lagar mat till båtfolketEn kastrull... hm vad menar hon med det, hon Kanarin..., 

Jo, så här är det. Jag lagar en del av maten till seglargänget. Nu står den sista av rätterna i fönsterdraget och svalnar innan den packas in i frysen.

Min lillasyrra och hennes man och min Gullegubbe och hans bror Svåger Sjöman ska segla upp till Luleå till helgen.
Från Roslagen till Luleå.
Rättare sagt, de börjar till helgen men det tar en vecka eller mer innan de är framme i hemmahamn.
Syrran har köpt en segelbåt här nere som måste hem.

Igår blåste det kuling längs ostkusten... hua.
Jag har pratat med makterna och beställt Sydvästligt och lagom vind och sol och det allra allra bästa väder som går att uppbringa. Till helgen kommer det att vara perfekt. Tack på förhand!
Jag passade på att ta ut frön från chilisarna som jag använde vid matlagningen och la dem på tork. I morrn ska de sås i växthuset. Tänk att all information till en ny planta finns i ett sånt litet frö. Är det inte fantastiskt!Båten ligger på varv än. Allt tekniskt är fixat och kollat så det fungerar innan båten ska i plurret.
Det är som en sommarstuga fast på vatten. Med kök och dusch och sov och vardagsrum och allt man kan tänka.- Wilma, vad tycker du om att åka och segla längs hela ostkusten?
- Noooup!
- Nä, inte jag heller. Vi stannar iland du och jag, okej.
- Yepp!

Kommentarer
Postat av: Raija

:-)...förstår Wilma och dig, för segling tillhör inte mina favoritsysselsättningar heller.Men en väldigt fin båt var det. Och givetvis håller vi tummarna att det blir perfekt väder.Så det går att ta frön på det viset ur chili? Är de inte besprutade? För då har jag hört att de inte tar sig på samma sätt.

2012-05-15 @ 18:46:16
URL: http://www.nitida.se
Postat av: Pysselfarmor

ja jag är en riktig landkrabba också...var ett elände i "mitt förra liv" då gubben då hade med sig en Birdie 32 (stor segelbåt) med i "boet"....hu hu vad jag bet ihop - men det blev aldrig någonsin skojigt tyckte jag att befinna mig på vatten. Skönt när vi hade kontakt med land...för naturupplevelser gillar jag!söta Wilma - hon är klok hon!

2012-05-15 @ 19:35:11
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: maja

Kloka Wilma=) Det ser så härligt ut med båt men jag måste ha drunknat eller nåt imitt förra liv för nån värre båtmänniska är jag inte. Ro ut några m i ekan kanske eller möjligtvis åka med "pappsen" i deras lite större båt går. men så måste HAN köra i så fall. Ingen annan som har mitt förtroende hihi. Håller tummarna för fint väder. Kram

2012-05-16 @ 08:52:00
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com
Postat av: Maria

Det går att plocka fröer ur grönsaker man köper så länge de inte är hybrider, har jag läst. Då har visst inte fröna med sig den rätta koden till att gro och bli en planta.Syster din får säkert mysigt med den där båten, men jag tycker nog som ni andra. Går hellre ut i skogen eller fina sommardagar sitter på klipporna.

2012-05-16 @ 16:46:49
URL: http://blandrosorochgarner.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0