William och första snön

 
Det här är William. Jag borstade på honom så han skulle bli lite luddig. Vet inte riktigt vad han liknar. Jag tänkte det skulle bli en nalle men det liknar nästan mer en varulvsvalp! Jag ska virka en varg nästa gång tror jag. En grå en. 
 
 
Mest skottar jag snö. Det började snöa i förrgår kväll och det verkar inte ta slut. Bilden är från i går och det har kommit ett par dec till sedan dess. 

vardagslyxa till det

 
Vad vill hon nu ha? ... kanske Gullegubben undrade när jag var upp tidigt och bakade scones, tände ljus och kokade ägg och bryggde kaffe. Hihi. Nä jag vill inget särskilt ha, jag hade bara lust att baka. Det är mysigt med lite vardagslyx om man bara har tid förstås. Idag är jag ledig så då passade jag på att göra en gofrukost fast det är vardag. Ledig och ledig... jag ska  sätta mig i syrummet alldeles snart och försöka skapa nåt. Få se vad det blir.. 

åter till som det ska va

 
Ordningen är återställd! Wilma har slutat löpa och får bre ut sig i soffan. Det tycker hon inte är mer än rätt faktiskt! Hon vill ha fluff! Fluffigt duntäcke under sig, Klart hon får :) Det är mysigt att kunna skämma bort henne igen. Det är en av anledningarna till att jag har hund, att ha någon att skämma bort riktigt grundligt ;) 
 
Idag har vi varit duktiga, jag och Gullegubben, klippt och räfsat bort allt höstvisset i trädgården och slängt på komposten. Allt är preppat inför våren. Bara december kvar... och januari...en aningens februari... skitjobbig mars... men sen så :) ... fast redan i mars, kanske februari.. kan man tjuvstarta några sådder inne. Leva i nuet - jo jag vet, men fågelkvitter och färsk grönska... jag kan inte låta bli att längta.
 

Vita Katt

 
Det tog ett tag att få damen färdig. Men nu så :)
Ögonen är gröna med stänk av gult... är man katt så är det så det ska vara. 
 
 
Klänningen är vintageinspirerad i blommigt. 
 
 
Så här ser den ut baktill. 
 
 
Klänningen stängs med tryckknappar. 
 
 
Jag hade tänkt sy en underkjol... men jag iddes inte. Kjolen fick ett prickigt foder istället. 
 
 
Hon fick stickade underbyxor med rosett.
 
 
Klippdockestajl :)

vi var först!

 
Vi är först i kvarteret! Ja möjligtvis först i hela byn där vi bor med att sätta upp julbelysning i buskarna. Kanske det smittar... få se -  jag hoppas det :)
Lite tidigt kanske många tycker... äh skit samma... det är nu belysning behövs, nu när novembermörkret lagt sig över oss och tynger som en domedag.
Det syns inte på den uschliga bilden men det blev jättefint och stämningsfullt. Jag väntar ett tag med julstjärnor och granris (om jag kan hålla mig ) ... men några lyktor kanske man skulle kunna sätta ut i trädgården..
 
 

snigelflickan

 
I spröt och armar har jag virkat in små bitar piprensare så de ska hålla formen och kunna böjas lite.  - Jo sniglar kan visst ha armar ! :)
I halsen har hon en rosett i rosa sammet. 
 
 
Skalet har jag virkat genom att ta ner i bakre maskbågen hela tiden så det blir struktur. På skalet sydde jag fast en vit fjäril för den rätta "disneylooken". Fjärilen är det enda som jag använt mönster till. Övrigt är freestylat. 
Jag virkade en kort volang längst ner för att snigelflickan ska stå stadigare. Hon har hög tyngdpunkt så hon vill gärna trilla ikull. 
 
 
- det finns ingen snigel... 

Sa en flicka som kom in i butiken. Hon kommer ofta tillsammans med sin mamma och hon står länge länge och tittar på mina dockor, lyfter upp dem och sätter tillbaka mycket försiktigt.  Ibland följer någon av dockorna med henne hem. Då blir jag glad för då vet jag att de får ett hem där de är älskade. 
 
En dag undrade hon om sniglar... kanske hon väntat länge på att det ska dyka upp en söt en där på hyllan, vad vet jag. Nu har jag knåpat ihop en snigel, få se om den duger ;)

hallrenovering

 
Igår spikade vi upp ungefär hälften av panelen i hallen. Rättare sagt.. Gullegubben spikade och sågade medan jag agerade hjälpreda så gott jag kunde. Vad skönt det hade varit om vi fått tag i en snickare och sluppit göra det här själva... det är en massa dörrar och fönster och vinklar och vrår och inga väggar är riktigt raka så det är inte helt lätt att få till det. 
 
Just nu ser hallen ut som en bastu! Trångt och brunt... usch. Men det kommer att bli fint väl panelen blir vitmålad. Någon som har nåt tips om bra färg? Vad ska det vara för glans? Det finns en hel del att fundera på så det blir bra. Vitt ska det vara men vilken vit.. en gnutta grått i kanske..

blueberry crumb bars

 
Alltså ibland kan jag bara inte låta bli att prova nåt som jag inte provat förut. Det här receptet kom i min väg på Pinterest. Blåbärskakor..typ. Jag hade inga blåbär hemma men en burk blåbärssylt fanns det. Jag tog det istället och det gick bra det med.  Amerikanska recept är förstås bara cups och ounces och sånt som jag inte ens ids försöka översätta så jag chansade, försökte bara få till proportionerna mellan ingredienserna någorlunda och måttade med en kaffekopp och det gick vägen. Det blev riktigt gott dessutom!  
Jag förgräddade botten först, fast det inte stod nåt om det i receptet. 
 
När den var ljummen än åt vi varsin bit som paj med vaniljgrädde.
När resten av kakan svalnat skar jag upp den till småkakor och la i en kakburk i kylen. Att ta fram till kaffet om någon är godissugen. 
 
Här är receptet om utifall någon annan vill prova att göra blueberry crumb bars. Blåbär är nyttigt! 

tossig jycke

 
- Jag måste ut och markera så grabbarna hittar mig!

Wilma har bråttom ut  - ungefär femtio gånger om dan.
Herreminje vad hon är löptossig. Hon hukar sig inte längre när hon kissar utan hon står, nästan som en hankatt så hennes dofter ska spridas ordentligt. Det är ungefär mitt i löpperioden nu och det är då det är som värst. Och när hon inte är ute och markerar då ligger hon på golvet och gnyr. Åhhh åhhh hörs det mest hela tiden.
 
 
Någon som vill ha en hund? Hon är billig just nu ;)
Näe... skoja bara.  Wilma är ju min gullesnuttaälskling, hur knasig hon än är!
 
 
Medan Wilma ligger och gnyr så virkar jag prinsessbakelser. Jag ska virka nåt annat gott sedan, bullar eller kakor eller paj kanske.. men först ska jag virka färdigt de här jag börjat med. Det lär ta hela dagen och lite till. Allt tar sådan tid. Jag behöver fler timmar! Känner mig lite stressad av att försöka fylla butikshyllorna mina med alster nu inför julen.. det blir mycket sitta på rumpan och virka. Tur det är kul :)

stickad kanin

 
Jag virkar en klänning. Den ska kaninen få. Hon såg så naken ut med bara skor!
Kaninen är en modifikation av det här mönstret.  
 
något senare...
 
 
aningens kort..
 
 
men det gör inget.
Knappen är i form av en nyckelpiga.

längtar efter glitter och Wilma intill

 
Jag har virkat några till nåldynehattar... funderar faktiskt på att använda samma idé till att göra dockhatt till Vita Katt-dockan (som ännu väntar på att jag ska göra färdigt henne). 
 
I helgen har vi - änteligen - börjat med hallrenoveringen. Vi har kommit så långt att vi har rivit ner lister och socklar och köpt MDF-skivor med v-spont. Vi har bytt ytterdörren, från en ful brun sjuttiotalare till en vit fin med spröjsat fönster. Vilken skillnad det blev. Så mycket bättre!
Vi hade tänkt slippa snickrandet själva... tänkte lyxa till det och anlita en snickare. Gick det att få tag i någon - nix, så nu gör vi det själva i alla fall. 
 
Wilma deppar för hon löper och är förpassad till att ligga på golvet. Prinsessan Wilma är MYCKET FÖRNÄRMAD! Jag tycker också att det är trist faktiskt, saknar att klappa på platsen intill mig i soffan och säga - kom då Lillstrumpa så ska vi gullas! 
 
Bilden på växthuset i dimma slängde jag med av bara farten. Här har dimman legat tät i två dagar nu. Nakna träd och grått.. jag börjar längta efter glitter. Längta efter att sätta upp ljusslingorna i trädgården. 
Jag ska köpa en krans och hänga på nya fina dörren! November behöver pyntas. 

filmtips

 
Såg den här igår. Jättesöt film! Både skratt och gråt... och dessutom på franska :)
Se den!
 
 
 
Missa inte utlottningen hos Pysselfarmor! Där finns fina vita muddar att vinna!
 
 

virkad nåldynehatt och lammungar

 
Jag har virkat en liten nåldynehatt. Jag gillar den här färgkombinationen, blekblått och brandbilsrött. Blir fin vintagekänsla tycker jag. 
 
Mönster på nåldynehatt finns här. Jag följde mönstret typ de första tre varven men sedan iddes jag inte utan ökade som jag tyckte. Brättet gjorde jag som mönstret med stolpar och en rad med luftmaskbågar som avslutning. En rad med luftmaskbågar tyckte jag räckte (mönstret säger två).
 
Först virkade jag hattkullen, fyllde den med ludd och satte en rund plastbit längst ner mot brättet för att staga upp det hela ( en bit av ett glasspaketslock som jag klippte lika diameter som hattkullen), sedan virkade jag brättet och sist sydde jag fast hattkullen (med ludd och plastbit inuti) mot brättet med samma blå bomullsgarn.
 
 
Och så stickar jag såna här små godingar. Mönster här.

RSS 2.0