undersängenmonster klar

Det första undersängenmonstret är klart.
Den ser mer rädd ut än farlig... men är det inte så att de räddaste och osäkraste monstren är de farligaste...
Så fort jag har tid ska han få kompisar. Går inte an att han ska hasa omkring där ensam under sängen och skrämmas.
virkad väska

Min egenpåhittade väska är klar.
Jag sydde på några pärlor.Fodrade med ett gyllene blommigt fodertyg.Jag virkade en hel radda med blomrutor både som undersida och sida på väskan.Jag vet inte vad jag ska ha i väskan.. men om inte annat så matchar den min tavla som jag hittade på en antikaffär i helgen. Min favoritaffär, varje gång jag går in där hittar jag nåt som jag behöver :) och är det hundar med på ett gammalt inramat fotografi... vem kan motstå!

En bambi hittade jag där också. Den fick följa med mig hem och bor numera i badrumsfönstret.
Ett måste för varje badrum!

 


undersängenmonster

Första Undersängenmonstret är under tillverkning. Det blir till att virka fler eftersom monster är flockvarelser. Ett litet gäng tänker jag mig.. i brunt och grått, med rädda öron och gripande fingrar. Hua!


växthusbygget är på G

Nej jag har inte kolavippat.. bara haft besök i helgen och växthusbygget har kommit igång så jag har inte tagit mig tid att blogga.

Så här långt har vi kommit med bygget. Första raden glas är på plats. Det går fort när man har barnarbetare ;) (den lille på bilden är Grannkillen som tycker det är jättekul att få vara med och bygga).

Halva tomten är en enda leråker efter allt körande med grävmaskinen. Kul när man har hund .. not! .. fast lerinpackning kanske är bra för pälsen..?

designar en virkad väska

Så här långt har jag gjort på min väska.
Färgen är lite brunare än på bilden. Jag tänker mig att det ska bli en väska i vintage-stil. Det ska bli blommor längs sidorna och så ska den virkas ihop och så måste jag hitta på någon typ av handtag. M a o en hel del kvar innan den är klar. 

Väskan tar rätt lång tid att virka för jag gör mönstret vartefter och skriver ner och funderar och funderar lite till och provar olika tekniker och varianter. Jag ska försöka skriva ner mönstren till de saker jag hittar på. Vem vet, de kan komma till användning..


blommor

Jag bara måste slänga in ett par sista bilder av tulpanerna som jag fick... förra fredagen! De är fortfarande..nästan.. lika fina. På den blomsterbutiken ska jag köpa blommor nästa gång som jag behöver en bukett för jag har aldrig varit med om maken till fräscha hållbara tulpaner. Jag har inte ens skurit om dem eller bytt vatten, som man ska. Bara fyllt på när vattnet druckits upp och ändå har de hållt sig så fint :)
I övrigt har jag mest pelargoner för i höstas gick jag bärsärk och tog en massa skott. Mest är det småplantor av Mårbacka pelargon. Fönstren är fulla av småkrukor. Mårbacka är den finaste tycker jag och dessutom den som är så dyr ute i handeln att jag inte nämns köpa... men till sommaren kommer jag att kunna frossa i Mårbackor :)
amigurumi Wilmawannabe

Inte den bästa amigurumi jag gjort ;) hihi ser lite ut som hon har spindelben för svans, och de fyra benen är för lika. Ja ja det får duga. Hon fick iaf samma snällöron som min riktiga Wilma :)
Ögon.. nä det får hon inga. Jag provade med lite olika varianter men jag tyckte hon såg bäst ut så här helt ögonlös.snöblandat

Jag tyckte väl jag hörde någon nynna .. djingelbell djingelbell... djingel all the way.. oh what fun it is..

Vad fult det är med trädgårdstomtar förresten;)!Jag var tvungen att tända en brasa i kaminen för huset var alldeles utkylt, bara 17 grader inne i morse. Brrrr vad ruggigt.

Om man känner sig lite deppig när vintern återvänder på det här oförskämda sättet .. då kan man alltid gå hem till Samuraj knitter och läsa hennes spydiga recensioner av tidskriften Vouge knitting. Sjukt kul!


världens vackraste

Alldeles nyssens föddes den allra vackraste lilla tös på Gällivare lasarett!
Min systerdotterdotter. Tänk jag visste att det skulle bli en flicka .. visste redan innan jag svarat i telefonen vem det var som ringde och om vad ... tror jag är lite synsk :)

Välkommen till världen lilla du!


inget växthusbygge

Det var meningen att vi skulle börja med växthusbygget i kväll men det blir inget av med det för det började regna och tom snöa ett tag. Äkta scheisseväder! eller aprilväder kallas det visst också. inte lämpligt alls att stå ute och spika i.

Så här ser mitt växthus ut. Det består av en sockel. Reglar ska på och dörr och glas ska i  och så tak förstås, med luckor så man kan vädra. Sedan ska det rappas och målas och golv ska det bli.
Med andra ord... det är lite kvar att göra.Nu har jag funderat ;) kolla klottret!
Först fick jag idén att virka en väska och så hittade jag ett snäckskalsmönster på en babykofta på en engelsk sida som jag gillade. Så då översatte jag mönstret till svenska, vilket var första gången och inte helt lätt..  och sedan började jag virka men det blev för glest. Så då gjorde jag om mönstret, dubbelstolpar fick bli stolpar och stolpar fick bli fasta maskor. Och nu banne mig blev mönstret bra :)
Skam den som ger sig börjar kännas som mitt motto ;)Nu är bara frågan hur jag ska få ihop mina ideér till en väska. Det ger sig... hoppas jag :)
Annars får jag väl använda snäckskalsmönstret till nåt annat.


kösystem

Jag har aldrig varit med om ... vilka tulpaner! Man blir glad av dem :D
Jahapp nytt projekt. Kudden kan jag inte göra färdig än för jag har inte stoppning så det räcker.  Den är iaf färdigvirkad. Jag ska visa sedan hur det blev när jag har sytt innerkudde och stoppat den.

Nu fick det bli amigurumivirkning ett tag istället. Inga undersängenmonster än.. de står på kö, några ideér är före. Tror monstren har könummer 4. Bara dra en lapp ni kära nya ideér så blir det er tur snart :)!

Det här huvudet är början på en Wilmawannabe- amigurumi. Jag tror hon blir gullig :)Jag är nästan frisk från snuvan nu. Tur det för till helgen får jag Blekingebesök. Yippeee :D! En lika virktokig en som mig kommer på besök...hinner vi kanske vi åker och köper garn :)

Nu på morgonen sitter jag och väntar på Anticimex, hela huset har invaderats av kackerlackor... nä skoja bara! Hu vad hemskt det vore!! Nej, det är nåt med försäkringen, ingår tydligen att de ska kolla att badrum, rör, tak och annat inte har vattenskador ... har nåt med premien att göra tror jag.

 


vår och en massa ideér

Gullegubben, Svåger Sjöman och deras pappa Orienteraren vårfixar båten.
Granntanten rensar rabatterna och hennes lillgrabb bygger på nåt som man inte kan se vad det ska bli..nåt med bräder och hjul.. men den ska visst gå fort nerför backen.
Det är vad jag ser när jag tittar ut genom fönstret.

Själv blir jag inne idag med, hostig och dan. Jag ska kurera mig åtminstone en dag till och ta det lugnt, lyssna till vad kroppen säger, men det är inte lätt för ute gassar solen och som sagt full aktivitet på alla människor på våran gata.
Den här lappen kom i brevlådan... stackars de. Hoppas kissen kommit till rätta!
Det är verkligen vår. Katter på rymmen och människor överallt som krupit ut ur vinteridet :)Mina blåsippor blommar :D!!!!Jag har börjat på det virkade bakstycket till kudden. Hittade ett mönster på strukturvirkning.
Men jag vete sjutton om det blir bra till kudden... liknar mest en disktrasa. Det hade nog blivit finare med en baksida av tyg men nu har jag gjort så här långt så nu får det bli så. Jag ids inte riva upp för den här lilla biten tog en evighet att virka och jag vill göra färdigt så jag kan börja med annat.
Mönster till strukturvirkningen:

Lägg upp lm
Varv 1: fm
Varv 2: varannan fm, varannan st (stolpen sticks i maskan ett varv längre ner än vanligt)
Varv 3: upprepa från varv 1
Det ska bli knappar i olika färger på bakstycket som blir i två delar.
Knapparna är också virkade.

Så här gör man
:

Vira garnet runt en penna eller ett finger en 8-10 varv sådär.
Dra av garnet försiktigt. Nu har du en liten ring av garn. Virka runt runt  i ringen med fm tills ringen sluts och vips du har en knapp!
Jag har så otroligt mycket ideér. Huvudet fullt. I den här boken hamnar en del av ideérna i väntan på att få bli till.snart är boken fullklottrad.. på senast uppslaget finns en väska och undersängenmonster.
De ideérna längtar jag efter att få sätta tänderna i ;) speciellt monstren!


pigg nog

Man ser bara en röd, välsnuten näsa sticka upp ur ett berg med snytpapper.
Det är jag det. Snuvan håller i sig än men jag är lite piggare.

Pigg nog att virka på mitt senaste projekt iaf. Det ska bli en kudde. Framsidan är klar och nu tänker jag börja med baksidan. Den ska också bli virkad, jag vet bara inte hur jag ska göra bäst för jag tänker att den ska kunna öppnas baktill med knappar och så sätter jag en liten innerkudde i. Problemet är hur man gör för att det inte ska töjas när man sätter i och ur innerkudden.. hm måste fundera lite till.

Och så har jag börjat virka på en amigurumiWilma. Jo det är nog så att när jag är sjuk och bäddar ner mig under täcket då har jag tid att fundera ut fler projekt :)
Det blev inget fredagspresenthandlande. Jag var alldeles för snuvig för att kunna springa i affärer och så tyckte jag nog att min presentkvot var fylld den här veckan med trädgårdsmässan och allt.
Men så kom Gullegubben hem med en fredagspresent till mig :D! Han tyckte synd om mig som inte kunde köpa mig en fredagspresent så han överraskade med en bukett tulpaner. Hur gullig är han på en skala... gulligast!

Tulpaner i samma härliga vårfärger som kudden dessutom :)


snuva

Jag hade klarat mig länge från att bli förkyld men nu har ett virus hittat mig. Jag tror jag ska krypa ner under täcket och tycka synd om mig själv.
Virka kan jag ju alltid... det är inte särskilt ansträngande. Men jag har noll ork så det blir en ruta i taget och paus ofta.
Aaaatjoooo!!


shopping och stilleben

Jag måste visa vad jag shoppade där på trädgårdsmässan.
Inte en enda blomma! och varför det då... jo

Innan jag överhuvudtaget gick in genom portarna på mässan lovade jag mig själv att inte köpa en enda blomma, en enda lök! För ett par år har jag gjort det och sedan står jag där med en massa växter som ska planteras och så börjar det snöa eller så har jag inte tid just då eller så visar det sig att det är fel färg på växterna som växer fram ur knölar och lökar från mässan för folk har blandat ihop dem.

Jag kan säga att det är inte lätt att gå på trädgårdsmässa bland underbara blommor en hel dag utan att en enda en får följa med hem... jag är riktigt stolt över mig själv att jag lyckades stålsätta mig ;)

Men något litet annat blev det :)

En blompinne med den utsöktaste lilla trollslända, bara 10 kr, taget!.
En sten som det står kram på, vet precis var den ska vara.
Servetter i underbara färger.. för någon gång ska jag prova att göra decoupage.. när jag har klonat mig så jag hinner göra alla miljarder projekt ;)
och
En fransk tvål. Vis av erfarenhet... så ska den INTE öppnas. Den ska ligga i badrummet och bara vara fin med sin ljuva färg och text på det vackraste av språk.
En hand och fotkräm med honung. Honung gör nytta på torra trädgårdshänder!

Och sist men inte minst...
mina hubbabubba-färgade foppisar. De ska jag kippa på mig när jag har bråttom ut i trädgården ljuvliga sommarmorgnar :) (det ska bli en helt magisk sommar, bara regna på nätterna)  
Hubbabubborna fick stå på bordet för fotografering... kommer mig osökt att tänka på älsklingsmorbror som när jag var en liten tös och vi satt och åt lyfte upp katta och satte henne mitt bland tallrikar och mat och sa: Det bästa man har sätter man på bordet!
Tänker på dig idag.. på din födelsedag, 71 år ung. Grattis du är bäst!
Jag gillar att göra stilleben. Därav alla prylar. Allt ... iaf nästan alla prylar har jag skaffat med en tanke i bakhuvudet. Myrtenblomman som jag fick i fredagspresent bor i hallfönstret. I den sitter trollsländan nerstucken och väntar på att det ska bli sommar.Kramstenen ligger där i blomgruset.Jag är en obotlig ekorre. Samlar på det mesta om sanningen ska fram. Men inte så att det måste vara alla av en sort och så... utan bara när något är vackert.
Fina snäckor i en luffarslöjdad skål.På skylten står: Släng inte ut något ur det lilla fönstret :)
(okej samlar på skyltar också.. ;))Och burkar förstås. Jag äääälskar gamla burkar. Har ett gäng. Lilla bilen har jag fått av grannkillen 9 år, snällt! eftersom den är grön fick den vara med i fönstret med de andra gröna pinalerna.
Oh shit vad dammig burken var.. titta inte på det!


blommande mormorsrutor

Jag har drabbats av akut färglängtan.
Och de här föll jag pladask för! Hos Rose hip finns mönster på dessa blommande mormorsrutor.

Mönstret är lätt att följa på engelska men jag har frågat henne om jag får översätta och sno hennes mönster hit.. och om hon tycker det är ok så kommer mönster senare även på svenska.

Dessutom har jag gjort misstaget att gå med i Ravelry, en stick och virk-community. Det är fullkomligt livsfarligt! Där finns så mycket fint och man blir helt sjuk och vill ha, vill göra!

En snabb titt i morse... eller snabb och snabb, man fastnar lätt där bland det ena mer fantastiska alstret efter det andra.. och blir sittande i timmavis :) ... och jag hittade en ursöt virkad väska. Den ska jag börja med! men först ska jag virka klart de blommiga rutorna. Det ska bli en liten kudde, tror jag.. och så ska den få små fjärilar.. tror jag :)
Kaffe Fassett, ännu en färgsprakande person. Titta vilka tyger! Jag tycker de är härliga.
Kanske är det eftereffekter av den vita låååånga vintern... för just nu vill jag inte se nåt vitt - alls.

kaninerna är hemma

Kaninerna har anlänt till sitt nya hem !

 ... jag är ju alltid lika orolig för om mina djur ska få det bra när de flyttar ;)! men de ser verkligen supernöjda och glada ut hemma hos Anna KK.

Titta bara :).. här!


mer från trädgårdsmässan

Och några bilder till.
Sedan får det nästan räcka.. nä förresten jag ska visa vad jag kom hem med också, men det får bli senare.Så här ser den genomsnittlige trädgårdsmässbesökaren ut. Kvinna, mitt i livet med pagefrisyr och drömmande blick :) 
Jag kanske ska klippa mig ;)Snyggaste montern hade Zetas. Den underbaraste handelsträdgården jag vet. Med ovanliga växter och inspiration i massor ligger handelsträdgården inbäddad bland gamla träd och dammar. Dit blir ett besök senare i sommar. De ska visst ha byggt om och det blir spännande att se.

Kungsänglilja, Upplands rutiga landskapsblomma fanns i deras monter. Såna har jag några här hemma i trädgården men de har inte kommit upp än. De flesta blommor på mässan är framdrivna för att vara fint i blom lagom en helg i april. Vilket jobb och vilken planering det måste vara för att få det att klaffa!Utanför deras monter. Den vitblommande är en prakthäggmispel och det spaljerade är ett äppelträd.Deras magnolior var fantastiska. Stora exemplar. Inte i min prisklass dock men ack ack ..så tjusiga.Romantisk vit blomning fanns det ännu mer av. Den här bröllopstårtan är bakad med margueriter, begonier och rosor och en massa annat gott.En jättecupcake. Den var lika om inte högre än mig. -Älskling, känn på doften. Såna ska vi ha när vi gifter oss, kanske den här kvinnan sa.
De uppstammade dvärgsyrenerna var det många mässbesökare som stoppade ner näsan i och sedan såg de lätt vimmelkantiga ut när de gick vidare. Han sa säkert ja!

 


några bilder från trädgårdsmässan i Älvsjö

Trädgårdsmässan, kickstart för våren!

Här kommer några bilder från årets mässa. Gunnel var där, från "Gunnels Gröna". Hon är alltid lika bra.
Gunnel jag saknar dig i teven. Dina teveprogram var ren njutning!

De nya trädgårdsprogrammen orkar jag inte ens titta på. Tinas trädgård, den senaste i en rad fjantiga program. Nästan bara inspiration och inga fakta, dåligt med kunskap och så en irriterande musik i bakgrundenhela tiden, tänkt att göra stämning men jag tycker det blir för larvigt. Helst äts det nåt på slutet av programmen också i glada vänners lag.... men ge er!
Gunnel - kom tillbaka!Några få färgklickar... annars var det förvånandsvärt nedtonade färger. Mest vitt och grönt faktiskt. Lite shabby chic-aktigt... fast utan madonnor detta år.En till färgklick... rosa, aldrig fel :)
Jag inhandlade faktiskt ett par hubba bubba-färgade foppatofflor. Hubbabubbafoppa... oh my good :). De ska jag ha som trädgårdsskor, blir perfekt! Och rosa gummistövlar.. ja varför inte.
Magnolior, vackraste varelse... mina magnolior (som inte alls är så stora och fina som de på mässan) har bara ludna knoppar, men snart .. snart.
De är vackra till och med när blommorna vissnar och faller till marken som nergråtna servetter.
Julrosor finns det alltid massor av på trädgårdsmässan. En av de få som vill blomma så här tidigt.
Jag vet inte vad som hänt med mina julrosor.. först var de jättefina och blommade som attan, nästa vår blommade de knappt alls och i år.... en enda liten knopp och bladen är borta. Är det någon som äter upp dem? Någon som har någon idé om vad som kan ha hänt?Något kallt att dricka... växter i behov av beskärning och blåsor i händerna. Jag längtar :)!I en monter låg det lavendel. Lavendel i massor och hur det doftade! Fullt med folk som pressade sig fram mellan gångerna av stånd men där vid lavendeln stannade alla till! Drog ett djupt andetag och sa: känn, doften - underbart!

Påminner mig om att jag ska odla mer lavendel. Man kan inte ha för mycket! Mina som jag har har klarat den tuffa vintern jättebra och ser såååå fina ut. Gullungar :)När de här kläderna kom.. för några år sedan, trädgårdskläder för kvinnor med blommor på och gullegull, då sa jag nä det kommer aldrig att gå. Men minsann så fel jag hade. Det var den monter där det var mest med folk. Och de handlade!
Jag börjar också tycka att det inte är en så dum idé (man är väl inte sämre än att man kan ändra sig ;))Fast jag köpte inget.
Men en grön scarf med rosor på ... tja varför inte :).. om inte annat så för att matcha hubbabubborna.

 


måstemässan

I helgen har det varit fullt upp.
Grillpremiär på lördagkvällen och trädgårdsmässa i går.

Jag och en kompis går på trädgårdsmässan varje vår. Förutom i fjol, då skippade vi mässan. Men det var inget bra för trädgårdsfixarlusten ville inte riktigt infinna sig sedan.
Nu har vi bestämt att trädgårdsmässan är ett måste på våren. En kickstart för trädgårdslusten!

Så efter gårdagens mässa är jag nu inspirerad och blomsterförälskad. Precis som det ska vara :)

Det kommer fler bilder från mässan senare. Ska bara sortera bilderna en aningens.


fredag äntligen

Sisådärja nu är kaninerna på väg till nya äventyr. Trevlig resa småttingar!

Min närmsta granne beklagade sig. Rådjuren hade knaprat ner alla hennes tulpaner. Men tänk här har de inte varit alls, säkert vågar de inte för hunden. Men hos mig skulle de få komma och knapra lite om de vill, de måste vara hungriga efter den tuffa vintern.

Och apropå hunddjur... den här filmen såg jag igår. Men att hon valde vampyren kan jag inte begripa. Jag hade valt han vargkillen - lätt ;)!Fredagspresenten denna vecka. En liten Myrten som ska bo i hallfönstret och så kunde jag inte låta bli.. en ännu mindre ask i porslin med en vit arab på. Knäppet på asken är i form av en rosett.. då smälte jag :)

Allt jag hade önskat fick jag. Jag blev sååå glad.  Tack jag så jättemycket!

Ha en mysig fredag!

Grattis!

Så var det då dags för vårens kaninlotteri.
Tänk jag tyckte det var jättespännande och väldigt svårt att vänta ända till idag på att få dra en vinnare ;)

Alla deltagare fick varsin lapp i min vintermössa.
Wilma var kontrollant och såg till att allt gick rätt till. En hund kan man ha till mycket :)
..... Trumvirvel......

och vinnaren är....
Grattis till Anna KK ! på bloggen Vad händer bland änder.Snart har du två nya husdjur :)


rostavla

I väntan på att trädgårdens rosor ska vakna till liv...
fast mina rosor verkar ha frusit mycket. Få se vad som blir kvar.
De här rosorna fryser i alla fall inte och vissnar inte heller :)

Så här blev tavlan fylld med vita rosor.

Och så här gjorde jag:

Klipp tygremsor, ca 32x6 cm.
(Jag hade en vit gardinlängd som fick sätta livet till)Vik tyget dubbelt på längden och snurra ihop till en ros.Fäst ihop rosen på undersidan.
Klipp ut ett tygstycke, mät efter tavelramen och rita med blyertsstreck en fyrkant på tyget (en fyrkant som är lika stor som tavelramens passepartout). Obs! klipp tyget ca 15 cm större runt om än den utritade fyrkanten.
Sy fast rosorna i rader innanför den utritade fyrkanten.

Jag använde mig av IKEAs ram RIBBA, den större modellen (50x50x4,5cm). Det måste vara en djup ram så rosorna får plats. (IKEAs lilla variant av ram RIBBA, 23x23x4,5cm, kan man använda sig av om man vill göra en mindre tavla).Jag sydde fast 12x12 rosor.Lägg på passepartouten.Så här ser baksidan ut innan bakstycket är på. Vill man så kan man limma fast tyget men det behövs inte.
Fördelen med att inte limma är att då kan man justera tygstycket om så behövs.Sätt på bakstycket.
Häng upp på väggen.


Om nåt är oklart. Fråga bara! så förtydligar jag.  


tråkgöra

Vårljuset som kommer in genom fönstren är obarmhärtigt !
dammtussar och hundhår.. och hur fönstren ser ut vill jag bara inte tänka på .. ojoj.pelargoner och rosor

Som tur var höll inte gårdagens väder i sig. Nu lyser vårsolen på pelargonbebbarna. En har redan knopp. Fast jag ska klippa ner dem för de ska bli buskigare och blomma mer.Så här långt har jag kommit på rosentavlan. Jag syr på rosorna på ett tyg som jag sedan limmar på tavlan. Rostavlan ska bli klar innan jag börjar på någon annan av mina ideér som står på kö. Måste bestämma så där för annars slutar det med att jag har miljarder påbörjade saker som aldrig blir klara.
Ps... på fredag är det kaninlotteri om du vill vara med, titta in här.
slask och hormonella hunden

Jag har tittat färdigt på Chanelfilmen. Först tyckte jag den var dålig, (jag hade trott den skulle vara fransk men den var typiskt amerikansk) .. men den blev bättre och bättre. Jag skulle bara velat att den handlat mer om hennes skapande, för det tycker jag är jättespännande. Men det var inte så mycket fokus på det utan mer på hennes liv. Jag kan ändå rekommendera den. En romantisk film och det är inte fel..  och så fick man en inblick i hur det var på den tiden, tiden då det var chockerande att se en kvinna i byxor.

Ute vräker det ner. Snöblandat slask.
Hejsan Petronella... i från slaskeby.. det är tid att fälla upp ditt paraply .. gick runt i mitt huvud när jag var ute med hormonella hunden. Wilma löper och är hur fånig som helst ;)

Ute går hon med svansen stolt krökt över ryggen, öronen målmedvedet framåtriktade och så stampar hon bestämt med tassarna i snöslasket så det säger schlopp, schlopp. Markerar var femtionde meter så killarna INTE ska missa att det är dags.  Men inne är det en annan femma.. där ligger hon och surar, mungiporna hänger och ögonen är rödkantat ledsna och hon tycker det är urskämmigt att behöva gå omkring med byxor på. (fast jag tycker hon är rätt gullig med sina små byxor, och när jag säger det till henne då blir hon lite glad trots allt elände)söndagsmys

Det måste välan inte vara fredag för att man ska få mysa..?
Butiken rear ut filmer så i kväll blir det film och grekisk sallad. Mysigt :)Jag gjorde klar tavlan men det blev inte jättebra för Pytteliten har för stort huvud så hon kläms ihop i nosen stackarn..ingen tussilago

Vi hittade inte så många vårtecken.. inte i form av blommor iaf. Bara odlade vårblommor på tomterna men inga vildingar, inga tussilago än. Bara smutsiga snöhögar och framtinat skräp och en och annan motorcykel och en hormonell jycke (min). Japp hon har börjat löpa idag, ett vårtecken så gott som något. Just nu ligger hon under bordet och deppar för jag har satt på henne tikskydd. Det gillar hon inte!ute på jakt

Skulle bara tala om att solen skiner och nu går jag ut med hunden och jagar... vårtecken.


kärlek

Oh oh!
Jag kanske inte ska förvara alla gosefigurerna i samma rum... med tanke på att det är vår och att känslorna svallar. Risken finns att de blir fler!
Den här synen mötte mig när jag gick in i gästrummet.
Virkade katten och Vita Hund... de verkar ha funnit varann..


askar i papp

Jag tycker det är svårt att hitta bra förpackningsmaterial och dyrt som skrutt är det också. Här finns en bra beskrivning på hur man gör sina egna askar. Jag viker mina i dubbelt papper så blir de stadiga. Viker en lite mindre ask och en lite större ask som lock. Superenkla att göra!Fast egentligen borde jag ha förbud mot att bläddra på nätet bland alla "så gör du-sidor" för jag kan inte låta bli att göra.. och jag borde göra klart allt jag påbörjat först... men..
Titta vilken söt blomma. Också jättelätt att tillverka själv. Här finns tutorial.


IKEA-lådor

Gullegubben har köpt en Dymo.
Riktigt bra grej.
Nu har jag märkt upp alla IKEA-lådorna så jag vet vad som finns var.
Jag känner mig så nöjd... är annars en riktig slarver och tillbringar mycket tid med att leta grejer i röran, men nu vet jag exakt var vartenda garnnystan och varenda brodyrtråd finns.Vita skåpet inhyser numera allt handarbetsmaterial.Ordning och reda - äntligen :)hundläsning

Tips om hundblogg. 
Gunilla är hundtränare och skriver om lite av varje när det gäller hund.
Hon berättar bl a om seminariet med Freddy Worm Christianssens som var nu i mars och som jag inte kunde gå på :/. Det är han som skrivit den här boken.

vårkänslor

Det är mycket snö kvar än här hos mig men om finvädret håller i sig så har det snart smält. Vi har runt 8-10 grader nu om dagarna. Ljuvligt.

Wilma är inte lika ljuvlig...,gnäller och gnisslar och skäller och ska ha uppmärksamhet och ska ut stup i kvarten. Det måste vara löp på gång. Vårkänslor :)
Och så får hon ont i tassarna när vi är ute och går för det ligger en massa vasst grus kvar på gatorna. Jag hoppas de kommer och sopar snart så hon slipper gå som om hon gick på glas hundstackarn.Trädgården har börjat titta fram.och några enstaka krokusar lyser i backen. Sötisar :)I fjol den här tiden hade våren kommit längre .. men jag hade knappt tid att lägga märke till det för då hade jag hand om schäferplutten och det var fullt upp mest hela tiden. Schäferplutten var inte typen som gillade att sitta still - alls ;). 
Jag saknar henne ibland... Jag har lite mejlkontakt med hennes nya matte och det verkar gå bra, fast nya matten blev chockad av energinivån den hunden har och i början var hon tveksam om hon skulle behålla hunden men nu är det bestämt att hon ska göra det. Jag kan bara hoppas att gullehunden har det bra men nu har jag gjort mitt och måste tro det - att allt går bra alltså.

Bild från april i fjol. Schäfer satt gärna i fönstret och kikade och blommorna var visst i vägen :)
ps ... sex dagar kvar till kaninlotteriet!

april april

I dagens ATL (Lantbrukets affärstidning, som Gullegubben prenumererar på för att hålla drömmen om att någon gång flytta till en gård vid liv :)) hittade jag knasigaste aprilskämtet. Nog för att jag är lättlurad... men mjölk som mjölkas med sidenvantar .. :D (fast det där med Stureplan, det verkar rätt troligt hihi)

"... Det finns stor efterfrågan på sådana här varor med unik och högklassig image, säger Harald Lagerstjierna, vd på Finsmakare AB. ...Gourmetmjölken ska säljas i 37-centilitersflaskor till det facila priset av 140 kronor flaskan. ...- Sedan handmjölkas all mjölk med sidenvantar på för att garantera en exklusiv behandling. Våra kunder är väldigt kräsna, säger Harald Lagerstjierna... Men det behövs fler lantbrukare. Flera stora märkeskedjor i Stockholm och uteställen kring Stureplan ska ha gjort förfrågningar... "
Ha en riktigt Glad Påsk!

Pytteliten och Yttepytte ska bo i en tavla

Pyttelitens vårgarderob är klar. Hon fick en hund också, Yttepytte heter han. Han har ett halsband av pärlor. Pytteliten provar gärna sina kläder. Speciellt gillar hon den rosa rosetten :)Vad ska jag med en sådan liten till då...?
Jo, senare ska hon ramas in. Hon ska bo i en tavla och hennes kläder ska hänga på ett klädstreck i pyttesmå klädnypor. Bra va :)Titta vad som kom med posten :)
Våra biljetter till Chelsea Flower Show. Det ska bli sååå spännande att åka dit! Jag lär komma hem med en massa galna trädgårdsdesignideér ;)


RSS 2.0