det går framåt

De flesta spåren i skogen är mina och hundarnas. Ett väldans spring omkring blir det. 
Det har varit många fina dagar på rad nu... ett pärlband av frost och pastellfärgad himmel.

Valpen har fått svampinfektion i öronen så nu får hon droppar i fjorton dagar. Det är tydligen vanligt att valpar får öroninfektioner. Öronen har irriterat henne och vi tror att hon har varit extra jobbig och bitig av den anledningen. Måste göra ont, stackars hon.

För fy vad jobbig hon är ibland, hoppar och biter i kläder och händer och koppel, drar när hon går i koppel, speciellt när vi är på väg hemåt - och hon är stark! fast är hon lös så går hon jättefint! Vi har lite att jobba med innan hon blir "trevlig". Det kommer hon att bli ... fast det är inte gjort över en natt. Tålamod....tålamod...

Man får koncentrera sig på att tänka på allt som faktiskt blivit bättre.
Inne biter hon inte i händer längre, hon vet nu att nej betyder att hon inte får ta filten/fjärrkontrollen/mackan/skorna/kuddarna/blommorna....och allt annat, klart hon glömmer av sig ibland, hon är ju valp så det är ok men nu har jag iaf fått henne att lyssna :) och hon lämnar saker hon snott när jag säger tack. Så det går framåt - så sakteliga. Och så kan hon slappna av och sova på golvet fast vi lämnar rummet, det kunde hon inte först. Och hon har lärt sig att Bryt betyder att hon och Wilma ska avsluta leken. Och så har hon lärt sig att leta saker i skogen och börjar bli riktigt duktig :)

Hon har faktiskt lärt sig massor!
Och så är hon väldigt söt :)



Kommentarer
Postat av: ejmis

Sakta men säkert, en dag i taget. Visst är det kul när man märker framstegen? =)

2009-01-06 @ 11:02:56
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Tösasnodden

Jo dom är härliga, och kul när det går framåt i positiv riktning

2009-01-06 @ 11:16:34
URL: http://carolaeriksson.blogg.se/
Postat av: Helena-rutan

Tycker du har lärt henne en hel del då. :)



Fint foto!

2009-01-06 @ 11:56:52
URL: http://helena-rutan.blogspot.com/
Postat av: Nina

Ja, visst går det framåt.



Minns när jag fick hem min omplaceringsbortbyting Nalle. Han hade lite olater för sig som jobbades bort. Men detta att inte dra vid promenader, det är tji i helvete att få bort. Bättre har det blivit, men inte helt.



Vissa dagar ville jag bara lämna tillbaks honom. Andra dagar var helt underbara. Och nu är han ganska mycket den hund jag ville ha. Lite olater har han kvar, men som den gamla hund han är så får han ha dem. Han är ju gudagod och rar... så det väger upp.

2009-01-06 @ 12:11:18
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Postat av: Jenny

Hoppas det går över sen (infektionen alltså)!



Kolla in min blogg, om du har tid! Thanx på förhand ♥

2009-01-06 @ 12:16:35
URL: http://jennypennanstar.blogg.se/
Postat av: Ninna

Hon har lärt sig en hel del på så kort tid. Bäst att fokusera på framstegen samtidigt som man tar itu med problem som uppstår.

2009-01-06 @ 13:08:49
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Evami

Så mye den lille frøkna har lært seg,og oppdragelse er en tålmodighetsprøve:) Både for hunder og for små barn!



Og så deilig å ut å gå tur,og vite at en har skogen nesten helt for seg selv! Her snør vi ned akkurat nå,det er total kaos på småveiene,for de har ikke brøytet. Hmmm,men så deilig det blir når det stopper og en kan være ute og nyte all den herlige snøen.



Kos deg med hundene:) Klem Eva

2009-01-06 @ 15:51:02
URL: http://www.evaslilleverden.blogspot.com
Postat av: Anita o Uno

Ja här har det oxå gått sakta men säkert fram.Men det händer Uno han slår dövörat till fast han är 2½ år. Men bullar är dom envisaste fyrbentingar som finns tror jag.

2009-01-06 @ 16:02:55
URL: http://unoett.blogg.se/
Postat av: Erica

Skönt att höra! Glöm nu inte att skriva upp en lista med vanliga företeelser i början eller saker som inte funkade, så du verkligen kan se resultatet svart på vitt sen. För attans va man glömmer snabbt :( Det går framåt för Eden också, det viktigaste hon har lärt mig med dessa hundmötena är att ha tålamod... och ingen tidspress för man ska glädjas åt de små, små stegen som tar oss längre mot målet varje gång. :)



2009-01-06 @ 19:48:12
URL: http://tindrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0