sätta en ananas i piontiderI går kväll grillade vi. Ananas är gott att grilla och det bästa av allt, man kan plantera det som blir över ;)
Man bara spar det gröna och en liten liten del av själva frukten. Sedan låter man den ligga och torka några dagar eller så lång tid det behövs tills den torkat upp. Efter det sätter man ner den i en kruka med jord. Alla blad ska vara ovan jord. Efter det är det bara att vänta på att ananasen ska börja växa! 
Jodå det var lila petunior i lådorna också. De ser ut som can-can kjolar. Helgalna!För övrigt är det piontider. Jag önskar mig vita pioner också, ska byta till mig av en kompis. Hon har en underbar dubbel vit. Jag ska få av den och hon ska få malva och läkemalva av mig.
Låter man pionerna växa mitt bland andra växter så behöver de inte stöttas något extra.
Myrorna gillar sockret på pionerna. De får gärna springa omkring där och mumsa i sig det söta för de gör ingen skada på pionerna.
Kommentarer
Postat av: Ingegerd

Sådana petunior skulle jag gärna vilja ha någon gång! De vanliga är jag inte särskilt förtjust i.

Och pioner kan man aldrig ha för många av! Vi har en vit som inte blommar. Ananasen, möglar den inte då den ligger och torkar? Skulle vara kul att prova!

2011-06-14 @ 11:50:31
URL: http://vitplister.blogg.se/?tmp=14072351
Postat av: Pysselfarmor

Ja gu' vad pionerna blommar nu....de är så vackra!

2011-06-14 @ 19:25:34
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: maja

Ååå jag älskar pioner! får goa barndomsvibbar av dem, mormor och morfar hade det i trädgården bla;) Men ananas var ju kul! Måste den vara i växthus`???

2011-06-14 @ 20:22:05
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com
Postat av: Vida

Pioner är så fantastiskt vackra...

Kramar

2011-06-14 @ 21:44:56
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/
Postat av: Erica

Vilket ljuvligt fluff det blev utav petunierna!!! Galet vackert. Pioner älskar jag med men i år blommade de över så himla snabbt. Köpte två rosa doftpioner och satte ner i början av maj, de blommar kanske nästa år om jag har tur. :)

2011-06-15 @ 12:28:30
URL: http://tindrah.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0