pizza a la Napoletana
Frasig tunn deg... sälta från sardeller... trådig mozzarella. Den absolut goaste pizzan!
Gjorde pizza igår och det blev så mycket att det räckte till lunch idag. Godast är de förstås nygräddade men det går jättebra att värma pizzabitarna i ugnen dagen efter. Full värme ett kort tag så bevaras krispigheten i degen.
Deg:
Lös 25 gram jäst i 2dl fingervarmt vatten.
Tillsätt 1 tsk salt och 2 msk olivolja.
Rör i ca 5 dl vetemjöl.
Bearbeta degen med degkrokarna länge... en 8 minuter sisådär.
Dela degen i tre delar.
Jäs under handduk en halvtimme.
Mjöla bakbordet. Knåda degen smidig. Kavla ut till pizzarundlar.
Lägg på oljad bakplåt.
Fyllning:
Lägg ett lager tomatsås på botten. Hemgjord på färska tomater ska det vara. Här finns receptet.
Lägg på ca 8 sardeller / pizza.
Sprid ut skivad mozzarella.
Krydda med oregano eller pizzakrydda och droppa över olivolja.
Grädda i 275 ca 10 min.
Kommentarer
Postat av: Tösasnodden
Mmm låter inte alls dumt! Ska se om jag ev. kan få till en sån en dag!
Postat av: Agilitydream
ser gott ut
Postat av: lotta
mumma!!
Postat av: Erica
Haha vilket sammanträffande, vi gjorde också egen pizza, fast i måndags. Hawaii blev det :) Med Leilas pizzadegsrecept.
Trackback