Busungen

 
 
Matte, lek med mig!
 

nattmusik

Äh... bara en till. 
http://pinterest.com/pin/569212840373683845/
 
Det blir inte vackrare än så här. Blunda, lyssna och njut.

grillen brinner

 
Jag fixar i köket. Nyvakne Gullegubben läser helgblaskan och "vaktar grillen". Rubriken om Märkliga mord i Roslagsmiljö är tydligen en ny författare som placerar morden i Roslagen likt morden i Midsomer. En lokal författare. Ja! vad bra. Hoppas han lyckas få många läsare! 
 
 
Wilmis vaktar också grillen. Oväntat... nä inte så mycket. 
Nä nu slutar jag bloggandet för idag (tror jag har ett uppdämt behov efter månader av blogguppehåll ;) )men nu får det vara nog... så ha en fortsatt mysig fredag!

plockar sallad under tiden

 
trodde jag det....
.. att det var dags att sätta på grillen. Det var det inte. 
Gullegubben kom hem trött som en trasa. Han har varit i Finland och jobbat ett par dagar.
Jet lag kan jag tänka ;)
Det var inget annat att göra än att skicka han i säng. 
Inte för natten, utan en timmes snooze tror jag är vad han behöver innan grillningen. 
 
Under tiden har jag plockat in sallad från växthuset. Färskare blir det inte! 
Jag odlar ruccola, romansallad och huvudsallad. Det blir massor. Det blir så mycket att jag kan dela med mig till grannarna också. Från bara två odlingslådor. Är det inte fantastiskt, så säg! Och gratis och alldeles giftfritt. 
Det är super att odla sallad i växthus för jag tror att sniglarna skulle mumsa i sig allt om jag hade salladen på friland.  
 
 

i väntans tider

 
- Nu har jag väntat jättelänge, suckar Wilma och ser deppig ut
- Han kommer snart, lugnar matte
 
 
- Är du säker på det?
 
 
 - ... Jo vänta nu tycker jag jag hör nåt! 
Visst är det väl min bil med min husse.. jo det är det..
 
 
Nästa bild hann jag inte ta för då var Wilma redan ute i hallen och tjoade glatt.
 
 
Nu har Gullegubben äntligen kommit hem. Dags att tända grillen :)!
 
Ha en mysig fredag ni med!
 
 
 
 
 

vildingar i trädgården

 
Den bästa av alla trädgårdar gör moder natur alldeles själv. Bara lämna ett stycke gräsmatta att sköta sig själv och njut av klöver och rölleka, späda gräs och vitmåra och andra vildingar. Och vad glada insekterna blir sen!
 
 
 
 
 

fixardag

 
Nä hon har inte dött, fast det kan se så ut. Det är regnigt ute och då gillar Wilmis mest att vara inne och mysa. 
Till kvällen ska vi till veterinären för årliga vaccinationen och då ska jag passa på att få nåt utskrivet till hennes leder för åren börjar märkas och jag tror att hon har ont i benen fast hon låtsas som ingenting.
 
Wilma fyller 10 till hösten. Känns faktiskt inte som så länge sedan hon var en fnattig liten valp. Nu är hon en fnattig gammal jycke. Voj nå voj vad tiden går! 
 
 
I går hade vi värmbölja. Jag satt på jobbet och höll på att rinna bort. 27 grader ute och det dubbla i butiken, kändes det som. Så här soligt och fint såg det ut hos mig i går morse.
 
 
Idag ser det ut så här. Regn och rusk.
Det gör inget. Jag har en massa inomhusjobb att göra. Det vanliga, tvätt och sånt och så tänker jag börja så smått med prepp inför flytten. Det finns att göra, hur mycket som helst!
 
 
Det har inte blivit så mycket handarbetande sista tiden. Alla hus och lägenhetsförsäljningar och köp har tagit upp all min tid och framför allt ork och koncentration men nu har jag börjat igen :) 
 
I går gjorde jag färdigt en sjal i rött. Förut spände jag ut sjalar med nålar och höll på men det har jag rationaliserat till att bara skölja i vatten och lägga ut på en handduk att torka och när det torkat så pressar jag ut det som inte blivit slätt med strykjärn. 
 
 
 
 
 
 

några trädgårdsbilder

 
I växthuset har jag gurka och sallad och tomater och en hel drös med chiliplantor. Pelargonerna som står där inne är fantastiskt fina. Det märks att de trivs med govärmen. Äppelträden är fulla i frukt. Jag ska snagga dem i dag faktiskt. Jag brukar göra det så här mitt i sommaren så slipper jag att det blir en massa skott. 
 
Allt är i blom. Det är otroligt vackert i trädgården just nu. Tio år har jag planterat och skött om mina växter och nu börjar det ge resultat, allt är uppvuxet och frodigt... och då flyttar jag härifrån.
Verkar inte så smart... men så fick det bli. Det blir till att börja om. Nya trädgården ska jag planera noga innan jag planterar något, tänker jag. Men den ska också bli jättejätte fin!
 

vi flyttar till finaste huset

Alltså... hur länge sedan. Jag vet inte om jag kommer ihåg hur man bloggar... men jag ska ge det ett försök. 
Så nu ska ni få veta vad som tagit upp all min tid. Om utifall någon undrar. 
 
I våras bestämde vi oss, jag och Gullegubben, för att det var dags för att göra nåt annorlunda. Vi har bott i vår kåk i tolv år... med tanken hela tiden att det var tillfälligt.. att vi så småningom skulle hitta en gård. Flytta till landet, skog...dimma.. månsken... plats för allt man kan tänka och alla tankar. 
 
I tolv år tänkte vi så. Men så tänkte vi om och först sålde vi min gamla lägenhet och i onsdags sålde vi vårt hus och skrev på kontrakt på en gammal kåk i Roslagens huvudstad istället. 
Jag tror aldrig jag varit mer förväntansfull än just nu. Allt är jättespännande och samtidigt skrämmande. Flytta hemifrån... lämna det välbekanta... älskad trädgård och växthus..och hur ska Wilma hund ta det, hon har aldrig bott någon annanstans, typ så går tankarna. 
 
Växthus och trädgård, det ska jag bygga upp på nya stället och Wilmis kommer, hoppas jag att finna sig tillrätta.
I slutet av sommaren går flyttlasset till finaste huset! Ett hus som inte ska vara tillfälligt - alls. Ska bli så najs.
 
 
 
Glad Midsommar till er alla!

RSS 2.0