stickade muddarDet bästa jag kom hem med från mässan var det här garnet från island, ett entrådigt Lopi. Skulle köpt mer än några få nystan faktiskt, skulle vara perfekt att sticka sjal av men nu räcker det bara till några muddar. Alltid något.
Så här gjorde jag muddarna: Lägg upp 60 m fördelat på strumpstickor 2.0mm. Sticka resår, 2r 2 a i 3 varv. Sticka 3 varv grått. Sticka mönsterrapport över halva mudden. (mönsterrapport som går över 30 maskor)
Sluta med 3 varv grått och 3 varv resår. Virka en kant uppe och nere på mudden 1 fm mitt i aviga maskorna, 5 stolpar mitt i räta maskorna (i resårkanten). Nästa varv; gör picoter i stolpgrupperna (3 lm, sm i 3:e maskan från nålen). *Gör 3 picoter i varje stolpgrupp. Sm i fm*
Ta av och fäst trådar.Nu håller jag på med fler muddar. Muddar med volang. Det ska bli en volang i benvitt garn inuti den första volangen så småningom. Volangen är upptill på mudden (vid fingrarna), det blir romantiskt värre :)
Men nu medan solen skiner ska jag och Wilma ut och nosa och sedan ska jag sy dockhundspyjamas till Lennart tror jag innan jag stickar vidare.Det här är mitt vardagsrumsbord just nu. Fint va ;) Det är alltid så att jag måste prova olika garner och göra om och göra om några gånger till innan jag blir nöjd med det jag för tillfället håller på med, med påföljd att jag ganska snart har dragit fram en massa garner och sticknålar och måttband och ooops så är det som om bomben slagit ner.

Kommentarer
Postat av: Pysselfarmor

Åååå nu svimmade jag av - så snygga muddar! Jag som älskar muddar!

2012-02-21 @ 16:15:25
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Raija

Jättesnygga muddar och vilket härligt garn det ser ut att vara.

2012-02-22 @ 09:05:43
URL: http://www.nitida.se
Postat av: Pysselfarmor

Du förstår...du dyker upp i huv'et när jag ser detta! Du kanske hittar några guldkorn här...tror jag....http://pinterest.com/amyhernon/baby-knits/

2012-02-22 @ 11:17:37
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Vida

Men åh så fina!!!Kramar

2012-02-23 @ 14:43:57
URL: http://adventure-life-vida.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0