fransk lavendeltvål

Maken kommer hem från jobbet, iklädd blåbyxor och en mössa som gör att han ser ut som en smurf, (hur söt som helst). Men det verkar som om han har rullat runt på backen, så skitíg är han.
Han slänger av sig jobbarjackan, smurfmössan och går till badrummet och fattar, med kolsvarta händer, tag om min nyinköpta franska lavendeltvål!

Jag känner att jag vill skrika NEEEJ!! 

men jag håller käft, jag inser ju att han för sjutton måste få tvätta händerna.. och det är den enda tvål som ligger framme..

Drömmen mötte verkligheten - ännu en gång..


shopping

Var till stan och gick i affärer och kom hem med lite smått och gott.
Hittade en klänning och en kofta från Odd Molly som jag blev helt förälskad i.
Klänningen med en kjol nästan som en kolt.. såååå fin!
Tänk vad bra man mår när man får göra av med pengar ...hi hi.

Det blev en lavendeltvål också.. sedan jag såg filmen Parfymen så är jag helt såld på lavendel.
Och så blev det förstås ett besök på antikaffären ... fast jag vet att jag inte borde gå in där..aja baja... kom ut med en tavla, en porslinshund till samlingen och en burk.
 
Burkar kan jag bara inte låta bli... det är helt hopplöst! Snart har jag burkar överallt... men den här var full med djur: hästar och grisar och får och kor... hur gör man för att motstå det?
Det hela kanske slutar med att jag sitter på hjärnskrynklarens soffa för att reda ut denna burkmani!

Och till sist blev det några garnnystan. Vitt ylle till en pläd jag håller på med och ett tunt bomullsgarn i de mest underbara vårfärger... ska bli fingerlösa vantar (bra när man går med hund) eller sommarsockar... har inte bestämt det än.


image154

rosor i kruka

Nu börjar trädgårdslängtan sätta in på allvar...  i uterummet står några rosor som glömdes kvar i höstas.

Jag tog skott av New Dawn och glömde sedan krukan i uterummet. Där är helt oisolerat och lika kallt som ute men rosen har klarat sig alldeles utmärkt.
En annan kruka med en ickehärdig ros, ursprunget är en kvist från en blomsterbukett, blev också bortglömd därute... den är ändå grön och fin (blommade sent och blomman torkade på kvisten, har inte haft hjärta att ta bort den).
I vanliga fall brukar jag övervintra de känsligaste typerna inne... men det gick tydligen bra så här med.. kanske för att vintern varit mild.

image148

image149
New Dawn


image151
Namn okänt

Lampan ett billigt fynd ska vitmålas.

image153


ett öga rött

image147

...image145

fräcka fredag

image144

fint och fult


Utmanad av Ellasinspiration att visa det finaste och det fulaste jag har... det finaste var lätt... men det fulaste.....finns så mycket  ALLTFÖR mycket.

Finast är stolarna som jag fått efter mormor. Mest för att de påminner om henne. En liten, lagom rund tant som mest gick omkring i sitt kök mellan diskbänk och spis. Och som sparade alla veckotidningar i en kökslåda så att vi barn kunde klippa ut klippdockorna när vi kom på besök.

image140

image141

det var svårt att välja den absolut fulaste saken... men mot slutet så stod det mellan dessa två:

image142

image143

Vann gjorde - klockan. Repig och går baklänges .... kan inte bli värre.

Naken bara för dig

Naken, bara för dig...

Till minne av katten Stefan, världens underbaraste katt (jo o det är sant).
Du älskade att "flyga låda" ... du kunde apportera... och du följde med matte på skogspromenader (om hon inte gick för långt)...
image137

klippbok

mer gottis från samma klippbok.

Minimalism ... not so much... på det glada 70-talet

image132

image133

image134

image135

lite fredagspyssel kanske?

image136

dagens dikt

Tittade i mina gamla klippböcker och hittade den här, författare okänd.


Ögonblicket

...Och jag slet vingarna av fågeln och sa: flyg då!

Blödande såg den på mig och sa:
Inte flyga, men jag kan sjunga för dig.

Ännu mer förbittrad sparkade jag den in i väggen och skrek:
Sjung då!

Döende såg den på mig och viskade,
Inte sjunga, men jag kan dö för dig.


image130

fredagens meditation

varm sand mjukt i varje steg...

image132

image131

boot camp


Tillbaka från torsdagskursen.
Okoncentrerad matte och okoncentrerad Wilma.. det gick sådär (fast Wilmas bästa belöning, ett gosedjur följde med).
Vi får ta oss i kragen och träna träna och träna lite till. 
Gå fot med kontakt, gå bakom och inkallning är läxa till nästa gång, som är den sista. Veckan som kommer blir det boot camp. ..

image128
Matte, Gosan ska med!

sockervadd


Små lätta moln ser jag på min himmel, min himmel som är blå....
Moln som sockervadd och jag tror minsann att grönt vinner!

Småkillarna har gjort cykelgupp av vägverkets grushögar och tonårstjejerna bredde ut en pläd i parken och la sig och messade och fnittrade.. tänkte inte vad mysigt ni har det i solen utan - akta er så ni inte får urinvägsinfektion... och ta inte av mössan... lika bra att jag inte fick någon Gabriel då han fått höra sådana där förnumstiga saker hela tiden..

image127

solen tittar in

Veiron lapar sol... värmer så skönt i skinnet.

image125


-  men inte på bordet...!! GÅ NER FRÅN BORDET!, skrek matte upprört
-   Jag hör VÄLDIGT dåligt nu... , svarade Veiron
image126

nakna damer på nedre botten

När jag ändå är i farten..

Bodil Malmsten skriver i sin blog dagen före premiären av hennes pjäs Nakna damer på nedre botten mittemot :   "Jag var på vippen att borsta tänderna med febertermometern. Jag känner mig som han som ramlade från en skyskrapa och vid passerandet av ungefär 39;nde våningen sa: "Än så länge går det bra"......"

(hum..först nedre botten och sedan 39;nde våningen... undrar om hon skrev så med flit... ja säkert.. är det någon som har full koll på orden så är det hon)

Det kommer att gå så bra Bodil.. oroa dig inte!

Min favorit av hennes böcker är (so far, har inte läst alla) Priset på vattnet i Finistére. Om hennes hus vid atlantkusten och hennes trädgård och mullvadar och rosor ... man blir lycklig av den boken.
Sedan dess har hon sålt huset och trädgården. Bland det svåraste att göra... i en trädgård finns så mycket drömmar nergrävda..

lavendel och åtrå

Lite kultur kan väl aldrig vara fel så här på morgonen...

Satt uppe sent igår, halv ett ett.. och såg på film på tv1000.
För en gångs skull visade de nåt sevärt. En filmatisering av Patrik Süskinds roman Parfymen med samma namn.
En mustig och poetiskt vacker skröna. Det är Frankrike och 1700-tal. Vita peruker och pudrade ansikten och smuts och svett och blomdoft och åtrå och ond bråd död (vad mer kan man begära av en film?)

Den unge Jean Baptiste blir så besatt av en kvinnas doft att han gör allt, till och med dödar för att fånga doften på flaska.. han blir lärling hos en parfymmakare, spelad av Dustin Hoffman till oigenkännlighet vitpudrad och perukförsedd. Filmen lyckas förmedla alla dofter... otroligt skickligt.... jag kommer på mig själv med att sitta framåtlutad med vidgade näsborrar.

I en scen så skördas lavendel, bondkvinnor i stora kjolar skär av knippen från lavendelbuskarna som sträcker sig i fält långt bort i horisonten. Man måste bli berusad av att stå i den doften!
Jag kommer helt klart att köpa lavendelknippen på trädgårdsmässan efter detta! Kosta vad det kosta vill  (de brukar vara svindyra).
Filmen får mig att tänka på författaren Italo Calvino... lite drömlik... allt är möjligt. Klätterbaronen av Calvino är en favorit.image124
bild ur Örtmedicin och Växtmagi

spökerier

Nu är jag glad igen.. allt måste bara funka. Tack!

Såg just på Det Okända ... hu!
Kan inte låta bli att titta på såna där program men ni spöken som läser det här - kom INTE och hälsa på hos mig för jag är VÄLDIGT mörkrädd!

Dagens spökerier var inte alltför läskiga, det var i en matbutik... mjölk och fiskpinnar ... jag menar .. hur farligt kan det va?
Jag gillar programledaren. Undrar vad det är som gör att man gillar vissa människor?.. utan att man träffat dem ens... medan andra tål man inte... fast man inte känner dem heller..
Vissa skådisar får mig att byta kanal direkt - jag ger inte filmerna en enda chans... kanske en bra film - vad vet jag .. har inte sett den.
Kanske det är att en del människor känns mer äkta .. nej.. jag vet inte.

trött

Jag blir så TRÖTT ! Det går inte att komma in på bloggen på kvällstid... få se om det här inlägget kommer att funka.. Tydligen ska det bli bättre efter fredag.. tror det när jag ser det.

image123

svarta hingsten

Hästarna har i alla fall fått  komma ut på grönbete.

image120

Flickrummet var fyllt av hästbilder..finast var den bruna med vit bläs... hela snedtaket var tejpat med lippizianerhästar, vita med stolta nackar och ponnies, lurviga och sååå söta ... stora bilder med vikränderna kvar..
Vi red runt garagebyggnaden - runt och runt, en fot fram och hästen skänklades i galopp. Hästen var blekblå och det stod Crescent på sidan av den men den flög ändå fram - värre än Svarta Hingsten..

image121

vem vinner?

Snön yr från taken..löven virvlar runt i tripplar och kvadrupplar på gatorna... jag drar ner kapuschongen långt så bara min fruset röda näsa skymtas...

Vem vinner?:

image117

Det ska bli varmare säger vädertanten...

Jag tror henne... ska tvätta trädgårdshatten ... måste vara beredd!

image118

Engelska pelargonen förärar mig med en (1) blomma. Man får vara glad för det lilla... det gör inte så mycket ... bladen på den är bäst...de luktar sååå gott, kryddigt, pepprigt..

Snart är det trädgårdsmässa.... längtar....

image119

rykande hett

Gjorde efter Kajsas recept, smeten skulle ringla längs sleven och allt vad det var och allt såg bra ut. Finare våffelsmet får man leta efter!
Det rök om järnet och luktade lite mysko till en början (dammet som brändes bort)...

Ett rykande hett tips till alla våffelmakare out there... smörj båda sidorna!

image115

Gick bättre sedan... Är den inte snygg? .. så perfekt du är mitt lilla våffelbarn...  
Hundarna fick smaka :  
 -Inte mer än rätt, sa Veiron

image116

Veiron har fått nog

Alltså jag börjar bli SKITless på den här maten. Kan du inte servera något annat än små bruna pluppar?? Varför ska bara ni få våfflor?

image113

... jag TÄNKER INTE äta det här!

image114

från våfflor till smärta

från våfflor till smärta... ja kanske steget inte alltid är så långt...

ett urklipp som jag sparat, uppnålat på min anslagstavla så länge att det blivit torrt och gulnat.. har hjälpt mig i svåra stunder. Det var en intervju med Marie Bergman, sångerskan, i en tidning (vilken har jag glömt):

"...Jag hade en dröm som hjälpte mig. Jag såg mörkret gestaltat som en stor svart urgammal tjur. Ur ena ögat rann en tår, den var ledsen. När jag frågade varför den hade kommit i min dröm, svarade tjuren att den kände sig missförstådd. Den kunde se den mörka tjurkraften löpa amok i världen och bli till ondska. "Jag är inte ond, men jag kan inte kultivera mig själv", sade tjuren. "Det är ni som måste sättta mig framför plogen, jag är bara en gammal urkraft, en del av livet.". ...
Jag tänkte - "så det finns en tillit ändå..." Det hjälpte mig förstå, att utan mörker existerar inget ljus. Livet är beskaffat på det viset. Om vi lärde oss det, vågade acceptera och utveckla de tankegångarna skulle vi vinna mängder av kvaliteter. Smärtan blir inte enbart meningslös, utan en väg att kunna uppleva glädjen och njuta av stunden. "Färgerna är barn av ljus och mörker", som gamle Goethe sagt. Det tycker jag är bra. Det är ju en låt för sjutton ....."

veckans burk

Det blir våfflor idag.
Tog ner järnet från högst upp i skåpet. Ooops lite dammigt... länge, väldigt länge sedan jag gräddade våfflor. Har letat recept och nu är frågan vilket jag ska använda..
Kajsa Wargs orginalrecept är väldigt frestande men jag har ingen créme fraiche hemma, kanske gör jag den ändå men med vanlig grädde... Man tager om man så havfa kan.. som den kära människan skulle ha sagt.
En del recept är det bakpulver i ... undrar om de blir fluffigare då?
Våfflorna måste bli frasiga och fluffiga..annars får det va... och så blir det hjortronsylt till och vispad grädde... mmm

image112

ny dag - nytt hopp

Påsken bugar och tackar för sig.

image110

idag är en ny dag...

Ny dag är nytt hopp säger Veiron.

image111

sötnos

image108

image109

fått stryk

image107

änglar finns dom?

Grattis GABRIEL och RAFAEL , ni har namnsdag idag!

Lyssna och njut!

http://www.youtube.com/watch?v=tDlbPjDe91Q  


Gabriel är det vackraste namn jag vet... om jag hade haft en son så hade han hetat så.

Ärkeängeln Gabriel ska du kalla på om du behöver hjälp med kommunikation och Rafael kallar du på om någon är sjuk, människa eller djur.    För du tror väl på änglar?


image105

grönsaker

image104

badanka

image103

inget napp än

Nu känner jag mig riktigt duktig.
Städade badrummet. Sedan gick jag med hundarna i sena eftermiddagsljuset samtidigt som köttfärslimpan gjorde sig klar i ugnen.

Veiron fortsätter envist att lägga ut spår... inget napp än.. ..

men var är grabbarna?

Veiron har vårkänslor. Hon har lagt ut ett spår i byn som leder till vårat hus och varje dag så står hon och väntar...

image102

före...efter

Satt och sydde som ett litet troll till sent på natten. Men nu banne mig är det nästan klart.. fattas lite fållning och strykning... det är fem stolar totalt.
Hoppas bara att tyget passar till tapeter och annat som ska bli i matrummet. Hade glömt bort en soffa som ska stå i närheten och den går i beige och lite rött och grönt.. hmmmm.... ja ser det för tokigt ut så blir det till att sy av annat tyg.


Före:

image100

Efter:

image101

grattis jättekvinnan Gerda!
Gerda och Gerd har namnsdag. Grattis! Ni är ca 25 000 stycken som firar idag.

Namnen betyder ungefär den som skyddar eller hon som hör till gården. Och det blev populärt genom Tegnérs dikt om jättekvinnan Gerda (1880-tal) men är inte så poppis längre... nu är det Vilma, Maja, Ella... och killar ska visst heta William.. det är inte högtravande dikter utan Skärgårdsdoktorn som ger namn åt ungarna...

Det händer annat idag också:
Alla troll och häxor kommer tillbaka från Blåkulla. ..ja välkomna hem eller vad säger man?

Och man kan få veta hur sommaren ska bli:
Fint väder idag = fin sommar  (det ser lovande ut här ... solen gassar!)
Regn och molnigt idag = regnig sommar

Och så kan man piffa upp sig idag:
Om du tvättar dig i rinnande vatten idag så blir hyn klar och
om du dessutom tar ett hopp över en bäck så kommer din kropp att vara lätt det kommande året.
Visst är det himla bra?

Glad Påsk

Och sedan ringer syrran från årets pimpeltävling och önskar Glad Påsk... mest för att malla sig om att de hade strålande sol ...minus fem... och en massa snö... om jag känner henne rätt. Nej ska inte vara avundsjuk...(svårt).. hon är den som är bäst på att hålla familjen samman och ringa och så.

Nu har jag klippt ut och zick zackat alla delar till mina stolsöverdrag. Tråden också slut, först tyget.. sedan tråden... men nu har gullegubben köpt mer tråd också så nu har maskinen gått varm.
Allt medan killarna åkt final i konståkningsveemet. Adrian och Kristoffer på 13:e och 14:e plats - BRA JOBBAT!

Hundarna har tagit det ganska lugnt... undrar om de hört talas om att jag skrev att jag skulle sälja dem - billigt..

minns bättre påskar

I fjol var vi i Njakkaure på pimpeltävling den här tiden. Det är sånt man ska göra på påsken.... i år är vi bara hemma..trist. MInns ...
Jag och maken fick tre firrar totalt ...kom näst sist. Tur i tävling och spel.... not so much..
Syrrans pudel tyckte det var en mycket suspekt sysselsättning... typiskt fjollig pudel. Wilma fick en ny Huskey-kompis de trampade fotspår på hela isen när de sprang och busade.
Solen sken en stund sedan växlade det till busväder. Brasorna sprakade längs hela sjökanten och det grillades korv och palt och kött och mackor..
image98

image99

skridskor och pilska hundar

Gullegubben har köpt mig mera tyg. Nu ska här sys!
Jag ska knäppa på teven och kolla konståkning samtidigt. Isdansfinalen är inte idag - fel av mig - utan imorrn. Så det blir till att titta då också..

Har jag riktigt tur så håller sig jyckarna lugna... men det är nog att hoppas för mycket. ..

HORMONERNA SVALLAR!
Båda tjejerna löper nu och i brist på killar.... MY GOOD! Min hund är lite butch tror jag.... kolla bara hennes ansiktsuttryck....... - hon luktar såå gott matte!
Ska det vara så här nu i tre veckor..... HJÄLP!          

Någon som vill ha två hundar billigt?

image94

image95

image96

konståkning

Snön vräker ner. Stannar inne och tittar på isdansen. Finalen är i morrn måste nog slänga ett öga då också.
Jag hejar på ryssarna -  finaste dräkterna - de såg ut som påskägg... passande en dag som denna.
Och de åkte till häftig rysk zigenardans!
De ligger tvåa efter dagens tävling så de har fortfarande en chans, leder gör Frankrike.

image90

Men jag saknar ...Grieve hette han va?...den gamle kommentatorn.. för han hade alltid så sköna beskrivningar av färgerna på åkarnas kläder .. hallonblått... blåtirslila .. och liknande. Kläderna är ju halva nöjet med isdansen och det hade han fattat.

Publikfavoriterna idag var helt klart skottarna, vi som tittade fick till och med veta vad han hade under kilten.... nej missade du det? ...va synd..

Apropå vad som finns under...

image91


Priset för fulaste utstyrsel tog det här paret, hur tänkte de?  Vad var inspirationen urtvättade trasiga pyjamasar eller?

image92inget tyg - inget glad

Typiskt  j - vla skit ! Tyget räcker inte..  och jag som hade kommit igång så bra.... och nu börjar jag fundera på om jag ens har valt rätt ... kanske jag skulle tagit en annan färg?

Ja det är hur det är med det. Jag köper mer tyg, gör överdragen färdiga och så får jag väl sy andra sedan om de inte blir bra..
Typiskt mig också - kastar mig in i projekt utan att ens ha tänkt igenom ordentligt...

image89

väntans tider

Serveras det mat NÅGON gång i det här huset?
man får tydligen sitta här och vänta tills man somnar...!

image88

girl power

Först var det gullefjun och sedan kom dagens andra glädjeämne. So far so good.... denna skärtorsdag... undrar om man kan bjuda maken på pannkakor..?

MYCKET liten tjej i soffan hos Malou, drygt metern i strumplästerna.
Hon fick mig och hela publiken att skratta och le!

Hon berättade bland annat hur hennes pappa förklarat för henne när hon var liten och hade börjat fundera på varför hon såg så annorlunda ut. Han sa ungefär så här:

-Det är så att du har fått en GÅVA!  Den gåvan gör dig mycket speciell för du kommer aldrig att vara som alla andra.

Var inte det HIMLA fint sagt?

image87

gullefjun

det var en kyckling som hette Gullefjun ... som skulle ge sig ut på promenaaaaaad.... och solen lyste och fåglar kvittrade....och hela världen var så hjärtansglaaaaaaaaad.... la la la la la lalalal la la laa lalala la la la lala lala


image86

veckans burk

image85


kommande events

Det kom en inbjudan med posten till seminarium med Ken Ramirez och Kathy Sdao som går av stapeln 7-8 juni. Jag är bra sugen på att gå ... ääääälskar att lyssna på prat om hundar och träning........får aldrig nog faktiskt.

I fjol var jag och lyssnade till Kathy när hon var här med Bob Bailey den berömde.
Men det var hon som stal showen totalt. På ett typiskt hysteriskt levande amerikanskt maner så höll hon låda så trötte Bob knappt fick en syl i vädret. Ni som inte varit och lyssnat på henne - gör det!
 
Det var ett bra seminarium, mycket tack vare miss Sdao ......men jag hade ändå blandade känslor när jag gick därifrån...  publiken bestod till stor del av folk som till yrket höll kurser eller var hundpsykologer eller liknande .....

Det betyder att lokalen var full av "experter". 
Kathy och flera i publiken gav nedsättande kommentarer om hur dumma eleverna deras var och hur de inte fattar någonting... och vilken bedrift det är att få dessa korkade hundägare att begripa hur de ska göra...
(Bob Bailey sa inget sådant - good on you Bob.. good on you...)

Jag blev både arg och ledsen... ok tyck vad ni vill .....men håna inte era elever med hög och "för jag är bäst"- stämma ..... det är dessa "dumma" elever som ger er eran inkomst!
Och kan det kanske vara så att det krävs en bra lärare och pedagog för att lära ut på ett bra sätt?


ett exempel:
Till vänster om mig satt en man och en kvinna och diskuterade sina elever och det lät ungefär så här:

Kvinnan:   - nu har jag bokat in många fler än vad som får plats på min aktivera-hunden kurs på lördag för de idioterna kommer ju aldrig ... sist kom bara 3 av 10.
Mannen:   - ja visst är det hopplöst... ja menar man kan ju inte planera då man inte vet om folk kommer... det är alltid så där ... folk är helt omöjliga..

jag sa inget högt till dem men tänkte i mitt stilla sinne att om deras kurser varit riktigt bra så skulle nog deltagarna ha dykt upp... jag tror också att om man har den här inställningen till sina elever så "lyser det igenom" och eleverna känner sig inte väl till mods.

Jag var på vippen att skriva en upprörd insändare till Canis som i sin uppföljande artikel om seminariet inte nämnde ett ord om skitsnacket utan det var ensidigt bara lovord... men det blev aldrig av...

I december kommer jag i alla fall med all säkerhet att gå på Adventure Dog Conference. I år ska det handla om Farliga hundar ur olika vinklar. Så spännande. Jag har varit med på två av konferenserna tidigare år och det har skitbra. Alla olika meningar får komma till tals.... från ex IMMI till Jeppe Stridh..... och en ÖPPEN dialog.
Min respekt till er på Hundutbildningsgruppen som anordnar det hela!


image84

sova över hos mördarhunden

I dag kommer en kompis upp från Karlskrona. Hon ska sova över en natt.
                                                            I det här rummet!
Det ser ut som nåt från tv:s Rent Hus, där familjer får hjälp att röja upp i sina kaotiska liv.

Vi håller på att renovera och alla grejer som var i vägen har åkt in i gästrummet. Det blir till att kliva över allt för att komma åt sängen.. jag vet inte ens hur jag ska lyckas bädda... får stå i sängen samtidigt på nåt vis.


image80

Hon är lite rädd för jourhunden så jag ska ta med Veiron upp till bussen och möta henne när hon kommer. Så hon får vänja sig direkt..och bli av med klumpen (av rädsla alltså) i magen... om hon har någon.


Det är många människor som är rädda genom allt de läst och hört om mördarhundar även fast de inte har egna dåliga erfarenheter. Förståeligt men samtidigt tråkigt att det är så.

Det är en anledning till att jag själv inte skulla vilja ha en hund av typen staffe, pit bull... hur kul är det när ens vänner undviker en för att de är rädda eller då man passerar mammor så lyfter de upp sina barn i famnen i tron att hunden ska attackera. Så skulle jag inte vilja ha det. Dessutom är de här hundarna stöldbegärliga (lätta att sälja kanske?) och jag skulle aldrig våga lämna jycken utanför en affär eller så.. Vilken skräck ... att komma ut och älsklingen är borta...

Veiron min lilla plasthund har i alla fall lovat att visa sig från sin allra bästa sida... charma folk är hennes bästa gren!

image83

kom tillbaka - snälla

Ja ha ja.. nu börjas det igen .... VÅREN KOM TILLBAKA!  Det blir bara slask och blask av allt ändå.

Jag vill ha fågelsång och tulpaner och skrikande ungar i lekparken och torra gator och
                                           SLIPPA TORKA TASSAR
och ta fram grillen och klippa buskar och ta bort alla slemmiga vissna perenner och ljusa kvällar och sol in genom mina  fönster........ och ta ut cykeln och kasta den gamla vinterjackan .....

image79

Cesar

Kollade in Cesar förstås. Båda hundarna och jag uppkrupna i sängen, bandet på inspelning.... MYSIGT MYSIGT

Schäfern fick orättvist skulden för allt och hade inte fått gå en enda promenad på ett år!!!!!!!!!!!!
(vem skulle inte bli ilsk bara av att vara instängd? Jag lovar jag skulle bita den första som mopsade sig det minsta lilla).

Hans familj tillät den andra jycken att bossa och matten t o m uppmuntrade det genom att favorisera den .............bara för att den var liten och söt antagligen (vi människor är inte så lite korkade ibland).

Det måste vara hopplöst svårt ibland för hundar att begripa vad som förväntas av dem, speciellt när deras människor beter sig så irrationellt. HUNDAR ÄR INTE MÄNNISKOR!

I slutet av episoden kunde man inte se att livet blivit så mycket bättre för schäfern.... men Cesar pratade om att komma tillbaka och göra en episod med lillhunden.... hoppas att han gjorde det sedan.

stalker

fyra nyanser av grått....hur trist som helst - och ruggigt...hade jag inte hundarna så skulle jag inte gett mig ut alls i dag. Tröstar mig med att det kan vara värre, såg nyheterna från Trollhättans oväder med en massa snö.

Men jag vet en som säkert är glad... jourhund Eden flyttade till Trollhättan och hon är en riktig snöfantast...


image77

jämngrått - mars härliga månad!

image78

hur söt var du? vi tänker på dig ibland... speciellt när det snöar.


Jag och Wilma körde kontaktövningar under promenaden. Hon kan hålla kontakt ett litet tag och så dräglar hon... långa strängar .... i förväntan om att få smaka lite av det matte gömt i vänsterfickan.
 
Men vi behöver mer störning - Wilma lyder dåligt när det är hundar i närheten.
I dag såg vi bara två jyckar - på håll, så:

Jag har blivit en stalker! 
...  finns möjlighet så förföljer vi folk som är ute och går med sina hundar.... de måste tänka att jag inte är riktigt klok... de kastar konstiga blickar och snabbar på stegen... undrar vem som blir mest störd : de eller Wilma?

Paddys day

I dag firas det Paddys day. 

Han som drev ut ormarna från den gröna ön. Bra ställe om du lider av fobi!

Sätt på U2 och dansa riverdance...ta på dig nåt grönt....ta en paus när du får ont i fötterna och förfriska dig med en guinness eller skippa dansen och kryp ihop framför brasan med en whiskey toddy....


image75

ädla drycker på jäsning


good night

good night sleep tight and don´t let the bed bugs biteimage74

vårkänslor

Maken fick gulasch. Gott men va mycket lök sa han. Så går det när man litar till receptet.
Jag tyckte det skulle väl mycket lök, men okej jag har aldrig tidigare gjort gulasch så jag köpte det...

Veiron har börjat löpa. Jag tänkte att hon kanske var kastrerad, omplaceringarna är ofta det.....men tji fick jag.
Nu väntar jag bara på Wilma.. hoppas hon löper samtidigt så de inte avlöser varandra.
Jag har tyckt att Veiron har markerat ofta ute sista dagarna. Hon har inte lyft på benet...... men det är snudd på.... nu fattar jag varför. Det gäller att tala om för grabbarna att det är dags snart ...

I fjol och förrfjol den här tiden så hade vi besök av samma flat-hanne. Få se om han dyker upp i år också (vi har sparat numret till hans husse så han kan hämta hem honom). Den kärleken den kärleken..stolsöverdrag

skulle köpa gardiner till vardagsrummet. Jag hade sett några hyfsat snygga på Mio så dit åkte vi.
Men det visade sig att det bara var 1 gardin i varje paket för 700:- .......SÅ snygga var de inte!
Så det blev inga...besviken...  

men jag köpte en annan gardin som jag ska sy överdrag till matrumsstolarna av.
Grå botten och blommönster... ja se själv.. det blir snyggt, lite volanger och knytband ska det bli.


image72


neeej inte nu igen

Neeeeej........inte nu igen........du har fått bitpinnar..........du har fått mat...........är de extra knapriga eller vad är det frågan om? snälla sluta äta upp alla våra saker!

image71

meditera med östersjön

ta ett djupt andetag.................och andas luuuugnt.....


image69

det blir dyrt

Handlingslistan är jättelång. Det blir dyrt det här..

Hundarna får åka med - de får alltid det.

Veiron mår illa i bilen den stackarn så jag ska lura i henne ett åksjukepiller.


en kopp te

Värmde mig en kopp te i mikron.

Nu till min fråga: hur får man koppen att stanna med örat åt rätt håll?

skyltat

image66

image65

image67

image68

vallar

Ibland är det praktiskt att ha en hund med vallningsanlag.
Jourhunden Chip (han som blev utan tröja) drog i väg långt, långt. Men det var ingen match för Wilma.


image64

Hallå där .....KOM TILLBAKA!

middagen

Maken får boeuf borgignone (eller hur det nu stavas). Färdigt från frysen. Kokt potatis till - klart! perfekt.
Ibland lagar jag mat utav h-vete och fryser in.

Vi ska åka till stan och storhandla i kväll. Jag ska skriva en låååång lista.

bra idé matte

Det var mest inkallningsträning i går på kursen. Jag ska leta reda på min långlina och köra träning. På kursen är hon superduktig..men det är lite annat i "verkligheten"..

Måste laga linan bara.. någon av jourhundarna knipsade den. Inte Veiron den här gången.

Men Wilma skäller! Av glädje mest. Hon kommer supersnyggt och snabbt på -Wilma HIT! och sedan kommer ett  VOFF och så sätter hon sig vid min sida. Lite knepigt att träna bort .. jag vill ju inte förstöra glädje med att komma.
Ok ska vi inte tävla så gör det väl detsamma men det kanske vi ska någon gång..


I förmiddags tog vi vägen genom skogen så hon fick springa och göra lite vad hon hade lust med.
Bra idé matte, sa Wilma.

image63

fredagsmeditation

Äntligen fredag!

vad passar bättre än att meditera till Atlanten

image62

orkidé

image61

Paphiopedilum blommar om.

Vulgärt vacker

pelargoner

image60

Pelargonerna står på tillväxt.
Jag planterar om dem strax efter jul för det mesta så de har gott om tid på sig att växa till innan sommaren
kommer.

De största har åkt på komposten. Till slut blir de för tunga och svåra att handskas med.
Lite skär det i hjärtat men jag stålsätter mig.

Det lär vara dålig feng shui om de inte sköts och står och ser deppiga ut   -   och så kan vi inte ha det.

taxöron

Vilka hängbröst!

Vad kallas det på en terrier? Taxöron..njaenää, jag tror inte hon uppskattar det.

Finns det 8-10 kupors BH att köpa?

image59

det blev tyst

Nu blev det tyst. Månne de har tagit siesta, eller så hittar de på ofog.
Antingen eller.
Jag hoppas på det bästa. Tänker leva lite farligt och inte ens kolla.

image58

fel

fel husdjursmässan var det visst

Gården

Jag och maken drömmer om att köpa en gård.
Det ska vara med lite skog till och plats för odlingar och hundar och får.. ja varför inte..

Det närmaste vi har kommit hittills:

image57

Gratisark med bondgård från trädgårdmässan.

Klippa och klistra. Det är också LYCKA!

men vad får man bita på?

Ulrika Andersson, meterologen sa : det blir molnigt hela dagen samtidigt som hon såg glad ut.
Skadeglädje Ulrika - skadeglädje. Inte snällt!

Jag och Veiron var förbi zooaffären och köpte upp oss på lite bitpinnar.
Bra ställe det där. De bjuder alltid på godis.

Jourhundarna har inte alltid begrepp om vad man får bita på och inte.

Maken klagar på att hans träskor blir mindre och mindre...

image55

Och i morse hade hon lite tråkigt..

image56

la famigliaimage51

Wilma, en liten kaxig lort tillsammans med sin nanny.


image52

mamma


image53

tillsammans med pappa


image54

syskonen

snobbwilma

image50

torsdagskurs

I kväll äter maken hos parenteserna.

Jag och Wilma ska på kurs. Vi går en grundkurs i vardagslydnad.
 
Det är perfekt med kursande.Jag som av naturen är rätt lat kommer verkligen igång med träningen.
Vi har kört lite träning varje dag och det ger verkligen resultat.

Vi längtar till i kväll  ..  Wilma ääälskar att gå på kurs. Hon får alldeles stora pupiller och vill åka direkt när jag frågar om hon ska med.


image49

så här duktig tänker hon bli! 
  
 (vi ska inte öva på röda, arga katten)


59

Det var tider det

                      image42

                                image43


                                                            image45

                image46

                image47


                                                                                      image48


              Bäst av allt: INGO!           
              KO i tredje ronden.          
              Plats: Yankee Stadium

meditation

image41

vi börjar dagen lite lugnt.

mossmeditation...mmmm

snyggwilma

image39

frälsningsförsök 2

Jag tror knappt att det är sant.

I dag kom ett personligt brev.image38

varför just jag?nostalgi

image37

Jag mötte Lassie och jag såg att godhet fanns.... vi gick tass i hand... la la la la

På antikaffären hade de en papplåda bakom kassan full med filmisar.

Jag köpte alla med Lassie.

Det är LYCKA!

inga ränder

image36

Det är renovering på gång här hemma också. Matrummet ska få sig en välbehövlig dos av ny färg och tapeter.

Men det blir inga ränder - absolut inga ränder!

Två olika tapeter ska det bli. Det var ett väldigt dividerande fram och tillbaka innan vi bestämde oss (läs jag bestämde oss). Som tur var tog vi med tapetböcker hem.

Maken gör och jag pekar.... den bästa arbetsfördelning man kan tänka sig.

dagens middag

Maken får fisk med frasigt täcke, sid 97 i Vår Kokbok.
Fast jag modifierar receptet lite. Det är så trist att göra exakt som det står i recept. Det blir ingen känsla då.. mat måste lagas med känsla.

Det blir nog lite pestoaktig röra gjord på gröna ärtor med vitlök och pinjenötter och ost och bröd ovanpå firren. Kanske pressad potatis till eller så spritsad potatis runt fisken i ugnen.. har inte bestämt det än.

vad har hänt med djuren?

image35

Det snusas..

I dag ösregnar det. Veiron tyckte att det var alldeles onödigt att promenera. Det var bråttom bråttom när vi vände hemåt.

Hon skakar med huvudet så öronen smattrar för varje regndroppe som landar på hennes huvud.Men vad har hänt med djuren i byn?   De är helt orädda!

Här om dagen var vi ute och gick. När vi passerade en röd bondkatt som låg på sin tomt.. så gick hon till attack!
Ibland kan katter vara lite kaxiga - men det här var det värsta jag varit med om!
Den kom i full karriär rakt mot hundarna och boxade med knytnävarna mot dem.
Sedan sprang den efter oss i två kvarter. Sedan tog tydligen kattens revir slut för den stannade.

Vi ska inte gå den vägen mer katten. Jag lovar!Och idag på promenaden flög en pytteliten blåmes fram till mig och Veiron och satte sig alldeles intill på ett lågt staket. Den satt kvar jättelänge och bara stirrade på oss. Ingen rädsla alls. Alltså om jag var så liten så skulle jag vara lite mer försiktig..

Sedan satt kråkorna kvar på vägen fast vi passerade jättenära.. konstigt.

Undrar om det är nåt i luften..?  eller är det vårtecken det också tro?

vårtecken

image34

tallarna har börjat blomma

morgonens vårtecken

image33

buskpionen börjar veckla ut sig.

sooooo excited

Vad är det med amerikanarna?  De är alltid soooo excited! Finns det bara ett känsloläge i USA?

När någon ska få nya fula ballongtuttar så är hon soooo excited!!!!
hennes man får något fuktigt i blicken och är sooooo excited han också förstås.

Rachael Ray behöver bara vispa ihop en sås så sitter hela publiken som fågelholkar och GISSA vad de är EXCITED!

I varje inredningsprogram är de soooo excited !!!... sedan får de randiga väggar (verkar vara ett vanligt inredningsknep)..... och de är lik förbannat soooooo excited!!!

De långhåriga killarna med jack russeln målar också gärna ränder. Blått och orange, mamman blev glad ändå.
- Så fint, sade hon andäktigt. Hon blev not lite excited hon också kanske..

Bygglov har den charmigaste medverkande, och då menar jag inte han med musklerna.. utan den andre:

image31

nej hoppsan fel bild....
image32
keep smiling

image30

Veiron har svårt att hålla sig för skratt

inte skratta.. inte skratta

Det svåraste med att vara journalist i tv måste ju vara att HÅLLA SIG FÖR SKRATT i alla lägen.

Bra gjort Anja Kontor!

image29

you made my day

skriver ett nytt inlägg. Det yyylas från övervåningen .. ooops .. klockan är halv sex och maten har inte serverats.

Jag scrollar ner på bloggen innan jag går upp.

Någon har skrivit en kommentar!! Min FÖRSTA kommentar!             

Stort! mycket stort.


Någon har sett mig.. leapea.. you made my day!

se det framför dig.. hundarna knaprar kulor samtidigt som  matte dansar små piruetter i köket..


Chips tröja

Jag stickade Chip, jourhunden innan Veiron en tröja.

Han var en frusen typ. En spinkig whippet/border collie - blandning tror jag.
Han skulle ha följt med till Lappland i februari och jag vet hur kallt det kan vara den tiden på året..

Men han fick ett eget hem innan dess.

så tröjan är oanvänd..

image28

ska spara den till nästa fryslort eller sälja på loppis kanske..


köksgardiner i vitt och svart

image26

Jag virkade en gardin och så stärkte jag den med potatismjöl.
Den blev stel som en pappskiva - perfekt!

Det värsta är att Wilma fällde hår just under den tiden. Gissa vad mycket svarta hårstrån som är invirkade i gardinen. Det syns bara om man går nära.. som tur är .

Tillägg 29/4: Jag hittade några sidor om stärkning. Gjorde som hos fingerfärda. Använde potatismjöl och vatten inget salt. Men jag hade i så mycket potatismjöl att gardinen kändes lite slemmig, sedan pressade jag den under handduk när den var halvtorr.

*sköta linneplagg

*fingerfärda

siesta

image25

hon var lite extra trött efter gårdagens födelsedagsfirande. Maken också, jag hörde inte när han kom hem i natt... men i morse tog han visst lite sovmorgon. Han får rester i dag förresten..

läsning

image24

håller på med den här... men jag blir så ledsen då jag läser..
Jag tror att det är meningen att man ska skratta.. men STACKARS hund, så missförstådd av sin familj..


ännu mera vårtecken

image23

hästarna har fått komma ut på grönbete.

mera vårtecken

image22

veckans burk

image21

sova i sängen

Får din hund sova i sängen?

image20

finns det hjärterum så.....

födelsedag och whiskey

Födelsedagsfirande hos svåger längre ner på gatan. Han fyller 39.

Flickvännen gick och lade sig, ska upp och jobba i morrn. Det ska  maken också men han sitter kvar med nyförälskad bror och whiskeyflaska. .. hej och hå hur ska han komma upp i morrn bitti.. nåja det är inte varje dag någon fyller ojämt..


Jag spelade in Cesar. Annars är det myskväll på måndagkvällar..jag och Cesar MIllan en och en halv timme... alltså jag har tjuvkikat lite.. han är himla pedagogisk. Människan med aussin var ju verkligen lobotomerad och han sade något om robotaktig men fick det inte att låta så farligt och gav den stackars kvinnan lite självförtroende och hopp..


nu har de vaknat

Nu har de vaknat de små liven och då är det slut på friden. Vad fint det rimmade..

Kamphunden har fått smeknamnet Veiron.
Det passar så bra på henne. Hon bara är som en Veiron helt enkelt.
Hon är inte min hund utan bara till låns.
Jag är jourhem för omplaceringar och hon är nr 12 i ordningen om jag räknat rätt.

Min egna jycke är luttrad vid det här laget. Kul att ha en buskompis - men jourhundarna är lite för mycket ibland. Trots allt tar hon det med jämnmod. Strongt att dela matte med den ena efter den andra tycker jag.

image19

God pasta

Det här receptet är utvecklat ur en maträtt som jag och maken åt när vi var i Tallinn på en italiensk restaurang.

Gott och superenkelt

italieninspirerad pasta

Koka spagetti

värm olivoja i en kastrull, pressa i en klyfta vitlök.

Krydda oljan med lite salt, nymalen svartpeppar, oregano

Ta oljan från värmen

Lägg i halverade, söta cocktailtomater + rödlök i ringar + smulad fetaost

Släng i basilikablad och toppa med hyvlad parmesan

Bon appetit!

gäsp!

image18

Mycket riktigt..!              Det är siestadags igen. Huset skallrar av snarkningar.

De fick varsin egen lååång promenad med matte.
Det regnade så det fanns inte en enda annan hund ute på byn.
Vad gör de andra när de blir kissnödiga och det regnar? Får de göra sitt i vasken eller håller de sig?

fastnat i 80-talet

Malou von Siverts har fastnat ordentligt i 80-talet.
Frisyren - kläderna WOW! ...och sminket..


Finns det ingen på tv som kan hjälpa till och styla henne? Eller hon kanske tvärvägrar?
Hon skulle bli riktigt snygg efter en make over, tror ni inte?

Själv har jag fastnat i 70-talet. Håret är alltid hopplöst för långt.
Måste ta mig i kragen och beställa klipptid.

Det blir aldrig av bara.. men ok jag är inte i tv så det kanske kan passera.

Frissan brukar alltid säga till mig: Nu när du har sparat så långt... men alltså jag har inte sparat.. det har bara vuxit ändå..

1:e spanare

image16

Bästa utkiksplatsen!

Schlopp schlopp

image13

Lappland i slutet av februari. Inga vårtecken på länge än där inte.
Man kan knappt tro att det är samma land.

Här har det mest regnat. Schlopp schlopp. Marken är alldeles vattensjuk.

mattipset

Maken får kassler och ananas med ris.
Mat-Tina sa att det var en förfärlig 70-tals rätt. Kanske har hon rätt, men han får det i alla fall.

Tina jag är lite besviken på dig. Det har slarvats i två dansnummer på raken nu. Och jag som hejar på dig! Koncentration!

image11

man kan aldrig veta hur de tänker

image10

glas överallt

Fan vad det är glas överallt!
 
Det är ett under att det inte trampas in skärvor i tassarna hela tiden.
Det hände min hund en gång och det ledde till tre operationer.

Första gången hittades ingenting men hon var halt och eländig.
Andra gången drog veterinären ut en lång, smal glasflisa som gömt sig långt upp i tassen.

Inte konstigt hon hade haft ont!

Sedan blev det i alla fall inte bra så vi fick öppna en tredje gång och skölja rent.

Jag vill inte att det ska hända igen!

matdags

Ja så var klockan fem.
Lite lamm och ris-foder till jyckarna och så ut och vandra ett tag.
De har ovanligt lugna och städade idag.. men det blir väl röj i kväll då istället kan jag tro för nu borde de vara utvilade.

vårtecken

image7

Snödroppar. Vanliga men söta ändå.image8

Syrenknoppar. Det ska börjas i tid. Blommorna kommer inte förrän i maj men busken står redan i startgroparna.
image9

och så favoriten... med brandbilsröda knoppar tittar rabarbern upp ur jorden. Det ska bli en prydnadsrabarber, med flikiga, rödskiftande blad. Hej och välkommen! det var länge sedan vi sågs..

mitt emot bilprovningen

image5image6

Fick det här bladet i lådan. Vakttornet, är det Jehovas eller? Det är inte så ofta nuförtiden som det kommer någon och knackar på med syfte att frälsa mig.
Min undran är  - Var sjutton ligger bilprovningen? Borde jag veta det?

finaste frimärkena

image3

Nu finns de allra finaste frimärkena att köpa. Passa på passa på!

gravad lax

Maken får gravad lax med dillstuvad potatis. Citronskiva och lite tomatsallad till och kanske en knäckemacka.

hundarna har siesta

Det inträffar varje dag den här tiden. de kan klockan på sina ...ja hur många tår blir det nu.... det där om att hundar saknar tidsuppfattning är en LOAD OF CRAP!

När klockan är fem så är det ett himla tjat om det är så att maten inte serveras. Ät och sov-klocka som Skalman kan tänkas.

Siestan avbryts bara av lite vaktande när det hörs misstänkta ljud utifrån .. undrar hur det känns att sova med ett öra vaket?

image2

Välkommen till min nya blogg!

Jag förstår att ni har längtat! men nu är väntan över.

RSS 2.0