bakar nog nåt gott

 
Det finns faktiskt ett paket jäst i kylen, jag ska nog göra baka nåt gott till fredagsmyset. Kanske gröna doftande snurror vore nåt, har inte provat receptet men det låter väl gott.
Känner mig riktigt duktig idag, har varit huslig som sjutton. Efter långpromenad med jycken städade jag (nästan) hela huset. Nu sitter jag och väntar på att golven ska torka. Hela huset doftar fräsch av Ajax.
 
Ha en mysig fredag!
 
 

hittepå-falafel

 
Här skulle det varit en bild på finfina falaflar.
Men de blev så goda att de tog slut innan jag hann ta fram kameran ;)
Jag måste skriva ner så jag kommer ihåg hur jag gjorde så jag kan laga det fler gånger. 
Allt fanns inte hemma utan det blev en ´tager vad man haver´ variant av falafel.
 
Recept: Kikärter, ett litet Zeta tetrapack. Mosas tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor och ett ägg. Smaksättning; salt, svartpeppar, cayenne, torkad koriander, spiskummin och hackad persilja. 
Forma till lagom stora bollar, vänd i vetemjöl och  fritera i solrosolja. 
Äts med grönsallad, tomat och rödlök som dressats med en gnutta olivolja och citron. Sås att ha till: en klick creme fraice och hot tacosås. 
 
Det hade blivit ännu godare med färsk koriander men det hade jag inte hemma. Ska komma ihåg det till nästa gång. 
            
 
 

helnöjd

 
Nu har ´potatismattan´ kommit hem. Vi köpte den för att ha här i hallen men nu vet vi inte riktigt om den passar bäst i färg där... kanske ska den få värma vardagsrummet istället. Tror nästan det blir bättre.
 
Jag hade mina tvivel om att den skulle bli ren ens fast vi skickade den på tvätt för den luktade unket och jordigt - precis som en gammal potatiskällare. Sån där lukt som kan vara svår att få bort. Men tack och lov så gick det!
 
Tvätten, Callerts mattvätt i Saltsjö-Boo gjorde ett fantastiskt jobb. Måste bara göra reklam för dem för jag är helnöjd. Nu luktar mattan gott! Först kemtvättade de matten, det blev inte bra men efter en vattentvätt lyckades de få bort lukten. Mattan är rakare än när vi lämnade in den dessutom. Den är bara lite sned i ena kortänden nu, innan var den mycket sned. 
 

vårfönster

 
Ögonen har inte vant sig vid solljuset. De rinner och bråkar när vi promenerar ner till hamnen jag och Wilma men vad härligt det är ändå att det börjar kännas som vår!
Mina fönster är jätteskitiga ser jag när vi kommer hem. Någon som vill komma och tvätta dem? Jag bjuder på kaffe :)

skräpmaskinen

 
Jag gör inget annat än städar! Vitt är inte den lättaste färgen. 
Förut noterade jag att många vita hem i inredningstidningar har vita hundar. Vad fånigt tänkte jag, måste hundarna matcha inredningen?
Men nu förstår jag! Wilmas svarta hår syns hur väl som helst. Värst är det när hon fäller. Då dammsuger jag hela tiden, nä jag överdriver inte. Det är ingen idé att ens ställa in dammsugaren i städskåpet. Bara jag vänder mig om när städandet är klart är det lika hårigt igen. 
 
 
Nu har hon fällt färdigt, tack och lov... pust. Då är det grus istället... och svarta hundspår på vita golven. 
Det blir lättare när vi fått tag i mattor som vi ska ha. Åtminstone syns inte smutsen lika väl då ;)
Och så blir det mysigare. 
 
 
Här ligger hon den lilla skräpmaskinen och tittar på när jag städar.
Jag älskar henne trots allt :) 
 
 
Apropå hundar. Den är läser jag nu. Mysig!
Romantik och hundar. Kan det bli bättre?
 

man ska vara snäll med djuren

 
Det är skillnad på ägg och ägg. Jag väljer ekologiskt för jag hoppas och tror att hönorna som lagt de äggen har det bättre under sin livstid. 

samma samma

 
Wilma är gullig.
 
 
Jag stickar. 
Med andra ord - allt är som vanligt :)
 
Ha en bra dag!

underhållning

 
Om du är på jakt efter nåt underhållande att läsa. Läs den här!
Johanna, ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar för att få sin ekonomi att gå ihop. Då vinner hon storvinsten på Lotto och allt förändras. 
 
 

om du inte hittar mig

Om du inte hittar mig här då är jag bara tillfälligt ute på vift :)
 
 
 

spänningsroman

 
 
Liselott Willén har ett flyt i språket som gör att man kommer in i berättelsen på en gång. Huvudpersonen i boken är politiker. 
Text från baksidan av boken: " Med sitt kontroversiella förslag om ett nationellt DNA-register delar han landet. Ett riksdagsbeslut är nära förestående, och som en del av kampanjen lämnar han ett salivprov i direktsänd morgonteve. 
Ett par dagar senare hämtas han av polisen i sitt hem inför ögonen på hustrun Stella. Hans DNA matchar de drygt tio år gamla spåren på en ung flickas döda kropp."
 
Hur ska det gå! 

försjunken i trädgårdsböcker

 
Jag har upptäckt att Norrtälje bibliotek har en stor samling trädgårdsböcker. Vilken lycka :D! Jag ska låna alla. 
Igår lånade jag de här två. Jag har redan läst ut dem ;) och antecknat allt som jag vill komma ihåg i trädgårdsdagboken. 
 
 
Underbara blomstermänniska!
 
 
Härlig design, åt det japanska hållet. Inga gräsmattor. Det gillar jag. Intressant läsning om bl a marktäckare, häckar, rumsindelning .. ja you name it. Perfekt läsning nu jag jag som bäst håller på att fundera över hur jag ska utforma min nya trädgård. 
 
 
Vilken blomsterprakt det är i boken om Tasha, har aldrig sett på maken till överdåd. Inspirerande!
 
 
Titta vilka fingerborgsblommor! Hon gödslar med ett egengjort gödselvatten. Komockor och vatten blandas på våren och får stå och jäsa i en tunna. Sedan blandar hon 4 delar av den sörjan med 4 delar vatten och vattnar med. Luktar pyton. Alltså inget jag kan använda i vår villaträdgård...synd... grannarna skulle inte bli särskilt glada.
Hade jag bott på landet då hade jag definitivt provat. Mer magnifika fingerborgsblommor tror jag aldrig jag sett. Hennes luktärter får samma gödning, de är också fantastiska. 

ordning och reda i nya huset

 
Hit ska alla lakan när jag strukit och vikt. För det ska vara ordning i nya huset. Inget mer rafsa ihop och klämma in. Nä struket och vikt och snyggt. (få se hur länge jag kan hålla det)
Skåpet är jag inte jätteförtjust i...
 
 
men "knorvlorna" är fina. Det är färgen, den oranga som jag inte gillar. Vet inte om det går att måla för det är blank faner. Och på sätt och vis är det synd att måla ett originalskåp (även om det inte har nåt värde). Får se hur jag gör. Tills vidare får det vara sitt oranga jag. 
 
 
Ordning och reda, var sak på sin plats. Det blir så mycket enklare då. 
 
 
Hyllorna har till och med fått etiketter :)

måndagspresenter

 
Den här fick jag. Lyxtidning för 89 kronor. Ja någon gång kan man väl få unna sig..
 
 
Den här fick Gullegubben. Jag har lagt den inne på toan tillsammans med en penna. En liten överraskning när han kommer hem :)
 
 
Min tidning är oöppnad än. Den ska jag spara ett tag och njuta av efter att jag städat.... och tagit hand om tvätten. Syrummet har jag inte sytt i ... än, men där är bra att stryka och vika tvätt. Gott om plats att bre ut sig. 
 
 
- Wilma, vill du hjälpa till?
 
 

RSS 2.0