jäsning och recept på gröna doftande snurror

 
Vi har ganska svalt inne vilket gör att det är trixigt att baka, få varmt nog för att det ska jäsa bra. 
Jag har lärt mig att om man först sätter plast över degen och sedan en kökshandduk jäser det jättebra. Jäsningsprocessen tillverkar värme själv och det gäller bara att stänga in den. 
 
 
Baguetterna går bra att värma i ugn dagen efter om det blir över. 
 
Gröna doftande snurror

Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula ner jästen och blanda i vätskan. Tillsätt sirap, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter. 
 
Ta upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet. Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, ca 30 cm lång. 
 
Rör samman alla ingredienser till fyllningen. Bred lika mycket av fyllningen på varje degplatta. Rulla ihop och lägg rullarna på 2 plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. 
Låt jäsa i 30 minuter.
 
Grädda varje plåt i ca 15 minuter 250 grader tills baguetterna fått fin färg. 
 
6 st

6 dl vatten, fingervarmt
2 msk olivolja
50 g jäst
2 msk vit sirap
2 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl + så mycket som behövs till utbakningen
 
Fyllning

50 margarin, mjukt
1 dl persilja, hackad
1 dl gräslök, hackad
2 tsk torkad dragon eller
3 kvistar färsk, hackad

Kommentarer
Postat av: Pysselfarmor

Låter som ett förträffligt bröd till soppa!

2014-03-02 @ 18:46:34
URL: http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/
Postat av: Raija

Tack för tipset om plasten på jäsbunken, för det visste jag inte om. Vi har också ganska kallt inne och det tar lite tid med jäsningen.
Det här receptet ska jag spara, för det lät gott.

2014-03-05 @ 18:43:02
URL: http://www.nitida.se
Postat av: Camilla

Det där receptet kan fresta till ett bak.

2014-03-17 @ 09:29:59
URL: http://skaparlusta.blogspot.com/
Postat av: maja

Håller med ovanstående, bra till soppa va? Mums!

2014-04-14 @ 21:25:43
URL: http://keeponwalking72.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0