stickar medan snön faller

Säkert inte bara jag som inte kommit in på sin blogg idag. Blogg. se håller på att möblera om och allt slutade fungera ... men nu verkar det vara som vanligt igen. Det var då för väl :)

Femtitolfte gången jag stickade om islandströjan ... och den blev bra till slut. Skam den som ger sig! Tröjan blev något liten men det gör inte så mycket. Men jag är inte helt nöjd med garnet.. jag stickade i ett norskt garn som jag inte kommer ihåg vad det heter.. jag vet inte... men jag gillar inte känslan i det.
Jaja nu är den klar i alla fall. Min första islandströja. Det blir säkert fler någon gång (fast i annat garn).Jag har köpt en massa härvor i olika härliga färger så nu har jag hemma till vantar eller strumpor när sticklusten angriper mig. Någon gång ska jag sticka en tröja i såna färger... höstfärger. Lovely!Vilken vinter det är! Jag tror aldrig jag varit med om maken.
Wilma nästan försvinner i allt det vita när hon springer ut i snödrivorna. Hon älskar det!

Wilma är okopplad så mycket det bara går. Det är det här med flockkänslan och följsamheten som vi håller på att träna upp och det går inte med koppel på. Jag säger inget... tittar knappt ens på henne utan bara går iväg ... och kommer hon inte efter då grälar jag på henne! Hon verkar fatta grejen... det här blir nog bra tror jag.

För rättvisans skull håller jag på att sticka ett par vantar inspirerade av Border Collie (stickade ju schäfervantar här för ett tag sedan). Mudd i ögonens färger och resten blir svart och vitt.


Diva har hittat hem :)

Goda nyheter!
Jag fick ett telefonsamtal från Divas nya matte :D
Den tunga stenen som legat på mina axlar sedan vi lämnade av henne hos Försvarsmakten föll med en duns i golvet!
Det gick inte att hålla tillbaka tårarna när jag fick höra att allt gått jättebra, att Diva ätit, burit skor och sovit... i sängen :) (hihi, jag visste det).
Divas nya familj består av mamma, pappa och två tonårsbarn. Jag hoppas verkligen att det blir ett föralltidhem för henne. Jag tror det blir det.. nya matten lät redan smått förälskad :)
En månad "lånar" de hunden för att se att allt funkar och efter det skrivs hon över till sin familj.

Nu blir det ingen extrahund här (i alla fall inte på väldigt länge för då tror jag Gullegubben skulle flytta ;)). Dessutom behöver jag tid till mig själv och till Wilma. Fast jag saknar redan att inte ha nya hundutmaningar.... så jag funderar på att anmäla mig och Wilma till en lydnadskurs och kanske tävla i lydnadsklass ett... bara för skojs skull. Dessutom ska jag försöka träna upp Wilmas följsamhet... efter att ha levt med en schäfer som hade sådan suverän flockkänsla som Diva .. står jag inte ut med Wilmas lalala. Nä nu ska det bli annan ordning. Hon ska lära sig hålla reda på sin matte - och INTE tvärtom. Wish me luck ;)


nu har hon flyttat

Tack för allt stöd och lyckönskningar till Diva! All omtanke värmer! Verkligen! Det här har varit några jobbiga dagar.

Diva klarade lämplighetstestet med glans! Jäkla synd att hon har D-höfter annars skulle hon gått in i utbildning.
Hon skulle ha älskat det! 
Diva tyckte dessutom att testet var jättekul (jag också :)). Hon klarade gallertrappa, eldgivning, skrämselgrejer, gripande, kamp och allt vad det var lätt som en plätt. Gissa hur stolt jag var :)
Jag visste det - hon är en fin hund!

Efter testet fick vi en utvärdering av testledaren... Kapten nånting.. och det var bara lovord. Jag fick så mycket beröm för hur jag tagit hand om hunden att jag blev stolt över mig själv också! (jag sög åt mig allt beröm som en svamp ;))
Hunden är väldigt bra, sa han. Fint socialiserad, positiv, välvårdad, trygg, orädd, en härlig hund osv

Jag fick väldigt dålig information innan testet om vad som skulle hända Diva då vi lämnat henne. Men det visade sig bara vara en kontorstant som samordnar det hela som var oproffsig (otrevlig var hon också). Det hade varit skönt om jag vetat mer innan så jag sluppit oroa mig!
(övrig personal var väldigt bra)

Med i publiken på testet var ett par människor från olika familjer som ev är intresserade av Diva. Jag fick prata med dem och de fick fråga och jag berätta om hunden allt de ville veta. Det kändes bra. I morgon ska jag ringa och få reda på om någon av dem blir Divas nya familj.
Så just nu vet jag inte om Diva tillbringat natten på Hundtjänstenheten eller om hon fått åka "hem". Undrar om hon kan sova nåt..jo säkert hon måste vara dötrött i huvudet av alla intryck.

Det var grymt tomt i huset när vi kom hem från Hundtjänstenheten... ingen stolleschäferenergi fanns kvar. Det var som om luften var annorlunda. Jag saknar henne. Men nu när jag vet att kommer att få en familj så känns det ändå bra. Min egna hund, Wilma var glad faktiskt.. jag tror hon tycker det är skönt att få ha matte för sig själv :)sista natten med gänget

Idag gör jag mitt bästa för att vara tapper. Lyckas inget vidare..
Divas sista dag och natt tillsammans med oss.

Vi gör dagen så kul det bara går. Allt är för sista gången i dag...I morse började vi med bolllek och promenad och sedan gick vi till zooaffären och köpte en ny pipleksak. Diva och Wilma har haft jättekul med den. Diva fick pussar av personalen på zooaffären :) de kommer att sakna henne också.
Till middag blir det hundmat med stekt lax, ja varför inte :) och till kvällen en sista nosaruntkvarteren promenad. Diva ska få välja var hon vill gå. Och om någon undrar var lilla fröken vargöga ska sova... :) kan jag tala om att det inte är på golvet ;)Fem månader var hon när hon kom till oss.
Nu har det gått ett helt år.
Söt med jätteparabolöron.Diva.. oftast i full fart genom livet... Lycka till!


prenumererar

Man blir så glad när det ramlar ner nåt annat i lådan än reklam och räkningar :)
Andra numret av Lantliv kom idag. Jag gillar den tidningen fast jag blir lite smått sjuk när jag ser allt fint, all fin inredning. Vill ha jag också!Jag har lyxat till det ordentligt och tagit en prenumeration på den här tidningen också. Hemslöjden heter den. En underbar tidning, precis i min smak. Jag visste inte att den fanns förrän vi var hemma hos pappsen och jag såg den hos honom. Jag snodde med mig ett ex hem och nu väntar jag med spänning på att den ska börja dimpa ner här också.efterlyser en sansad vargdebatt

Varför kan inte teve anordna ett sansat "runtbordet-snack" om varg med alla åsikter representerade, med fakta och forskning och politik istället för dessa hysteriska debatter där folk sitter i biorader och skriker i mun på varann?
Jag stängde av programmet Debatt, orkade inte se eländet! Orkade någon titta på det?
Debatten i Kvällsöppet var något bättre men hade samma upplägg.Diva skruttan

Jag har varit blogglat ett tag. Det är lite tungt nu. Sista dagarna innan schäferplutten flyttar. Men... den som sig i leken ger... antar jag. När hon tittar på mig med varm blick full av tillit känns det fördjävligt. Jag säger som jag skrev i utvärderingen som Försvaret ville ha..en av frågorna var - Skulle du kunna tänka dig att vara fodervärd igen? Svar: Ja, men bara om jag har intentionen och möjligheten att behålla hunden om hon inte passar som tjänstehund.
Det svåra är ovissheten. Var kommer hon att hamna? Att inte veta, inte ha kontroll över hennes öde. Visste jag bara att och var hon blir placerad skulle det kännas mycket bättre. Men än vet jag ingenting.

scheisse

Minsta storleken gjorde jag. Men nä den blir för stor i alla fall. Alldeles för vid runt magen. Man skulle kunna ha den om man väntade barn! Jag var tvungen att sticka nästan klart innan jag kunde prova och det ser inte klokt ut. Modellen är tydligen sådan. Jättevid. Scheisse! Annars gillar jag ju den. Gillar mönstret på oket. Nu är frågan,ska jag riva upp och göra om efter annat mönster som inte är så in i bängen stort och göra likadant mönster på oket på den nya eller ska jag lägga tröjan till handlingarna... kanske skicka till systerdotter som är gravid hihi. Känner jag mig själv rätt ... ihärdig till tusen .. så kommer jag att göra om, riva upp och börja om.
det vill sig inte

Nä nu går det inge bra.
Först stickade jag blå-lila vantar... det ena nystanet var melerat men jag tänkte att det blir nog bra ändå... men jag vet inte ..på ena vanten ser det blå nästan svart ut. Inviket har väldigt olika färg men eftersom det inte syns sedan så gör det inte så mycket. Jag har tummarna kvar att sticka fast jag är inte riktigt nöjd så det är risk att de blir liggande...Då fick jag en idé om att sticka en annan slags mudd. Den snurrade sig i kanterna och blev mysko. Så den idén skippades.Då började jag på ett par i lila-vitt. De blev jättestora. Näe..vad är detta.Då började jag på ett par liknande fast gjorde mindre. Längre än så här kom jag inte för vid det här laget var jag less på vanteländet. De gör jag färdigt någon annan gång... eller inte.Jag köpte garn till en islandströja istället. Den här. Men när jag kommit så här långt tyckte jag att den blev alldeles för stor...Sjuttielfte gången gillt!
Bara att börja om. Så här långt har jag kommit. Nu stickar jag samma tröja fast i en storlek mindre.
Snart dags för ärmarna.. och om det inte blir bra .. då ska jag virka nåt :)!


hundratals ord för snö

Det lär finnas hundratals ord för snö. Jag funderar på vad den här typen kallas. När utomhus är som en frys som behöver avfrostas. Först var det fuktigt sedan sjönk temperaturen något och nu är det tungt med frost på allt.
Fantastiskt vackert! Om det skulle komma solsken på detta.... Wow!Wilma fick följa med på min fotorunda. Springa som hon ville i lekparken. Men när vi skulle in ville hon inte. Jäkla hund! Det värsta jag vet är när hon bara lalala... och tittar åt ett annat håll när jag ropar. Hon gör så ibland. Men inte så ofta som då hon var yngre. Wilma har inte alls samma flockkänsla som schäferplutten. Hon är mycket mer självständig. Flockkänsla - det gillar jag!Så här ser min trädgård ut idag. Växthusbygget får vänta tror jag ;)
Att tänka sig att allt ska börja leva igen framåt våren...små gröna blad spricka ut.
Vad anpassade våra växter är till klimatet. Otroligt.Den här stackarn som bor inne i kompostgallret, inbäddad i löv är däremot inte alls anpassad till nordiskt klimat.
Det är synd om olivträdet nu. Överlever det... jag kan inte tänka mig det. Det ska bli så spännande att packa upp det i mars-april eller nåt sånt och se efter.  

Bilden är tagen för några dagar sedan. Då var det sol och en helt annan typ av snö. Bomullssnö :)


jag måste städa

Det finns en väldig massa ludd i en leksak! Eller i två rättare sagt. Två för 35 kronor, klart jag inte kunde motstå. Wilma bar stolt hem leksakerna från zoobutiken. Sedan tillbringade hon och Diva hela fem minuter med att ha ihjäl dem... obducera leksakerna till oigenkännlighet.
Fem minuters kul för trettifem spänn... ja ja det kanske det var värt för riktigt roligt hade de :) Nu är det ludd överallt! Så förutom hår överallt, för båda hundarna fäller - samtidigt, är golvet fullt av vita luddtussar. Det är så fint så ;)
fungerar igen

Nu funkar lilldatorn igen. På hela kvällen fick jag inte igång den. Skärmen var svart och tyst. Och så kommer Gullegubben hem och jag ber honom kolla på datorn. Då går den igång medsamma. Retligt!
Fast himla bra att den inte gett upp sin sista suck. Jag hann bli lite orolig.

Ute är det mjölkvitt, en tjock dimma ligger som ett lock över samhället. Termometern står på 9,7 grader.
Hundarna har börjat fälla. Mitt i vintern, knasigt.  Dammsugaren går varm men trots det är det hår överallt, precis överallt! En släpper ljusa hårstrån som syns på mörka ytor och en släpper mörka hårstrån som syns på ljusa ytor... jättekul...not !
Nästa gång ska jag skaffa pudel som inte fäller alls... nä jag skoja bara.

Idag är det två veckor kvar tillsammans med schäferplutten... bara två veckor. Jag ska mejla Försvaret idag och berätta lite mer om henne inför placeringen. Måtte de hitta ett bra hem åt henne. Hos snälla människor.datorpaj och vantar

"Schäfervantarna" är klara. Matchar Diva schäferplutt perfekt :)
Får välan för rättvisans skull sticka ett par "Border Collie" vantar också, så inte Wilma blir avis ;)Fast just nu har jag inte tillräckligt med svart garn till BC-vantar så nästa projekt fick bli de här i blått och lila.
Jag har en vantperiod just nu som synes :)Jag tänkte vandra runt och hälsa på hos er bloggisar men min bärbara som jag kan sitta med vid varma kaminen har slocknat. Hoppas det inte är nåt allvarligt fel... Nu sitter jag i källarkontoret och skriver. Fingrarna är iskalla (måste nog sticka mig varma fingervantar ;)), här är alldeles utkylt. Nä jag får vänta med att komma och hälsa på hos er lite senare, nu måste jag upp och värma mig.

schäfervantar

Jag håller på att sticka ett par schäfervantar.
Inte vantar till en hund eller av en hund
utan vantar inspirerade av en hund.
I hennes färger..grått, svart, vitt och guld.

Sötaste schäferplutten.
De vantarna kan jag snosa på när hon har flyttat...
för hennes päls luktar precis så, som yllevantar :)en blick säger mer än..

...tusen ord.

Det gamla talesättet gäller verkligen vid kommunikation mellan hund och människa.
Hundarna är fena på att läsa oss!


ute med hunden

 

Flingor singlar i ultrarapid från en himmel målad i pastellblått. Jorden vrider sig sakta bort från solen som vid horisonten skiftar från gult till en flämtande orange låga. Det är som om tiden går långsammare för ett tag, strax innan det skymmer denna januaridag.


Björktrastarna samlas i stora flockar i rönnbärsträdets topp. Knirpar och knorpar förnöjt med magar stinna av de sura bären. Nästan samma ljud som mina kängor gör i snön. Inga av fåglarnas vanliga maracas hörs. Bara detta förnöjda knirpande. Under trädet är marken rödfläckad av bärsaft.


Det är stilla och tyst i kvarteren. Däckens ljud dämpas i det vita mjuka. I husen tindrar ännu stjärnor och ljusstakar fast tankar på pepparkakor är förbi, paketen öppnade och det glansigt röda pappret lämnat på återvinning.


Fröken schäfer drömmer att hon är en husky. Att hon drar i flock över vidderna med snön sprutande från tassarna. I en allt snabbare takt. De vidsträckta vidderna. Vitt. Inget är i vägen. Inget stör rytmen i den raska traven. Ett med ursprunget, ett med alltet. Tungan blir lång, blicken fjärran. Rytm. Flock.


Hennes människa väcker henne ur drömmen. Dessa långsamma människor. Hon önskar att hennes människa kunde drömma drömmen med henne.


mönstrade strumporI helgerna har jag roat mig med att sticka strumpor.

Mönster från Drops Design. Det här och det här.
Fast jag gjorde om hälen på andra strumpparet för som mönstret angav att man skulle göra blev hälen för smal tyckte jag. 
Jag har nästan stickat klart sista strumpan men vete sjutton om det ljusgrå garnet räcker... hoppas. För den lilla garnsnutten är allt som finns kvar.

Nu är jag sugen på att sticka en "islandströja". En sådan med mönster kring halsen och stickad på rundstickor. Måste bara köpa mer garn. I vanlig ordning har jag inte så det räcker. Typiskt.

riktig vinter

I natt hade vi neråt tjugofem grader. Det är riktigt kallt för att vara på våra breddgrader. Pelletspannan knaprar pellets för fulla muggar och braskaminen matas med en stadig ström av vedträn. En riktig vargavinter...

Hundarna har inget emot kylan.. fast Wilma fryser lite om tassarna. Jag klippte dem för att inte snön skulle fastna så mycket och nu är hon nästan barfota stackarn, ändå vill hon vara ute. Diva är inte brydd om kylan alls, hon är bara lycklig. Skuttar i varenda snödriva. Gå på gatan snyggt och prydligt... nä...det är inget för Diva.  Mycket roligare att skutta i djup snö. Det är svårare än vanligt att promenera med henne, men kul har hon :)


en kula i magen

Jag blir så jävla ledsen och arg och samtidigt uppgiven.  
Fy fan för att tillhöra mänskligheten. Jo så känns det. Jag är inte stolt över min art. Inte ett dugg.

Sju av de tjugofem vargar som skjutits har vådaskjutits. Alltså de har blivit så illa skjutna att de sprungit omkring med kulor i kroppen innan de så småningom avlidit. Sju av tjugofem!!!

Jag orkar inte med det här. Så får det inte gå till.

Vad är det med er jägare som är så skjutkåta på varg att ni inte ens ser till att ni har dem i sikte! Är ni fullkomligt idioter?


För övrigt tycker jag
att det ska finnas plats för fler stora däggdjur än människan, även rovdjur. Det finns plats på den här planeten. Och vi människor har redan ockuperat mer, mycket mycket mycket mer än vår beskärda del.
Vi har INTE tjing på planeten.Vargjakten
mer om vargjakten  (på den sidan kan man hitta till protestlistan mot licensjakten)


tillbaka

Vi hade en mysig helg tillsammans med familjen. Med gamla pappa som tack och lov nästan är piggast av oss alla. Systrar och syskonbarn och ett syskonbarnbarn som ska födas till våren. Nästa gång vi träffas kanske inte blir förrän till sommarens barndop. Systerdotter fick det rosa babytäcket som jag sydde... nu får vi se om det blir
en dotter. Jag tror det :)

Min systerson (han som tappar andan) tog ett nyårsdopp med kompisarna. Vilka galningar!!!


 

Här hemma har det kommit en massa snö. Solen glittrar i allt det vita. Året börjar bra :D


RSS 2.0