hittepå-falafel
Här skulle det varit en bild på finfina falaflar.
Men de blev så goda att de tog slut innan jag hann ta fram kameran ;)
Jag måste skriva ner så jag kommer ihåg hur jag gjorde så jag kan laga det fler gånger.
Allt fanns inte hemma utan det blev en ´tager vad man haver´ variant av falafel.
Recept: Kikärter, ett litet Zeta tetrapack. Mosas tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor och ett ägg. Smaksättning; salt, svartpeppar, cayenne, torkad koriander, spiskummin och hackad persilja.
Forma till lagom stora bollar, vänd i vetemjöl och fritera i solrosolja.
Äts med grönsallad, tomat och rödlök som dressats med en gnutta olivolja och citron. Sås att ha till: en klick creme fraice och hot tacosås.
Det hade blivit ännu godare med färsk koriander men det hade jag inte hemma. Ska komma ihåg det till nästa gång.
Kommentarer
Trackback