fritids och stickverkstad



Visst är de gulliga "mina" hundar där de ligger och myser! Grannkillen fick vara 1:e klappare :)
Oskar (till höger på golvet) har åkt hem till sin egen matte nu men på fredag kommer han tillbaka och hälsar på. Han är som hemma här hos oss, det är bra det, att han har ett tryggt ställe att vara på när hans matte är bortrest. Grannkillen är också som hemma här ;) , om jag är inne så kommer han över en sväng nästan varje dag efter skolan.. börjar känna mig som ett fritids. Fritids och hunddagis kombinerat.. och stickverkstad. Tja varför inte ;)




Mitt senaste alster, vintervantar i rött och vitt. Jag gillar rött och vitt, inte för att det är juligt utan för att det är fint bara. Rött och vitt ger den där vintagekänslan som jag tycker om.



Grytlapparna i våffelvirkat blev så här. Ett enda par bara för nu är bomullsgarnet dessvärre slut. Jag ska skaffa mer garn och göra ett gäng med grytlappar i olika dämpade färger.. gråblått, natur, blekrosa, blekgrå, gråbeige.. alla med vit "spetskant". Måste iväg och titta på garner någonstans, jag brukar beställa över nätet ibland men vill känna på garnerna nu så jag verkligen får rätt sort. Måste tänka lite på att köpa material smart nu när jag ska sälja mer av mina grejer så jag inte går back mer än nödvändigt ;)



Vantarna till den flätade kragen är klara. De blev bra i modellen. Båda är eget hittepå. Kragen ska få några knappar, tre bruna knappar vill jag sy dit om jag hittar några fina. Egentligen behövs inte knappar för man trär kragen över huvudet men den ska få några för det blir fint.
Enda nackdelen med setet är att jag stickat i Rowan tweed och det är aningens stickigt. Synd. Behöver köpa mjukt yllegarn också. "Attköpa-listan" börjar bli lååång.

Jag ska renskriva mönstret till kragen och lägga ut på bloggen tror jag, kanske någon blir glad :) Vantmönstret har jag bara nerskrivet i "klotterform" som bara jag begriper annars skulle jag dela med mig av det med.



Jag lägger nästan alltid ut bilder på det jag tillverkat här på bloggen. Dels för att då kan jag själv kolla vad och när jag gjorde sakerna och dels tänker jag mig att jag kan inspirera någon annan :) Sedan är det förstås alltid kul att få feedback på det man gjort.
De här strumporna har jag inte visat förut.. tror jag. Jag gjorde variationer på ett drops mönster och använde en massa galna färger. De med gult i bården har jag gett bort till en vän när hon fyllde år.

Jag ska sticka fler mönsterstickade strumpor. Det är kul att sticka mönster! Ska bara rita ett eget mönster.. så fort jag får tid.

Kommentarer
Postat av: Nina Lindh

Fina grejor!



Önskar att jag bara fick hålla på att "pyssla" och slapp att jobba. Fast jobbet är ganska bra det med. Tar bara för mycket av min dyrbara tid.



Efter julklappsstickandet blir det eget "hittepåstickat". Det är kul!

2011-12-07 @ 13:05:01
URL: http://ninalindh.blogspot.com
Postat av: Mossfolk

Du är så duktig! Jättefina saker! Sticka kan jag verkligen inte, men lite virkande blir det ibland. Om än på en helt annan nivå inser jag när jag ser dina tjusiga grytlappar :)

2011-12-07 @ 14:22:37
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: NillaK

Mer galna färger! De där sockorna är ju precis hur fina som helst. Har insett att jag verkligen älskar färg. Vantarna är också superfina, rött och vitt är inte så juligt, bara vintrigt fint. Men du, allvarligt talat, sälj inte dina fina saker för billigt! Hantverk måste få kosta lite, blir så ledsen när man nöjer sig med garnkostnaden. Man kanske inte får lika mycket sålt, men jag tycker att det signalerar att tiden och arbetet inte är något värt. Synd tycker jag.

2011-12-07 @ 14:46:18
URL: http://alladagarsomgick.blogspot.com
Postat av: Pysselfarmor

Men men jag är förstummad vilka sockor du har stickat!! Superfina och de har du inte visat tidigare. De ska du ta rejält betalt för! Det är sådana som är populära nu. Vantarna är jättefina och de andra också...du är helt makalös hitte-påare! Skriv ner skriv ner....så att du har allt kvar den dagen du vet vad du vill göra med dina fina mönster.

men så skojigt att killen kommer in....han tycker om dig är det ett tecken på. Han kan ju inte göra något rackartyg för dig varken nu eller senare eftersom han känner dig så väl ;-)))

2011-12-07 @ 19:07:36
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Raija

Oj, så mycket du får gjort och så fint allt är. Blir verkligen inspirerad, även om jag för tillfället inte har tid med för avancerat hantverk.



Fina hundarna är när de ligger och njuter av grannpojkens klappande...:-)

2011-12-07 @ 19:20:55
URL: http://www.nitida.se
Postat av: maja

Å fina! Supersnygga! Det är välan trevligt med lite besök...kan tro att hundarna håller med mig=) Kram

2011-12-07 @ 23:24:35
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com
Postat av: Erica

oj så fint! Strumporna längst till vänster, de ljusa tilltalar fröken Edens matte nåt enormt :) Skitfina!!! Kram

2011-12-08 @ 09:13:25
URL: http://tindrah.blogg.se/
Postat av: Härjedalens Fjällfäll

Åh, va fina sockar! Precis såna som jag önskar att jag kunnat sticka...

Karin

2011-12-27 @ 09:14:53
Postat av: Lotta Öhlén

Men åååå så mycket vackert. Vantar ,strumpor ....

Va duktigt du är !!

Ha de så gott

2012-09-12 @ 11:10:09
URL: http://lottaspysselsida.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Jättefina vantar! Har letat efter ett sådant mönster men hittar inget. Vad använder du för något?

2013-08-14 @ 19:54:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0