det fru Pudel som bestämmer. Äldst och kräver respekt av de andra. Kroppsspråket är tydligt. Diva ger sig direkt... skönt att hon inte svarar emot! Ingen bråkar ... alla tre umgås efter noga uppsatta regler.
Gullehundar!Pappas tant bjuder alltid på palt när vi kommer upp. Hon kokar den godaste palten!
Äts med smör och lingonsylt och så dricks det mjölk till. Mums.
Efter en paltmåltid kan man inte röra sig då den berömda Paltschwimmen sätter in.
Gott men vansinnigt mäktigt! Ingen GI direkt ;)Vi åkte hemöver av en speciell anledning.
Jag fyller jämnt.... motvilligt men vad ska man göra..
Jag fyller idag närmare bestämt men vi firade helgen innan så att alla skulle kunna komma.
Alla kom och festen blev jättelyckad. Så roligt att träffa alla nära och kära.
Systerdotter överraskade med den bästa nyheten. Hon väntar barn till våren. Gu va kul!
Äntligen fick jag en bebis att sy eller sticka åt :DJag kommer ihåg klänningen, mörkblå sammet. Min storasyster och jag fick likadana och så bar det av till fotografen. Bilden ser ut som den är hundra år gammal... riktigt så illa är det inte.
Jag är lika gammal som Barbiedockan. I övrigt inga likheter ;)Jag fick jättefina presenter. En av presenterna är ett presentkort där det bara är att kryssa i... och jag som är född i Vågens tecken och INTE kan välja. Måste fundera ett tag.
Åka till New York eller till Chelsea Flower Show... Vilket ska jag välja!
Snacka om lyxproblem.


kom av mig

Kom av mig alldeles i bloggandet.
Så blir det ibland.
Det blir mer paus snart då vi åker hem till pappsen i Lappland.
Datorn får stanna hemma... men jyckarna ska följa med.


Divaaaaaa!!!!!!

I nederkant på översta bilden skymtar Diva.
Hon far fram som en tornado genom livet!Husses träskor smakar tydligen gott..
Släpp!!


kärlek

Jag stickade en nalle till. De blev kära i varann på direkten :)


klart

Ingen särskilt bra bild. Kjolen är svart men ser nästan brun ut på bilden men det var inte lätt att fota mig själv.
Så här blev den iaf. Jag är rätt nöjd med tanke på att jag inte sytt så mycket i klädväg och det var väldigt länge sedan. Men nu tänker jag lära mig!
Nästa projekt ska bli den här klänningen från tidningen Allt Om Handarbete. Visst är den söt! Undrar hur svårt det är att sy i rutigt...
Jag har inte köpt tyg än men jag har hittat på en tjej här i närheten som säljer tyg hemma i sin källare och hon har allt man kan önska!


klantigt

Kjolen var nästan klar ... och jag mitt klantars...! Har sytt på linningen upp och ner! Den går liksom ner lite framtill och det hade jag inte begripit. Det var bara att sprätta upp alltihop för det blev jättekonstigt. Blixtlåset som jag fått till så fint...  sprätta, linningen i två delar... sprätta. Ett par timmars jobb bortkastat. Bara att göra om! Hur klantig får man vara? Hur klantig som helst som det verkar.
Nu är allt uppsprättat och nålat på rätt sätt.
Jag får se det som lärotid. Tänker..  vad duktig jag kommer att bli med all lärotid jag får ;)!


nalle

Kjolen är nästan klar. Blixtlås ska i... vet inte ens om jag har en pressarfot till symaskinen som passar till det. Och så är det linningen som ska sys ner och efter det ska kjolen fållas. Den ser fin ut så långt.. får se om jag får till blixtlåset bara. Har inte sytt i ett blixtlås på en tjugofem år sisådär. Men det kanske är som att cykla :)
Det är i vilket fall sjukt kul att sy!

Framför teven kan jag inte sy så där har jag roat mig med att sticka en nalle. Jag tycker blicken den har liknar en viss Divas blick när hon gjort något hon inte får :)bokmärkesrosor

Lavender Lassie och Louise Odier i sin sista blomning för säsongen. Söta som bokmärken :)

 


det går framåt

Trappan är gjuten och nästan klar sånär som på räcket som ska på plats.
Nu håller Gullegubben på med stensättning. Mot trädgårdslandet till höger är en högre kant. Det blir så fint :)


äppeltider

Äpplena börjar mogna och snart finns det plommon också. Gott!


ska jag ska jag inte

Ser du katten där långt borta.
Wilma ser den och tänker : Ska jag ... ska jag inte...
Hon väljer ska jag inte. Annat var det för något år sedan men hon är riktigt lydig nu. Snart fyller hon fem. Några grå hår runt nosen och några för många kilo runt magen och klok väldans klok.
Jag behöver nästan aldrig ha koppel på henne. Bara vid hundmöten för säkerhets skull och när vi möter människor som ser hundrädda ut så de ska känna att hunden är under kontroll. Och när vi möter svampplockare i skogen.. för dem skäller hon ut annars. Men katter kan hon låta bli... och det är riktigt svårt!


stilstudie

Lilla Fröken Vargöga
Säg Cheese!


sy

Jag stickade en kofta/kavaj. Den blev ful! Därför så liten bild så det inte syns hur ful den blev. Läxa lärd: sticka aldrig i billigt skitgarn. Det blir inget bra. Den åker in längst bak i garderoben.Nu ska jag sy istället. Kanske blir det bättre men bara kanske. Det ska bli en kjol och kläder har jag knappt sytt någon gång men jag tänker att får jag hållas så lär jag mig nog :)Det svåra med att sy är att då kan inte Diva vara med. Och när hon blir utestängd är hon ingen lycklig hund...
Hon är inte typen som snällt ligger vid ens fötter när man håller på med nåt. Nej hon hittar på en massa stolligheter hela tiden och stör allt hon kan. Det går inte att få något vettigt gjort när hon är med faktiskt.

- Men Matte, du vet att jag kan inte öppna den här grinden. Varför har du stängt!!


fin september

Kan inte klaga på September. Ömsom regn ömsom sol men varmt hela tiden.
Idag har vi 24 grader och helt blå himmel. Underbart.
tussen

Fårskinnstussen har fått ett längre snöre (för att inte Diva ska bli "hoppig") utan den kan dras på marken.
Tussen är den perfekta leksaken för ett rovdjur!
När Diva är riktigt duktig kan belöningen bli "jaga tussen" eller söka tussen. Söka, jaga, gripa, döda. Allt roligt som ett rovdjur kan tänka sig går att göra med en tuss.
När vi får hundmöten som är extra svåra avleder jag med tussen. Funkar varje gång! Hon kan inte motstå den helt enkelt.


mönster

Om du letar gratis mönster. Titta in till Mönsterarkivet!


bara resten kvar

Sista delen av utetrappan ska gjutas idag. Det vore skönt om den blir klar i höst. Att kunna bocka av ett renoveringsprojekt på listan. Listan är låååång. Så är det med ett gammalt hus. Ibland önskar jag mig bort till en lägenhet... en ny med noll renoveringsbehov. Och en liten lättskött krukplantering på balkongen.


tidsfördriv

Jag kan bli GALEN på vad tid det tar att sån tid att ladda ner bilder på datorn. Datorn där bilderna ligger är nere i källaren och att sitta där och titta i väggen med ... downloading... 5%... 10%....15% ..... pågående i flera minuter står jag inte ut med.
Då fick jag en idé. Har aldrig hittat någon bra plats att hänga upp min boxsäck på... men om jag hänger den där, vid datorn så kan jag boxas på den medan bilderna laddas ner! Suveränt bra, blir man arg på långsamma datorn kan man göra sig av med aggressionerna direkt. En rak höger bara! och så är det alldeles säkert bra mot gäddhäng. Och det lär vara bra mot ryggont med!


läsa

Ooops, vad med böcker vi klickade hem!
När ska vi hinna läsa allt kan man undra. Dygnet skulle behöva ha fler timmar.
Nu finns det i alla fall att ta av i bokhyllan när läslusten anfaller.


vaktar

Med en schäfer i huset vet man alltid när någon kommer.
Hon vaktar oss.

Känns lite skönt faktiskt. Speciellt som igår när jag var ute med Wilma en sista sväng kvarteret runt... hade precis tittat på Efterlyst på teve och gick i funderingar över vad mycket hemskt som händer egentligen... och som man inte skulle reflektera över om det inte visades på tv. Då kom en polisbil, sakta körande med blåljusen blinkande och när han såg mig saktade han in och frågade om jag alldeles nyss sett någon människa komma springande. Det hade jag inte. Tydligen hade det hänt nåt i byn... säkert inbrott. Jag och Gullegubben gick en sväng i kvarteret för att se att ingen gömt sig någonstans men vi såg ingen.
Och så låste vi bilen.. för det hade vi glömt.
Men med en schäferplutt hemma känns det tryggt :)

Voff Voff! - Matte, det är någon här utanför!-Du Diva, det är bara Husse som kommer hem.
säger jag när lastbilen brummande parkerar på gatan utanför.När hon ser vem det är viker hon öronen igenkännande. Vad hon har kontroll över sina parabolöron! och vad de kommunicerar mycket! Ibland är de tio i två, ibland rakt upp och ibland lagda i kors. Måste sitta fast i en massa småmuskler de där öronen så som de kan styras :)


kuddar

Jag behövde bara sprätta upp och göra om en gång ;) . Nu är de färdiga, mina rosettkuddar.
Sydda i lakansväv för att de ska vara mjuka mot kinden om man skulle råka somna i soffan.Här bor kuddarna och jag med. Mitt blogg och handarbetshörn. Kreativ röra på bordet...alltid. Hur jag än bär mig åt samlas högar med böcker, handarbeten och andra braatthasaker på varje yta.
Just nu läser jag The Culture Clash av Jean Donaldson, en bra bok men jag gillar inte tonen i den... dryg typ den där Donaldson. På bordet ligger också The Power of Now av Eckhart Tolle...går trögt att ta sig igenom men lite intressant är den.
Jag behöver ett större bord... för alla saker :) . Ett svart kanske... elller svartbetsat, för att matcha kuddarna.
 


nypotatis

Jag har tagit upp första laddningen potatis från landet. Den här gången har jag väntat extra länge med att ta upp för att potatisen skulle hinna växa till sig. Men de var precis lika goda för det. Söta och mumsiga. Man kan nästan låtsas att det är midsommar :)


träning

Det är inspirerande att lyssna till hundprat och läsa hundböcker. Jag får lust att ta nya tag i träningen.
Vi har just kommit in från förmiddagspromenadandet.

I går lyssnade jag till Ian Dunbar och fick lite nya ideér för hur jag kan träna. Så här såg Divas promenad ut idag:

Diva var superaktiv i början som vanligt. Då sa jag Ja! Spring! och så fick hon dra mig längs gatan. Spring! ska bli kommandot för att få dra i kopplet. Medan Här! är kommandot för att gå vid sidan.

Tanken är att det ska bli så tydligt som möjligt för hunden... att det ska bli STOR skillnad mellan att gå fint och att dra i kopplet så att det blir lättare för henne att förstå vad jag vill.

När vi gick över gatan tränade vi Här!. Väntar ut henne tills hon sätter sig, säger Braaaa! och ger en gobit, tar ett steg. Väntar ut tills hon sätter sig, säger Braaaa! och så vidare. (alltså jag säger inte Sitt, utan bara Braaa,för hon ska "tänka ut själv" vad det är jag vill).
Ett enda steg i taget klarade hon i början av promenaden. När vi gått över gatan (vilket tog ett bra tag, som tur ingen trafik :)) och hon satte sig, sa jag Varsågod! och så fick hon gå i långt koppel och göra vad hon ville = nosa.

Nu kom vi in på skogsvägen. Där sa jag Sitt! och när hon satte sig tog jag av kopplet och sa Varsågod, Spring!. Längs skogsvägen ropade jag in henne några gånger. Diva... Kom! och när hon kom fram bjöd jag på dragkamp med kopplet (hade ingen leksak med så kopplet fick duga). Och dessemellan fick hon springa omkring och göra vad hon ville.

Vi närmade oss ett bostadsområde. Där kopplade jag upp henne. Vi tränade lite Här! ett tag. Några meter i taget och frikommando, Varsågod! eller Spring! dessemellan. Nu började det bli svårt att få henne Att dra i kopplet och vi lyckades gå fint två steg mellan varje sittande under gå-fint-träningen.
En parksoffa var ett utmärkt tillfälle att träna sitta still och bara vara. Där slog vi oss ner fem minuter. Under tiden fick Diva sitta.

Nästan hemma igen mötte vi Rambo, schäferblandis och de fick hälsa. Kärlek vid första ögonkastet. Någon gång ska de få träffas okopplade och umgås på riktigt. Men nu när Wilma löper vet jag inte om Diva snart också är på gång så jag vågar inte. Vill inte gärna riskera att det blir mer än lek :)

Nu är det en trött och nöjd schäferplutt som lagt sig att vila. Skönt :)

Wilma ligger också och myser efter sin promenad. Hon fick också lite träning bara för att hon tycker det är så kul. -Matte, jag vill också! sa hon till mig när vi gick ut. Lydig ;) som jag är så sa jag Visst! och så fick hon också Braaaa! och gottebitar när hon gick fint. GulleWilma, hon ler med hela ansiktet när hon får tränas :)


RSS 2.0