drömmen om ett körsbärsträd

Äntligen har jag fått körsbärsträdet som jag drömt om i flera år.
Hoppas hoppas det överlever hos mig (växtzon 4).
Ett japanskt körsbärsträd med hängande grenar. Blommar dubbelt i rosa.let the sunshine in

trevlig helg!kompisar
torkar sömnen ur bladenmorgonhimmel

Jo det blir en fin dag.


godmorgon

Godmorgon alla på planeten Jorden.
Det ser ut att bli en fin dag.


aklejor

En av mina favoritperenner är aklejan.
Blommar jättelänge och klarar regn utan att falla ihop. Bra dagar som dessa :)
Den rosa gillar jag mest.
älsklingen

Wilma tycker att det skrivs alldeles för mycket om schäferplutten på bloggen.
-Nuså gumman är du nöjd nu?


nakenhund

Snart har jag en nakenhund. Wilma håller på att tappa all päls. Hon gör så här ett par gånger om året, pälsen faller av i stora tussar och hon är nu så tunnhårig att man ser skinnet igenom. Det hår som finns kvar är matt och statiskt. Stackarn vad hon ser eländig ut.
Veterinären säger att det är hormonellt. Hon får extra ägg och olja i maten men det blir ingen skillnad. Bara att vänta ut eländet. Och borsta bort det värsta. Och dammsuga... t o m gardinerna är svarthåriga!
Divaaa...

Och så skröt jag i förra inlägget om att Diva går bra att ha okopplad på tomten... gissa vad hundskrället gör då. Vi är på baksidan av huset och grannarna är ute med sin vuxna schäfertik. Diva och deras schäfer springer på var sida staketet och jagar varandra och mitt i allt så hoppar Diva över staketet! Och det är högt. Hon hoppade över lätt som ingenting.

Sedan vägrade hon hoppa hem förstås. Gräset är gröna på andra sidan ... eller hur säger man. Det var bara för mig att kliva över till dem och lyfta över Diva till vår sida. Hon är tung!!! Nätt och jämt jag fick över henne.
Nu får jag väl gå tillbaka till att ha långlina på henne... enda nackdelen är att den trasslar in sig i alla tulpaner och annat så växterna knäcks. Divaaaaa...

majblomning

Jag fick en hel del gjort i trädgården i helgen. Skönt fast det känns i ryggen. Ibland önskar jag att jag hade något litet lättskött... en 100 kvadrat sådär skulle räcka.

Jag har aldrig haft så mycket blom i min buskpion som i år. Den är helt fantastisk. Jag försökte placera schäferplutten framför busken för att man ska se hur stor den är... men hunden är så stor att busken ser liten ut. Diva kan vara okopplad på tomten nu. Hon kommer fint när jag ropar (för det mesta :)).


Blommorna är stora som tallrikar. Maffigt!Praktmagnolian blommar än. Pionen och hon matchar varandra fint.


De mer vanliga typerna är inte så dumma de heller. Lila bondsyren.Äppelblomoch Brudspirea. Den doftar gott.


aj

Finare väder idag. Jag är grymt efter i trädgården så det är dagens projekt. Klippa gräs och rensa bort det värsta av maskrosor och brännässlor. Jag har så mycket brännässlor. Det lär betyda att jorden är näringsrik.. så det är väl bra då. Men de gör ont :/


regn

Det är inte utan att man får tankar på att emigrera.
Till ett varmare land.


nyekiperad

Tänk vad glad man kan bli av lite shopping.
Jag beställde en hel drös med kläder här. Allt ..(förutom ett par byxor som var mysko i storleken och åker tillbaka) ..var perfekt!
Jag är så nöjd :) Just nu struttar jag omkring i en ny rosa topp. Somrig och fin.
Fattas bara sommarväder ... skulle vara soligt och fint i dag men det var bara ljug. Svalt och regnet hänger i luften. Var är sommaren?

Divaaaaaa.......

Mat utspridd över hela köksgolvet.... stora vattenpölar efter att hon druckit vatten. Slabbmaja!
Bruna pluppar och vatten blandas med stora tussar av hundhår för nu fäller båda hundarna. Det röda i bakgrunden är skurhinken... alltid framme. Efter att ha ätit klart kliver hon i vattenpölarna, travar över golvet och lämnar efter sig ett spår av smutsiga tassar.

Vad det är roligt att ha hund :D

Nu ska jag städa.


när man får oväntat besök

Inte utan att man blir glad över sådant besök. En rund långsam stickig varelse krafsar runt fågelbadet i mörkret. Herr eller Fru Igelkott. Välkommen till min trädgård!
Jag ska inte släppa några hundar lösa till kvällningen så du får vandra runt i fred.
Han / hon vill inte vara med på bild...bara vänder runda rumpan till.

I min trädgård finns humlor och getingar... orm och padda och igelkott...fjärilar och fåglar ... en och annan katt...människor och hundar. Precis som det ska vara :)mer klickerträning

Diva är smart. Eller rättare sagt ... hundar är smarta! Jag är rädd för att vi ofta underskattar dem...what a shame!

I kväll har vi fortsatt klickertränandet. Hon lär sig så fort. Jag får påminna mig om att ta korta pass... för hon kan hålla på hur länge som helst men det blir bättre med korta pass och många pauser.

Hon har lärt sig att dutta med nosen på en "target stick" (en pinne med en kula i ena änden... har man ingen kan man ta en blompinne och sätta en flirtkula i en ände) ... jag ska använda det för att hon ska gå fint vid sidan så småningom har jag tänkt för där har jag inte lyckats riktigt med andra metoder.
Och så har hon lärt sig att låta matte hålla framtassarna länge och klämma på dem (underlättar kloklippningen) ... sitt, ligg, trä halsbandet över halsen med munnen stängd (jo det har varit ett problem för hon gapar varje gång halsbandet ska på ... men inte längre .. :) hurra!

Jag har också klickat in sitta när dörren öppnas... gå långsamt nerför trapporna... inte dra matte. Det går så himla bra och hon tycker det är kul. Det är det bästa! En glad hund som VILL göra det jag vill att hon ska göra. Inga tvång... inget NEJ .. dumma hund. Skönt! (tror jag Diva också tycker )

(Den filmen jag la in förut om clicker training puppy var bra... kolla in hur hon som tränar valpen gör. Så fort valpen tappar koncentrationen tar hon undan sin hand.. så gör jag också. Så fort Diva tappar koncentrationen tar jag bort mitt handtecken eller vad det nu är.. och så börjar vi om. På det sättet tjatar jag inte och det blir lättare för henne att förstå vad jag vill. )

Nu vill Diva fortsätta den roliga klickerleken... men tråkiga Matte sitter vid datorn. Gissa vad hunden hittar på... jo hämtar ved som ligger  i uterummet. Hon kommer in med vedträd efter vedträd i munnen, stolt fram till mig och klart jag berömmer! Hon tänker själv, samarbetar... Jättebra! Tack gumman, precis vad jag behövde säger jag och lägger in vedklabben i öppna spisen.

tulpaner

Det är kul med annorlunda tulpaner.
De liljeblommande är mina favoriter. Tycker de ser ut som prinsesskronor.
Jag har lila liljeblommande också men de vita är finast.Det här är mitt senaste nytillskott. Fransiga som rivet bomullstyg. Visst är de läckra!


hoppas vi aldrig ses igen

MagknipsBacillen har gett sig av. Sent i går kväll stod han i hallen med väskan packad. Hoppas vi aldrig ses nåt mer sa jag. Detsamma sa han.

Grattis!

Grattis Norge!
Känns som jag sagt det förr :)
Ni är bäst!
Jag kan gissa vilken låt som spelas en del på nationaldagen... inga bra odds på den gissningen ;)
 

schlagertime

Vi fick igång teven i sista minuten. Har bytt från Viasat till Canal Digital... råkade bli mitt i melodifestivalsändningarna... inte så smart! Det var några oroliga minuter innan Gullegubben hade kopplat alla sladdar rätt och fått igång ljudet. I början var det tyst! Hemska tanke - en schlagerfestival utan ljud!

Jag är väldigt svag för allt som doftar schlager...kan ha att göra med min uppväxt och tonår i Norrlands inland och det utbud av live musikunderhållning som stod till buds.... Dansband endast Dansband. Härligt! Jo jag menar det :)

40000 hemlösa katter och hundar lär ha försvunnit från Moskvas gator för att det är schlagerfestival....å gud måtte de inte ha haft ihjäl dem bara för att se "snygga" ut inför omvärlden.

otroligt

Man kan inte annat än att bli imponerad.
Inte över hur duktiga hundarna är...
utan hur duktiga MÄNNISKORNA är som kan träna sina hundar till allt detta.

Otroligt! ... och jag som är glad om mina kan SITT ;)
Nu, Diva och Wilma ska här tränas!
 Det är slut på sötebrödsdagarna... ligga och gona sig i solfläckar,
 flamsa omkring och ha det bra.
Matte ska bara bli av med Bacillen först.


rart

Gulliga grannen ringde just på och ville låna med sig Wilma ut på promenad. Jag är inte den som tackar nej.
Det är aldrig någon som vill låna Diva ..... konstigt ;)

bacill

Blek och grå... eller snarare åt det gröna hållet har jag varit de senaste dagarna. Fick nån bacill och har varit magsjuk och bara kunnat dricka blåbärssoppa och yoghurt i flera dagar. Nu har jag börjat kunna äta men är inte tipptopp riktigt än. Typiskt... och ute skiner solen. Idag ska jag försöka vara ute lite.
Gullegubben har förbarmat sig över hundarna så mycket han hunnit. Hundarna tycker att matte är tråååååkig. Diva gör allt för att få igång mig... pussar mitt grönbleka ansikte och slänger leksaker på mig. 

klickerträning

Hundar älskar klickerträning!
Har du inte provat. Gör det.
Man kan ha så mycket kul.
Har man aldrig tränat med klicker så börjar man med att "klicka" in hunden. Klick+godis, klick+godis, klick+godis... tills hunden får något förväntansfullt i blicken. Observera att ett klick ALLTID följs av en godbit.

Sedan bestämmer man sig för ett beteende man vill ha fram och minsta rörelse som hunden gör mot det beteendet klickar man. Något lätt till att börja med... t ex dutta med nosen på din hand. Vänta ut hunden... till slut gör den det du vill och då ... Klick + godis (inte torrfoder utan något extrasmarrigt i pyttebitar).

När jag övar Diva med klickern så är vi utomhus för det mesta... för Wilma vill annars vara med ( hon kan den leken ) och att klicka två samtidigt... nej.. är inte så lätt ;)

Diva är trög på att följa med in när vi varit ute på tomten... helst vill hon stanna ute och leka hela tiden men nu har jag lyckats klicka in henne så hon följer med glatt... in genom dörren. Och det bästa är att - Hon tycker det är kul! Med glad svans följer hon med mig in över tröskeln. Hihi - luuuurad  ... fast på ett bra sätt :)

liten kan


shopping

Jag och grannen har varit och handlat.
Först till IKEA. Det resulterade i en ny soffpläd, en massa ljus, varav en del med doft av vanilj och servetter i massor. Lila och vita. Och vita trägalgar och lite annat smått och gott.
Bland annat det här påslakansetet. Romantiskt värre till mitt puttenuttiga gästrum.

Men tänk om det kommer en skäggig karl på besök... filosoferade min granne, ska han sova i de blommiga?
Ja varför inte.. tänker jag. Han kanske kommer i kontakt med sin kvinnliga sida... och det kan ju aldrig vara fel ;)Här får han sova... den skäggige.En sväng till Plantagen hann vi med också. Jag kom ut med den här "fågelburen"  (tack för tipset Erica :)) och till den köpte jag en Plättar på Tråd. En vitblommande Astillbe hittade också ner i min korg... och en knippe Aronia häckplantor.
Och en stol som ska stå som "blickfång" i trädgården. Jättesöt... ångrar att jag inte köpte en till och bordet som hörde till... blev snål ... får kanske åka till Plantagen en vända till.middag

Idag har jag testat ett av Paolo Robertos recept på Recept.nu. Sisådär... ganska gott. Auberginer i en gratäng med parmesan och mozzarella och en tomatsås.möte med annan hund

I början när Diva kommit till oss och vi var ute och gick och passerade andra människor med hund då avledde jag henne med leksak eller godis för att hon skulle hålla fokus på mig och inte de vi mötte. Men jag har börjat fundera på om det verkligen är rätt sak att göra. Jag tror att man kanske gör en stor grej av det hela istället för det syftet är... att hunden ska strunta i mötande hundar. Hon började faktiskt efter ett tag att skälla på mötande.

Så nu har jag ändrat strategi. När vi möter hundar "ansikte mot ansikte" på gatan så går jag bara som om de inte fanns... tittar inte på dem alls eller uppmärksammar att det är nåt "märkvärdig". Snarare tittar jag långt åt vänster...om den mötande möter oss från höger... riktigt visar åt den mötande hunden (och Diva) att vi inte ska konfrontera. Och så går jag på som vanligt med Diva vid vänster sida i ett rätt kort koppel. Vet inte... men Diva har iaf slutat skälla... lite hoppar och skuttar hon och tittar efter de mötande när vi passerat men hon lugnar sig rätt snabbt.


grattis

Grattis i efterskott Diva!
9 månader i går.
Inte direkt knähundstypen... 34 kilo väger hon nu. Ändå känner man revbenen... så hon är inte tjock.. bara stor.
9 månader firade vi med bollkastning. Hon ääälskar bollar. På gränsen till att hon kan tänkas bli fixerad så därför kastar vi boll väldigt sällan och bara på mina villkor. Jag börjar och avslutar leken.

l´escargot

Tänk om det blir en regnsommar. Jag vill inte! Jag vill ha gungande het asfalt.. syrsor som spelar sent på kvällen. Än finns det hopp. Det är trots allt bara maj.
Regnet har smattrat på mitt tak hela natten. Trädgården är full av sniglar... eller snäckor rättare sagt för de bär små hus på ryggen. Kanske man skulle plocka några och gratinera med vitlök..sägs vara en delikatess...nä jiaäck vad äckligt :P! Fattar inte hur någon kan vilja stoppa sånt i munnen.
Snäckorna gör inte så stor skada i trädgården som tur är. Annat är det med mördarsniglarna... jag har inte sett några än men dessvärre tror jag det bara är en tidsfråga.


rosa

Dagens färg är rosa.
Det blir inte så mycket sitta vid datorn idag. Vi har pangväder.

Persikoträdet. En spretig... lite sorgsen varelse har 10 blommor. Mesta hittills.
Kan jag hoppas på en Peach Melba i år kanske :)Ser ut att bli en blomrik säsong. Praktmagnolian är full i knopp och blom.Rosenmandeln tänker slå ut. Jag måste försöka flytta den sedan... om det går. Den står i vägen.
Jag har några växter som behöver ny plats i trädgården. Det blir nämligen inte alltid som jag tänkt... men flytta på dem går alltid om inte de blivit för stora. Ska bara göras... det är mycket nu..


orkidé

Jag kunde inte låta bli att gå loss med kameran över min brudorkidé.
Silkeslent glittrande änglavita vingar.
Men tittar man nära har hon kluven tunga ... som en orm.

allt växer

Gräset växer. Himlen är molnfri.
Det blir gräsklippning efter helgen tror jag. Inte så jag längtar direkt. Ett av sommarens tråkigaste göra ... att gå fram och tillbaka med gräsklipparen. Men en njutning när det är snagg och fint.

I dag ska jag ta mig i kragen och rensa undan en del kirskål och maskrosor. Jättekul det med... INTE. Det roligaste med trädgård är att plantera... plantera mera och så plantera några växter till. Istället för gräsklippning blir det troligen en sväng till Plantagen i helgen. Om jag planterar tillräckligt mycket finns det snart ingen plats för gräs att klippa och ogräs att rensa. Det är planen.


vildhjärnor

Numera är mina hundar bästa vänner. Annat än när Diva var liten... då var Wilma mer än less på henne. Länge var hon less...flera månader... tyckte att Diva var skitjobbig som aldrig lät henne vara ifred.
Nu går det jättebra. Det busas mycket här hos oss.
Tänkvärt om man ska skaffa en hund till... det kan ta lite tid innan de upptäcker glädjen av att vara två.

Roligast är att busa med "förbjudna" saker. Här dödas husses strumpa.Hundar måste vara hårdhudade för vad de tuggar och biter på varann.
Biter och lekmorrar högt... så högt att man inte hör vad man tänker.Vilket gap va! Som en krokodil.De kan vara gulliga också och slicka varann :)


glanskörsbär

Glanskörsbäret blommar. Blommorna är små och oansenliga... ser inte mycket ut för världen alls. I konkurrens med andra körsbärsträd står det sig slätt. Men barken är fantastisk. Blank, rödbrun ... jättefin. Man kan putsa den så blir den ännu blankare. Som nyputsade finskor.gult är fult

Gult är fult heter det. Det tycker jag nog också ... för det mesta. Men om det är gult under en kort period då kan jag stå ut :)
Vid ingången till trädgården står två bollklippta forsythia. Trots att jag klipper dem flera gånger per säsong så blommar de snällt varje vår. Forsythian blommar på bar kvist. Rätt pampigt så länge det varar.
regn och sol

Naturen har vattnat min trädgård hela natten men nu skiner solen. Nyutslagna våta björklöv doftar som bastu i solvärmen. Molnigt och regn ska det visst bli idag men än ser det lovande ut.
Jag ska cykla iväg och handla och blir det regn tror jag att jag ska göra något smarrigt. Nåt med choklad. I går kväll satt jag och läste recept på nätet. Chokladpannacotta med hallon... det lät gott :)

Men först ut med vovvisar. Bäst att passa på att gå medan det är finväder. Diva ligger vid mina fötter under bordet och tjorvar med en leksak...sprattlar och sparkar med benen så bordet som datorn står på lyfts och åker fram och tillbaka. Ett försök att få matte att lämna bloggandet och sysselsätta sig med henne säkert. Hon är inte dum ;)
regn och narcisser


Wilma och Diva var supertrötta efter pensionatvistelsen. Till och med Diva! Jag kan tänka mig att de haft svårt att koppla av och sova ordentligt där bland de andra hundarna. Men det har gått ett par dagar sedan vi kom hem så nu är det full fart igen :)

Fy vad det ska regna hela tiden. Ogräset frodas i trädgården men jag har ingen lust att att ligga i rabatterna alls... kallt är det också. Jag ville ha regn... men inte i en hel vecka!

Narcisserna har börjat blomma och alldeles snart är det tulpanernas tur. I år ska jag fotografera lökväxterna så jag vet var i trädgården de finns. Det blir lättare då till hösten att veta var jag ska sätta nya lökar.

Narcissen ´Ice Follies´. Den satte jag i höstas... trodde "struten" skulle vara mindre gul. Bilderna på lökpåsarna är ofta missvisande vad gäller färgen på växterna. Rätt söta ändå :)


tillbaka i regnet

Vi hade en jättemysig minisemester.
Goda vänner, god mat och gulliga hundar. Vad mer kan man begära :)
Våren har kommit längre på Västkusten än här hos oss. Det blommade överallt. Vackert!
Och solen sken hela tiden förstås :)

En av de gulliga hundarna. Svea heter hon. Jag fick äran att fota hennes första utställning.


RSS 2.0